Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Żarówki + 80% Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Silvan
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 550
Tematy: 4

Post #79930 Wysłany: 09 Sty 2008 16:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Albo wymienili żarówki w Polsce w salonie bo się jedna przepaliła jak auto testowali przed sprzedażą.

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Kubi
Puntoświr

Dni na forum: 701
Tematy: 7

Post #91681 Wysłany: 14 Lut 2008 09:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wymieniłem wczoraj na H4 Vision Plus Philipsa, te +50% światła Wink po wymianie, delikatna korekta ustawienia świateł, jest różnica, mogę to śmiało powiedzieć, oczywiście na + jest jaśniej i nieco większy zasięg (zarówno na suchym jak i mokrym)
Fabryczne miałem Osrama - jedna z nich wytrzymała 15 miesięcy - 38kkm

Puntoświr

Dni na forum: 671
Tematy: 8

Post #97039 Wysłany: 26 Lut 2008 16:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Philips Vision Plus świecą super i nie ma porównania z innymi żarówkami Razz tylko że w ciągu ok 2 miesięcy wymieniłem 2 żarówki ale świecą tak fajnie że ponownie je zakupiłem, narazie działaja od ok 2 tyg Razz. Jestem ciekawy jak te Vision Plus wyglądają przy +80% ?

daras
Puntoświr

Dni na forum: 700
Tematy: 19

Post #97399 Wysłany: 27 Lut 2008 09:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Vision Plus 50% już jako mijania są niezłe.
Ale jako drogowe to są po prostu rewela!
U mnie świecą 2 rok.

Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 553
Tematy: 3

Post #97408 Wysłany: 27 Lut 2008 10:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Liban napisał:
... Jestem ciekawy jak te Vision Plus wyglądają przy +80% ?

Przecież to są żarówki jednego producenta. Jeśli podaje, że jedne są +50% a drugie +80% to znaczy, że coś w tym jest prawdy. Ja przetestowałem jedne i drugie. Moje spostrzeżenia są takie, że BV świecą trochę słabiej ale za to mają ciekawszy kolor.

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 882
Tematy: 36

Post #135557 Wysłany: 15 Cze 2008 17:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no to przepaliła się jedna BV philipsa...

zostać przy BV...czy może polecacie jakieś inne Rolling Eyes

Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 436
Tematy: 17

Post #156187 Wysłany: 12 Sie 2008 19:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam ten sam problem. Przepaliła się jedna żarówek BV. Wymieniłem na komplet fabrycznych, ale teraz jakoś dziwnie wygląda he he. Chyba znów kupię BV... o ile nie zaproponujecie czegoś ciekawego.

Dzidek
Puntomaniak

Imię: Krzysztof
Dni na forum: 367
Tematy: 1

Post #186363 Wysłany: 04 Lis 2008 21:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam koleżanki i kolegi Very Happy
No właśnie mi dzabło pozycyjne ale tylne. Ponieważ nie mam, nie woziłem ze sobą żarówek, to czas się w coś zaopatrzyć. Myślę, że zdecyduję się na Philipsy VisionPlus. I tu pytanie, czy standardowe pozycyjne przednie też wymieniać? Nie wyglądają wtedy dziwacznie? Dajcie jakieś rady, jeśli wymieniać to na jakie?
A na tył też coś wsadzaliście?
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 553
Tematy: 3

Post #186499 Wysłany: 05 Lis 2008 10:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przednie pozycyjne (W5W) tylko Blue-Vision Philipsa. Dają bielutkie światło i pasują kolorystycznie do każdych żarówek. Niedawno jedna mi sie przepaliła i zamontowałem zwykłą. Różnica koloru jest kolosalna! Aż kłuje w oczy Very Happy Jeśli chodzi o tył to nie masz innego wyboru jak kupić zwykłą żarówkę bodajże R5 jeśli dobrze pamiętam (możesz to sprawdzić w instrukcji).

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
michalj
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 425
Tematy: 5

Post #186525 Wysłany: 05 Lis 2008 12:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ponieważ ostatnio też miałem ten problem - na spodniej części lampy zespolonej, na wysokości każdej z żarówek jest wytłoczony "model" wymaganej w danym miejscu żarówki.

Dzidek
Puntomaniak

Imię: Krzysztof
Dni na forum: 367
Tematy: 1

Post #186715 Wysłany: 05 Lis 2008 22:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no dobra a w takim razie jak się ma ten program Philis Assistace w praktyce? korzystaliście z tego jak się Wam żarówy przepaliły? hak już jeden widziałem, przyjadą nawet jak się jedna przepali ale za cały nowy komplet trzeba zabulić na miejscu po wymianie. miał ktoś z tym jakieś doświadczenia?

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat