| Autor |
Wiadomość |
kedlaw
Puntomaniak

Imię: Waldek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 454
Tematy: 3 Skąd: Śląsk
|
Wysłany:
04 Mar 2008 15:24 |
  |
Wczoraj byłem z zapytaniem u Fiata czy ktoś z poprzednich właścicieli był na takiej kontroli, okazało sie że nie, więc w piątek jestem umówiony od razu też zamówili przewody więc raczej je wymienią. |
_________________ Punto I 1.2 75SX
>>>Las Kropas czyli moje Punto!<<<
 |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Tacowski
Puntoświr

Imię: Artur
Dni na forum: 348
Tematy: 50 Skąd: Rumia koło Gdyni woj. pomorskie
|
Wysłany:
04 Mar 2008 22:11 |
  |
Tak patrze i tez sie lapie na przeglad w ostatnim przedziale. Trzeba bedzie podjechac i zapytac... To wystarczy pojechac do ASO Fiata bez znaczenia jakiego??
[ Dodano: 04 Mar 2008 22:11 ]
Własnie zobaczylem ze to we wroclawiu  |
_________________ Tacowski - Fiat Punto ELX 1,2 75 KM 1995r. Kolor: Zielona Perła
Moje Punciaki - MK1 SX 55 KM - Kiedyś; MK1 ELX 75 KM - Aktualnie <---- KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ
 |
|
|
|
 |
jeremis9
Puntomaniak

Imię: Jarek
Dni na forum: 371
Tematy: 1 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany:
05 Mar 2008 07:00 |
  |
obojetnie jakie ASO fiata |
_________________ Punto 1,2 75KM ELX + LPG |
|
|
|
 |
Tacowski
Puntoświr

|
Wysłany:
05 Mar 2008 16:30 |
  |
Dzwoniłem dziś do serwisu Fiata i powiedzieli mi ze taka kampania byla pare lat temu i ze wlasciciele byli poinformowani o tym listownie i ze moj pojazd pewnie juz ja przeszedl. |
_________________ Tacowski - Fiat Punto ELX 1,2 75 KM 1995r. Kolor: Zielona Perła
Moje Punciaki - MK1 SX 55 KM - Kiedyś; MK1 ELX 75 KM - Aktualnie <---- KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ
 |
|
|
|
 |
kedlaw
Puntomaniak

|
Wysłany:
07 Mar 2008 07:16 |
  |
Ja też nie jestem pierwszym właścicielem, podjechałem do serwisu i zapytałem ze chciałbym się dowiedzieć czy ten egzemplarz był już na takiej kontroli, sprawdzono i okazało się że nie był, więc od razu umówił mnie. Polecam inny serwis bo widać że ten nie szanuje klienta. |
 |
|
|
|
 |
arus
Sympatyk kropek

Dni na forum: 444
Tematy: 9 Skąd: dolny śląsk
|
wlasnie dzis bylem w ASO fiata i sie trosdzke zdziwili i mowili ze to imreza sprzed 4 lat wyskoczylo im jeszcze cos i musieli dwie rzeczy sprawdzic , ponoc przwód hamulcowy byl robiony : malowany , a druga rzecz okazala sie brakiem oslonki na air beg gdizes kolo radia jakas oslona i mi ją
załozyli  |
_________________ nieznam sie na motoryzacji
------------------------------------------------------
posiadacz czerwonego punciaka I 75 wersja HSD + LPG |
|
|
|
 |
Tacowski
Puntoświr

|
|
|
|
 |
kedlaw
Puntomaniak

|
A u mnie bez problemowo wymienili tylne przewody, stare zostały tylko te krótkie gumowe i od gumy do cylinderka, no i przy okazji płyn też musieli dać nowy  |
 |
|
|
|
 |
Tacowski
Puntoświr

|
|
|
|
 |
Mirus
Sympatyk kropek
Dni na forum: 283
Tematy: 0
|
Ja nawet otrzymałem powiadomienie listowne ale je zignorowałem. Głupota z mojej strony Dają to bierz biją uciekaj  |
_________________ PUNTO I 1.2 75 ELX 96r. (LPG) |
|
|
|
 |
Maly 2954
Forumowicz
Dni na forum: 262
Tematy: 0 Skąd: Bierutów
|
Witam wszystkich sympatyków kropka bylem dwa tygodnie temu na takiej wymianie we wrocławiu na robotniczej wymienili w dwa dni brak części które trzeba zamawiać w fabryce troche to trwało ale sa nowe Punto I 1997. |
|
|
|
|
 |
Hubik
Sympatyk kropek
Imię: Hubert
Dni na forum: 261
Tematy: 2 Skąd: Warszawa - Goc(L)aw
|
Ja niedawno nabyłem Punto I '97 - przedzwoniłem do jednego z serwisów Fiata w Wawie - miły człowiek w kilka chwil sprawdził VIN i poinformował mnie że auto łapie się na kampanię i do tej pory nie było na takowej kontroli. Poinformował mnie także że I właścicielem była firma (podał nazwę) i że auto kupione było w Ital-Mocie na Rydygiera w Wawie i tam też kazał się udać.
Wczoraj w Ital-Mocie na dzień dobry dowiedziałem się że teraz nawet nie sprawdzają tych przewodów tylko od razu wymieniają ("sam pan wie jak one wyglądają po 11 latach"). Obiecali że na czwartek będzie gotowy bo muszą przewody zamówić z Bielska. Dodatkowo pocieszyli mnie że często urywają się zawory odpowietrzenia więc jak dobrze pójdzie (czytaj: pourywają się) to przy okazji wymienią cylinderki/zaciski.
Mi to się bardzo podoba Marzę żeby się wszystkie 4 pourywały  |
|
|
|
|
 |
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
|
hmmm moze warto sie zapytac tez ... chociaz jak zawsze konserwuje przwodu czysczenie woskowanie i inne preparaty takze na zlacza to wygladaja bardzp dobrze wiec tez nie wiem czy jest sens.... |
_________________ .:Trance is a natural drug that will heal us all:.
Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik
 |
|
|
|
 |
sarsolot
Puntoświr
Dni na forum: 300
Tematy: 0 Skąd: Boskie miasto DeGie
|
a ja mam w puncie wymieniane, ale juz troche tenu, poza tym tata, ktory byl wtedy wlascicielem autka i przy okazji jest mechanikiem, wlozyl podajze jakis przewod nie od punta, ale 100 % pasujacy (ze Skody ? tak cos mi sie obiło ). Wydaje sie wam, ze jest sens jechac ? |
_________________ Fiat Punto I 75 SX |
|
|
|
 |
szary
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 376
Tematy: 12 Skąd: Łódź
|
Dziś rano odebrałem telefon z prywatnego numeru:
"Dzień Dobry. Tomasz ... , Bilex. Dzwonię w sprawie Kampanii 4400.
Mamy już wszystkie części potrzebne do przeprowadzenia wymiany w Pana samochodzie..."
Dodam tylko, że na przeglądzie byłem na początku lutego, 3 miesiące i już, dobrze że w ogóle
Umówiony jestem na sobotę 17 maja
Swoją drogą ostatnio zabezpieczałem podłogę i jak się przyjrzałem dokładnie przewodom hamulcowym, to zacząłem wolniej jeździć i utrzymuję większy dystans
| Hubik napisał: |
... Wczoraj w Ital-Mocie na dzień dobry dowiedziałem się że teraz nawet nie sprawdzają tych przewodów tylko od razu wymieniają ("sam pan wie jak one wyglądają po 11 latach"). Obiecali że na czwartek będzie gotowy bo muszą przewody zamówić z Bielska. Dodatkowo pocieszyli mnie że często urywają się zawory odpowietrzenia więc jak dobrze pójdzie (czytaj: pourywają się) to przy okazji wymienią cylinderki/zaciski.
Mi to się bardzo podoba Marzę żeby się wszystkie 4 pourywały  |
Czy to jest pewna informacja z cylinderkami i zaciskami i ewentualnymi innymi uszkodzonymi częściami przy okazji wymiany ?
Bo ja się troche obawiam że nie będzie chiał sie odkręcić odpowietrznik i mnie naciągną na koszta  |
_________________ http://www.fiatpunto.com.pl/topic5451.html
 |
|
|
|
 |
|
|