Fajny, naprawdę ładny. A tak naprawdę to mi w nim, kolor się najbardziej podoba. Często go myjesz/pucujesz ??
No właśnie niestety niezbyt często, z przyczyn tzw. niezależnych Maluch był wyświecony 12miesięcy w roku, ale żeby punto umyc to juz troche wiekszy wysiłek Ale nawet nie o to chodzi, punciaka z racji na to że ma lakier metalizowany nie moge po prostu umyc z wiadra, zawsze mi masakryczne zacieki wychodzą (nie wiem, moze nie umiem myc ) także myję go tylko jak mam dostęp do szlaucha u dziadka, albo na jakies specjalne okazje Ani trochę mi nie leży taki układ, bo wolałbym wciąż jeżdzic czystym (tak jak to było z malcem), no ale szkoda mi nerwów na męczenie sie z permanentnymi zaciekami
Wicher napisał:
adi-no i teraz avatarek jest nowy
Namęczyłem sie przy fotkach, więc żal byłoby ich nie wykorzystac
Adi dodatkowo ma chyba wujka mechanika i mu pewnie reperuje Ja sam muszę, czasami miałem chęć zapłacić..ale gdy zajeżdzałem do siebie do ASO to jak usłyszałem cenę to normalnie szkoda kasy, myślę sobie, tuż to godzina roboty, a oni chcą mnie skasować na 140zł (wymiana paska rozrządu). Pasek wymieniłem sam, i nawet fotki dla ipIV użyczyłem Adi ile masz przebiegu i ten, były awarie ?
Ja swojego jak coś to myję na myjce bezdotykowej. Ale, to tak co 3 tygodnie Planuję to zamienić na co tydzień
Ja jestem sknera i szkoda mi kasy na myjnie
Cytat:
Adi dodatkowo ma chyba wujka mechanika i mu pewnie reperuje (...) Adi ile masz przebiegu i ten, były awarie ?
No, Adi ma wujka mechanika, wszystkie naprawy są robione w Pol-Carze pod jego nadzorem, o ile tylko jest taka mozliwosc
Aktualny przebieg to ~85 kkm, kupilismy z 60kkm. Awarie przez te 2.5 roku ograniczyły się do jednego 'zestawu', naprawianego 24.1.2008 (puntozeszycik ) :
-rzężący wentylator przed chłodnicą - wymiana
-schowek - urwałem rączkę, trzeba było calosc wymienic
-klakson- wymiana
-zwara w tylnej lampie- przeczyszczenie styków i izolacja.
I to tyle Także chyba nie ma na co narzekac Problemy z prądem pomijam, po części jest to konsekwencja mojego lenistwa (wyjac aku, przeczyscic klemy, podokręcac...) a po części dosc hmmm... intensywnego przetwarzania voltów w waty
Ja u siebie póki co mam 2 suby, seryjny i Soling Cp123 (aktualnie nie mam miejsca w bagażniku ). I wiesz nie wiem jak Ty, ale ja nie mam zaufania do tylnej szyby.. nie daje na maxa Dodatkowo gdy już daje tego prawiee maxa, to tapicerki w przednich drzwiach nieprzyjemnie mi furkoczą
Ciekawy jestem jak te Twoje Watty działają Widziałem głośnik, super
Cóż....
Dzięki
Cytat:
nie wiem jak Ty, ale ja nie mam zaufania do tylnej szyby.. nie daje na maxa Dodatkowo gdy już daje tego prawiee maxa, to tapicerki w przednich drzwiach nieprzyjemnie mi furkoczą
Daj spokoj Takimi mocami nie zbijesz (ja zreszta tez nie ) żadnej szyby A co do przednich drzwi to na pewno masz na myśli tapicerke? Bo niezbyt widze mozliwosc zeby tapicerka "furkotała" Nie chodzi Ci czasem o maskownice? To by znaczyło że masz za duże podbicie basu na radiu Albo sluchaj cicho z podbiciem, albo głośno ale juz bez podbicia
Spacerek był naokoło Młyńskiego Stawu wiec wierz mi że "trochę" podreptaliśmy A te fotki strzelaliśmy w drodze powrotnej, takze juz nie bylo za bardzo czasu na szukanie obiektow do cyknięcia
No ale koniec OT prosze
[ Dodano: 27 Paź 2008 20:26 ]
Co ładniejsze foty powrzucane do galerii
[ Dodano: 04 Gru 2008 04:01 ]
Jako że mamy sezon (mniej lub bardziej ) zimowy, przyszła pora na snucie zawiłych planów na wiosnę U mnie, po sprecyzowaniu, układa się to tak:
1) Wizyta u lakiernika - na prawych drzwiach mam nieładną... skazę Takze chciałbym sie tego jak najszybciej pozbyc. Muszę pojezdzic i popytac ile by mnie to kosztowało
2) Poprawka kabli przy wzmacniaczu - a konkretnie nowe końcówki Zakładaliśmy bez odpowiedniego sprzętu tj. imadła, a okazało się że trzeba troche siły przyłozyc zeby scisnac koncowke na 35mm kabel, wyszło nie za bardzo, obawiam sie ze moge miec przez to spadki napiecia, w przypadku analoga mógłbym w sumie zlac ten szczegół, ale teraz jest już cyfrówka wiec trzeba bedzie to jakos bardziej profi rozwiazac Może przy okazji skleci się nową skrzynię, żeby glosnik miał gdzie się wyginac, i przymocuje jakos efektownie kondensator I może w końcu wybiorę się na AutoMuzykę , chociaz pewnie będzie mi szkoda hajsu
3) Polakierowanie zacisków (żółty?) i bębnów (srebrny/ żółty?). Co do zacisków to jestem w miarę pewien że chcę je na żółto, mysle ze do mojego kolorku powinno to pasowac. Co do bębnów to mam mieszane uczucia, myślałem czy nie zrobic ich po prostu na czarno, ale ostatnio na spocie widzialem srebrne bębenki i też mi całkiem podeszły. Żółty w przypadku bębnów byłby chyba trochę.. za bardzo na pokaz, podczas gdy nie ma w sumie co pokazywac
4) rozwiązanie dylematu ze spoilerem: albo w koncu polakierowac i załozyc, albo pogonic. Miałem sie tym zajac juz w tym roku ale jakos mi wyleciało Coś czuje że jednak go pogonię
Rozważałem jeszcze rozpórkę (jak wspominalem pare stron wczesniej) ale chyba poki co sie wstrzymam. Pkt nr. 2) załatwię na pewno, bo z imadłem to w sumie żadna robota i mały koszt, do poprawek lakierniczych po prostu się zmuszę bo irytuje mnie to że mam poharatany samochód, co do hamulców to po prostu wszystko jest lepsze od koloru rdzy
Co sądzicie? Wszelkie sugestie mile widziane, moze oprócz bluzgów że żółte zaciski to wieś
A tak wyglądało cacuszko wiosną 2006, jak wpadło w moje ręce:
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach