Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Drżenie kierownicy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
MaXuS
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 589
Tematy: 20

Post #76014 Wysłany: 30 Gru 2007 00:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobra ja mam wyważone koła opony nowe i mialem nadzieje ze nie będzie drżało.. pomogło ale drży u mnie powyżej 120km/h. co wymienić najpierw? albo inaczej co jest najtańsze a może być winne drżeniu? Przyznam sie mam 19 lat i zaczyna przygodę dopiero z motoryzacjąSmile chętnie sie nauczę od starszych kolegówSmile Aha i jak moze mi ktos na priva napisać czy dam rade sam tylny wachacz zrobic tzn guma mi wyrobila sie i tłucze i mam zestaw naprawczy zamiar kupic ale nie wiem czy sam podołam, piszcie:))

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 824
Tematy: 93

Post #76063 Wysłany: 30 Gru 2007 12:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a co jeśli kierownica drży na postoju, zaraz po rozruchu jak i już po dłuższej jeździe?

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lutek
Puntoświr

Dni na forum: 671
Tematy: 16

Post #76065 Wysłany: 30 Gru 2007 12:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kierownica czy caly samochod? bo jak caly samochod to moze byc poduszka pod silnikime i wibracje z motoru ida na cale auto. Maxus nie wiem czy zabawa jest warta zachodu jak nie masz pojecia to osbie raczej mozesz rady nie dac i z tego co sie orientuje przydaje sie do tego 2 os.

[ Dodano: 30 Gru 2007 12:19 ]
Maxus jakbys nadal chciał wymieniac to masz manuala http://fiatpunto.com.pl/topic2290.html

Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 602
Tematy: 10

Post #76093 Wysłany: 30 Gru 2007 13:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

przyczyn moze byc wiele
-nie wywazone kola
-krzywa felga
-koncowki drazka kierowniczego maja luz
-wahacze przod( swoznie wybite )
-krzywa pół oś
-lozyska
w lato jak mam alu to przy 120/130km/h kierownica mi lata bo mam felge krzywa, na zime mam stalowe i do 150/km/h nic takiego sie nie dziej Very Happy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Numer ICQ
Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 824
Tematy: 93

Post #76151 Wysłany: 30 Gru 2007 18:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kierownica, biegi i tak przez całą długość auta

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
MaXuS
Puntoświr

Dni na forum: 589
Tematy: 20

Post #76156 Wysłany: 30 Gru 2007 20:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi trzęsie całym samochodem jak jade 120 ++ ale ja myślałem ze to od kierownicy przechodzi na cały samochód... jak sprawdzić najłatwiej ta poduszkę?

Sympatyk kropek

Imię: Sebastian
Dni na forum: 378
Tematy: 2

Post #76287 Wysłany: 31 Gru 2007 09:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam miałem taki sam problem. Okazało się że była to wina opony, po lewej stronie, znajomuy mechanik u którego byłem poprostu podniósł lewą strone samochodu i po wrzuceniu dwójki, okazało się że opona podczas obbracania się przypominała jajo. Po wymianie opon wszystko jest ok.
pawkaj
Puntoświr

Dni na forum: 535
Tematy: 2

Post #77010 Wysłany: 02 Sty 2008 21:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jacos napisał:
Z oponami też robiłem. Zaraz po zakupie te z tyłu dałem do przody, a tylne kupiłem nowe. Nic nie pomogło. Kierownica szczególnie drży jak przy np 110km\h się puści nogę z gazu. No i jeszcze przy szybszych prędkościach coś "tupie" w tyle. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być i jak to naprawić.

Lepsze opony daje się zawsze na koła z napędem, więc "nówki" załóż na przód. Zacznij od tego.

Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 602
Tematy: 10

Post #77017 Wysłany: 02 Sty 2008 21:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pawkaj napisał:
Lepsze opony daje się zawsze na koła z napędem, więc "nówki" załóż na przód. Zacznij od tego.

byl juz o tym kiedys temat ... i nie jest tak do konca Very Happy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Numer ICQ
tatarstan
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 3/3
Dni na forum: 372
Tematy: 0

Post #77020 Wysłany: 02 Sty 2008 21:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pawkaj napisał:
jacos napisał:
Z oponami też robiłem. Zaraz po zakupie te z tyłu dałem do przody, a tylne kupiłem nowe. Nic nie pomogło. Kierownica szczególnie drży jak przy np 110km\h się puści nogę z gazu. No i jeszcze przy szybszych prędkościach coś "tupie" w tyle. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być i jak to naprawić.

tak jak kolega mówił nowe trza dac na przód, jesli drga kierownica to moze zle wywazone, zleciał cięzarek np, albo felerne opony albo zawieszenie sie psuje

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat