| Autor |
Wiadomość |
Drozdzu
Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 616
Tematy: 3 Skąd: Łódź/B-tów
|
W sumie to i ja z swoim kropkiem musze sie wybrac do Bilexu w Lodzi
Nie mam pojecia czy on byl na tej akcji czy nie, autko rpzejalem od rodzicow Super sprawa  |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Rico1009
Sympatyk kropek

Imię: Łukasz
Dni na forum: 247
Tematy: 2 Skąd: Żywiec
|
noo a ja bylem na przegladzie ostatnio i gosc powiedzial ze moje przewody juz nie istnieja i cud ze wogole to jeszcze hamuje....
wlasnie tak zacząłem szukac po necie nastawiajac sie na koszty i znalazlem info - sprawdzilem i mieszcze sie w zakresie...
napisalem maila do serwisu w bielsku jako ze mam najblizej i podobno cieszy sie niezla opinia.... zobaczymy co odpowiedzą narazie jezdze ostroznie:) auto bylo kupione w B-B wiec chyba nie powinno byc problemow  |
_________________ Zielona Perla ELX '96 1,2MPI 8V 75KM - http://fiatpunto.com.pl/topic7854.html - Vmax-180km/h - stan poczatkowy licznika 122,151km - stan obecny 133789 i jedzie dalej  |
|
|
|
 |
ProLight
Sympatyk kropek
Imię: Patryk
Dni na forum: 92
Tematy: 3 Skąd: Katowice
|
Witam,
Panowie przyznam ze nie przeczytałem całego tematu z deski do deski
ale powiedzmy ze pojade na tą kampanie o tych przewodach (jeśli jeszcze jest?) i znając moje szczęście koleś urwie gwint na cylinderku albo inna gaffa to co? przewody mi zrobią a za np. cylinderek musze zapłacić?
Pozdrawiam  |
_________________ W razie potrzeby mogę pomóc coś przylutować
Poskładać jakiś wzmacniacz i inne pierdółki  |
|
|
|
 |
Martinezio
Puntoświr
Dni na forum: 142
Tematy: 2 Skąd: Błonie k. Wawy
|
A z jakiej racji? Jeśli cylinderek jest sprawny, a urwanie nastąpi z winy montera, to monter powinien z własnej kieszeni pokryć szkodę, ew. ASO samo powinno wymienić te cylinderki bez informowania klienta o szkodzie.
Chyba, że są na tyle skorodowane, że nic się z nimi nie da zrobić, ale wtedy mechanior powinien Cię poinformować o ryzyku przed przystąpieniem do wymiany.
Najpierw robią ocenę, potem informują o wyniku i ew. czasie naprawy, oraz kosztach pobocznych, właśnie typu zniszczone części nie podlegające kampanii, ale będące z tymi przewodami w ścisłym związku. |
|
|
|
|
 |
ProLight
Sympatyk kropek
Imię: Patryk
Dni na forum: 92
Tematy: 3 Skąd: Katowice
|
Aha dzieki za wytlumaczenie, wiem jak powinno być ale szczerze boje sie zaryzykować (może nie ma czego nie oglądałem przewodów) ale jak po wymienie koleś mi powie że zmuszony był wymienić to czy tamto i do zapłaty jest ok 300zl to sie załamie.` |
_________________ W razie potrzeby mogę pomóc coś przylutować
Poskładać jakiś wzmacniacz i inne pierdółki  |
|
|
|
 |
Rico1009
Sympatyk kropek

|
no i zrobione
ocena: 6 - jestem pod wrazeniem i to ciezkim
umowiony na 6:30 przyjechalem jak zwykle spozniony po 7:00 mily pan w garniturze otworzyl wjazd kazal sie ustawic do kolejki - spisal wszystko co trzeba - i powiedzial ze zadzwoni dajac mi rewers jesli wszystko bedzie ok to dzisiaj jesli nie to jutro - w sesie ze nie wie czy maja wszystkie przewody a jak nie beda musieli sciagac na jutro. pomyslalem ze znajac moje szczescie bedzie jutro ale jak ma byc zrobione dobrze to przezyje.
dojechalem do domu bylo po 10:00 a po 12:00 telefon ze autko do odebrania - bylem w szoku
odebralem serdeczenie dziekujac nieplacac ani 1zł
po powrocie wjechalem na kanał i co??
wymienili calosc przewodow tylnich!! od serwa pod maska do samych bebnow nowe ladne czarne przewody dodatkowo wymienili tez wszystkie te nakretki ktore trzymaja przewody - wylecialo mi jak to nazwac
podsumowując - bardzo bardzo mile zaskoczenie jesli chodzi o salon fiata w B-B!! porownojąc go np z salonem opla w innym miescie na slasku - gdzie mialem okazje byc kilka razy i to na naprawie gwarancyjnej, czy tez toyoty, stwierdzam ze fiat w bielsku jest naprawde dobrym serwisem!!  |
_________________ Zielona Perla ELX '96 1,2MPI 8V 75KM - http://fiatpunto.com.pl/topic7854.html - Vmax-180km/h - stan poczatkowy licznika 122,151km - stan obecny 133789 i jedzie dalej  |
|
|
|
 |
czech22
Puntoświr
Dni na forum: 271
Tematy: 8
|
Wiele osób jeżdzi na wymianę przewodów i tu moje pytanie: czy każdemu wymieniają, czy też musi się punto do wymiany zakwalifikować. |
|
|
|
|
 |
flex34
Puntomaniak

Dni na forum: 131
Tematy: 13 Skąd: Łódż-Widzew
|
czech22po uprzednim umowieniu i przegladzie samochodu odnosnie przewodow mowia ktore sie nadaja do wymiany.Nast podaja termin ew.wymiany.
U mnie kwalifikowaly sie do wymiany wszystkie.Mam juz wymienione i jest ok.
Tyle tylko,ze musialem sie im po miesiacu przypomniec tel bo jakos jak maja cos za darmo robic to do tego sie nie kwapia.
Przyokazji jak beda cie chcieli na cos naciagac to musza to z toba uzgodnic.Mnie chcieli naciagnac na wymiane tarcz i klockow ham. ale im nie pozwolilem. |
_________________ PuntoI 1.2 ELX 75Km
http://fiatpunto.com.pl/post166420.html#166420
"Dżem-kapela życia mądrego" |
|
|
|
 |
czech22
Puntoświr
Dni na forum: 271
Tematy: 8
|
|
|
|
 |
Rico1009
Sympatyk kropek

|
flex34 a wymienili ci tez z przodu? czy tylko tylnie??
mi wymienili tylko tyl ale moze temu ze mam przod ok....
a punto musi byc z przedzialu numerow seryjnych - jest to gdzies na poczatku tematu link do tego - jesli twoj numer pokrywa sie z zaznaczonymi to sie kwalifikujesz - jesli nie to placisz  |
|
|
|
 |
flex34
Puntomaniak

Dni na forum: 131
Tematy: 13 Skąd: Łódż-Widzew
|
Rico1009
Tak u mnie wymienili wszystkie przewody zarowno przod jak i tyl
Widocznie ladny musial byc juz badziew
A swoja droga to musi byc jakis felerny material z ktorych
sa wykonane,innaczej nie bylo by tej kampani-tak sadze  |
_________________ PuntoI 1.2 ELX 75Km
http://fiatpunto.com.pl/post166420.html#166420
"Dżem-kapela życia mądrego" |
|
|
|
 |
SiTeK
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 66
Tematy: 0 Skąd: Warszawa Ursus :)
|
Jak ja wymieniałem w 2004 roku przewody hamulcowe na nowe to tez mi sie kwalifikuje do wymiany?? bo juz nie sa z tego felernego materiału tak?? tak wiec niewiem jak to jest a nr nadwozia kwalifikuje mi sie do wymiany |
_________________ =>> Punto '98 1.1 55KM+ 5D<= kolor złoty
Złota strzała  |
|
|
|
 |
Martinezio
Puntoświr
Dni na forum: 142
Tematy: 2 Skąd: Błonie k. Wawy
|
Zadzwoń do ASO i się zapytaj Podasz im nr VIN, a oni Ci odpowiedzą, czy tak, czy nie  |
|
|
|
|
 |
dezerter
Sympatyk kropek
Imię: Krzysztof
Dni na forum: 74
Tematy: 2 Skąd: Białystok
|