Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Cichociemny Punciak Adiego Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #183339 Wysłany: 26 Paź 2008 13:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fajny, naprawdę ładny. A tak naprawdę to mi w nim, kolor się najbardziej podoba. Często go myjesz/pucujesz ??

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Wicher
Puntoświr

Imię: Jerzy
Dni na forum: 287
Tematy: 17

Post #183352 Wysłany: 26 Paź 2008 15:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi-no i teraz avatarek jest nowy Exclamation Exclamation Exclamation
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
adi.degora
Moderator

Dni na forum: 590
Tematy: 15

Post #183397 Wysłany: 26 Paź 2008 17:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adas napisał:
Fajny, naprawdę ładny. A tak naprawdę to mi w nim, kolor się najbardziej podoba. Często go myjesz/pucujesz ??

No właśnie niestety niezbyt często, z przyczyn tzw. niezależnych Rolling Eyes Maluch był wyświecony 12miesięcy w roku, ale żeby punto umyc to juz troche wiekszy wysiłek Razz Ale nawet nie o to chodzi, punciaka z racji na to że ma lakier metalizowany nie moge po prostu umyc z wiadra, zawsze mi masakryczne zacieki wychodzą (nie wiem, moze nie umiem myc Razz ) także myję go tylko jak mam dostęp do szlaucha u dziadka, albo na jakies specjalne okazje Rolling Eyes Ani trochę mi nie leży taki układ, bo wolałbym wciąż jeżdzic czystym (tak jak to było z malcem), no ale szkoda mi nerwów na męczenie sie z permanentnymi zaciekami Rolling Eyes

Wicher napisał:
adi-no i teraz avatarek jest nowy Exclamation Exclamation Exclamation

Namęczyłem sie przy fotkach, więc żal byłoby ich nie wykorzystac Mr. Green

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Adas
Puntoświr

Post #183407 Wysłany: 26 Paź 2008 18:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja swojego jak coś to myję na myjce bezdotykowej. Ale, to tak co 3 tygodnie Szczerbol Planuję to zamienić na co tydzień Mr. Green

Adi dodatkowo ma chyba wujka mechanika i mu pewnie reperuje Smile Ja sam muszę, czasami miałem chęć zapłacić..ale gdy zajeżdzałem do siebie do ASO to jak usłyszałem cenę to normalnie szkoda kasy, myślę sobie, tuż to godzina roboty, a oni chcą mnie skasować na 140zł (wymiana paska rozrządu). Pasek wymieniłem sam, i nawet fotki dla ipIV użyczyłem Very Happy Adi ile masz przebiegu i ten, były awarie ?Smile

"Bardzo podoba mi się ten kolor kropka. Smile "

adi.degora
Moderator

Post #183412 Wysłany: 26 Paź 2008 18:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adas napisał:
Ja swojego jak coś to myję na myjce bezdotykowej. Ale, to tak co 3 tygodnie Szczerbol Planuję to zamienić na co tydzień Mr. Green
Ja jestem sknera i szkoda mi kasy na myjnie Razz
Cytat:

Adi dodatkowo ma chyba wujka mechanika i mu pewnie reperuje Smile (...) Adi ile masz przebiegu i ten, były awarie ?Smile

No, Adi ma wujka mechanika, wszystkie naprawy są robione w Pol-Carze pod jego nadzorem, o ile tylko jest taka mozliwosc Smile

Aktualny przebieg to ~85 kkm, kupilismy z 60kkm. Awarie przez te 2.5 roku ograniczyły się do jednego 'zestawu', naprawianego 24.1.2008 (puntozeszycik Wink ) :
-rzężący wentylator przed chłodnicą - wymiana
-schowek - urwałem rączkę, trzeba było calosc wymienic Rolling Eyes
-klakson- wymiana
-zwara w tylnej lampie- przeczyszczenie styków i izolacja.

I to tyle Smile Także chyba nie ma na co narzekac Smile Problemy z prądem pomijam, po części jest to konsekwencja mojego lenistwa (wyjac aku, przeczyscic klemy, podokręcac...) a po części dosc hmmm... intensywnego przetwarzania voltów w waty Razz

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Adas
Puntoświr

Post #183416 Wysłany: 26 Paź 2008 18:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ciekawy jestem jak te Twoje Watty działają Szczerbol Widziałem głośnik, super Smile

Ja u siebie póki co mam 2 suby, seryjny i Soling Cp123 (aktualnie nie mam miejsca w bagażniku Szczerbol ). I wiesz nie wiem jak Ty, ale ja nie mam zaufania do tylnej szyby.. nie daje na maxa Szczerbol Dodatkowo gdy już daje tego prawiee maxa, to tapicerki w przednich drzwiach nieprzyjemnie mi furkoczą Rolling Eyes

adi.degora
Moderator

Post #183420 Wysłany: 26 Paź 2008 18:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adas napisał:
Ciekawy jestem jak te Twoje Watty działają Szczerbol Widziałem głośnik, super Smile

Cóż.... Cool
Dzięki Wink
Cytat:

nie wiem jak Ty, ale ja nie mam zaufania do tylnej szyby.. nie daje na maxa Szczerbol Dodatkowo gdy już daje tego prawiee maxa, to tapicerki w przednich drzwiach nieprzyjemnie mi furkoczą Rolling Eyes

Daj spokoj Shocked Takimi mocami nie zbijesz (ja zreszta tez nie Razz ) żadnej szyby Wink A co do przednich drzwi to na pewno masz na myśli tapicerke? Bo niezbyt widze mozliwosc zeby tapicerka "furkotała" Razz Nie chodzi Ci czasem o maskownice? To by znaczyło że masz za duże podbicie basu na radiu Wink Albo sluchaj cicho z podbiciem, albo głośno ale juz bez podbicia Wink

Adas
Puntoświr

Post #183430 Wysłany: 26 Paź 2008 19:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak te plastiki, ale nie tylko te maskownice, całe jakoś trzą o siebie.

adi.degora
Moderator

Post #183594 Wysłany: 26 Paź 2008 23:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzisiaj byliśmy z moim kochaniem na małym spacerku, zahaczylismy tez o Pol-Car (znaczy zahaczylismy, zostawiłem tam samochód Razz )
Image

Powrót cichociemniaka na stare śmieci Smile W końcu to tutaj był kupowany Cool

Przy okazji cyknęliśmy też pare okazów:
Strada:
Image

Fiorino vel Qubo:
Image

I kilkanaście (normalnie cały plac jest zastawiony różnorakimi fiaciorami) dostawczych pand i sejów:

ImageImageImage

Niektórzy żąrtują sobie że mają punto w wersji off-road tudzież SUV.... ku refleksji:
Image
Mr. Green

SOMEONE007
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 311
Tematy: 20

Post #183596 Wysłany: 27 Paź 2008 00:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi.degora napisał:
Niektórzy żąrtują sobie że mają punto w wersji off-road tudzież SUV.... ku refleksji:

do Tolsta pijesz Smile Razz hahaha hahaha

ale wiadomo zę służbowy to najlepsza terenówka wjedzie na każdy krawężnik Razz

Imagewspiera moją pasję nr 2
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
adi.degora
Moderator

Post #183598 Wysłany: 27 Paź 2008 00:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

SOMEONE007 napisał:
adi.degora napisał:

do Tolsta pijesz Smile Razz hahaha hahaha

Szczerze mówiąc to nie kojarzyłem kto to tak ostatnio narzekał Razz Możliwe że i tolst Mr. Green
Fakt, ciężki żywot czeka te van-y Rolling Eyes

Co do pierwszej foty to żałuje tylko że nie strzeliliśmy podobnej na początku, jak parking był pusciutki Rolling Eyes To następnym razem Smile

Adas
Puntoświr

Post #183606 Wysłany: 27 Paź 2008 06:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hihi. A mój krop, jak go kupywałem, przyjechał do mnie, prawie pod dom:-).

Spać mi się chcę, a za 45 minut wylatuję do robotki Szczerbol

bbanditoss
Moderator

Dni na forum: 551
Tematy: 30

Post #183607 Wysłany: 27 Paź 2008 06:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

fajny sobie spacerek urządzikiście Szczerbol rozumiem, że nawet jak tam było grande gdzieś to szkoda Ci było wyciągac aparat z kieszeni Laughing

Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #183612 Wysłany: 27 Paź 2008 07:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Takie zawieszenie to nie off-road tylko dostosowanie do polskich dróg Szczerbol

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
adi.degora
Moderator

Post #183651 Wysłany: 04 Gru 2008 03:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bbanditoss napisał:
fajny sobie spacerek urządzikiście Szczerbol rozumiem, że nawet jak tam było grande gdzieś to szkoda Ci było wyciągac aparat z kieszeni Laughing

Spacerek był naokoło Młyńskiego Stawu wiec wierz mi że "trochę" podreptaliśmy Smile A te fotki strzelaliśmy w drodze powrotnej, takze juz nie bylo za bardzo czasu na szukanie obiektow do cyknięcia Wink
No ale koniec OT prosze Wink

[ Dodano: 27 Paź 2008 20:26 ]
Co ładniejsze foty powrzucane do galerii Smile

[ Dodano: 04 Gru 2008 04:01 ]
Jako że mamy sezon (mniej lub bardziej Wink ) zimowy, przyszła pora na snucie zawiłych planów na wiosnę Smile U mnie, po sprecyzowaniu, układa się to tak:

1) Wizyta u lakiernika - na prawych drzwiach mam nieładną... skazę Rolling Eyes Takze chciałbym sie tego jak najszybciej pozbyc. Muszę pojezdzic i popytac ile by mnie to kosztowało Rolling Eyes

2) Poprawka kabli przy wzmacniaczu - a konkretnie nowe końcówki Embarassed Zakładaliśmy bez odpowiedniego sprzętu tj. imadła, a okazało się że trzeba troche siły przyłozyc zeby scisnac koncowke na 35mm kabel, wyszło nie za bardzo, obawiam sie ze moge miec przez to spadki napiecia, w przypadku analoga mógłbym w sumie zlac ten szczegół, ale teraz jest już cyfrówka wiec trzeba bedzie to jakos bardziej profi rozwiazac Smile Może przy okazji skleci się nową skrzynię, żeby glosnik miał gdzie się wyginac, i przymocuje jakos efektownie kondensator Razz I może w końcu wybiorę się na AutoMuzykę Embarassed , chociaz pewnie będzie mi szkoda hajsu Razz

3) Polakierowanie zacisków (żółty?) i bębnów (srebrny/ żółty?). Co do zacisków to jestem w miarę pewien że chcę je na żółto, mysle ze do mojego kolorku powinno to pasowac. Co do bębnów to mam mieszane uczucia, myślałem czy nie zrobic ich po prostu na czarno, ale ostatnio na spocie widzialem srebrne bębenki i też mi całkiem podeszły. Żółty w przypadku bębnów byłby chyba trochę.. za bardzo na pokaz, podczas gdy nie ma w sumie co pokazywac Razz

4) rozwiązanie dylematu ze spoilerem: albo w koncu polakierowac i załozyc, albo pogonic. Miałem sie tym zajac juz w tym roku ale jakos mi wyleciało Rolling Eyes Coś czuje że jednak go pogonię Mr. Green

Rozważałem jeszcze rozpórkę (jak wspominalem pare stron wczesniej) ale chyba poki co sie wstrzymam. Pkt nr. 2) załatwię na pewno, bo z imadłem to w sumie żadna robota i mały koszt, do poprawek lakierniczych po prostu się zmuszę bo irytuje mnie to że mam poharatany samochód, co do hamulców to po prostu wszystko jest lepsze od koloru rdzy Razz
Co sądzicie? Wszelkie sugestie mile widziane, moze oprócz bluzgów że żółte zaciski to wieś Razz

A tak wyglądało cacuszko wiosną 2006, jak wpadło w moje ręce:
Image
Mr. Green

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat