Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

awaria wspomagania kierownicy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 560
Tematy: 35

Post #91348 Wysłany: 13 Lut 2008 09:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

as napisał:
Kupiłem punciaka dla żony wbrew opinii wszystkich znajomych, którzy z pogardą wyrażali zdanie o tej marce

i to nas bardzo cieszy Mr. Green

as napisał:
Ale nie poddałem się, poszukałem w necie i znalazłem to forum i temat, który mnie interesował. Przeczytałem post LUC_ST i do dzieła.

w 100% prawidłowe postępowanie z twojej strony Mr. Green

as napisał:
Właśnie wróciłem z garażu szczęśliwy jak dziecko, bo wszystko poszło jak z nut. Jota w jotę był to ten sam mankament -- zimne luty na płytce - aż 3!!!!! Poskładałem i działa jak masełko. Dziękuję kolego, mieszkasz za miedzą to zapraszam na dobre piwo.

i wlaśnie dlatego tworzymy to forum, aby sobie wzajemne pomagac i wymieniać doświadczeniami

bardzo mnie (jak i całę ekipę FFP) bardzo ciesza takie posty jak twój as

szerokości i bezawaryjnej ekspolatacji kropasa życzę Mr. Green

Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
kuker195
Puntomaniak

Imię: Paweł
Dni na forum: 280
Tematy: 7

Post #91650 Wysłany: 14 Lut 2008 07:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Musze się dołączyć do gratulacji. To właśnie problem FIATA nikt nie potrafi albo nie chce naprawić elekryki/elektroniki w serwisie wszystko wymieniają za grube tysiące, uszkodzone zabierają , a potem "szczęśliwcy " mają okazje kupić taniej regenerowane za parę stówek. Złodzieje!!!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
czeladzserwis
Forumowicz

Imię: paweł
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 271
Tematy: 0

Post #96056 Wysłany: 23 Lut 2008 22:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam powiem szczerze nie w kazdym PUNTO POMAGA PRZELUTOWANIE LUTOW W NIEKTORYCH TRZEBA WLUTOWAC ODPOWIEDNI REZYSTOREK I PROBLEM JUZ SIE NIGDY NIE POWTORZY U MNIE TAKA USŁUGA KOSZTUJE WRAZ Z DEMONTAŻEM I MONTAŻEM 100ZŁ KONTAKT 503-043-333 CZAS NAPRAWY 1H WOJ.SLASKIE NAPRAWDE POLECAM ZAPOMNISZ O PROBLEMIE KTORY CIE DRECZYL ZE WSPOMAGANIEM MAMY DOSWIADCZENIE 5LAT MOZLIWOSC ZROBIENIA PRZEZ WYSLANIE DO MNIE SILNIKA WTEDY KOSZT 50ZŁ

[ Dodano: 23 Lut 2008 22:39 ]
witam powiem szczerze nie w kazdym PUNTO POMAGA PRZELUTOWANIE LUTOW W NIEKTORYCH TRZEBA WLUTOWAC ODPOWIEDNI REZYSTOREK I PROBLEM JUZ SIE NIGDY NIE POWTORZY U MNIE TAKA USŁUGA KOSZTUJE WRAZ Z DEMONTAŻEM I MONTAŻEM 100ZŁ KONTAKT 503-043-333 CZAS NAPRAWY 1H WOJ.SLASKIE NAPRAWDE POLECAM ZAPOMNISZ O PROBLEMIE KTORY CIE DRECZYL ZE WSPOMAGANIEM MAMY DOSWIADCZENIE 5LAT

Uwagi:
kolego nie pisz wielkimi literami, nikt nie lubi jak się na niego krzyczy ... //EDi

Forumowicz

Imię: Przemek
Dni na forum: 525
Tematy: 1

Post #113480 Wysłany: 09 Kwi 2008 08:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam , mój problem ze wspomaganiem jeszcze trwa, czy ktos wie gdzie mozna to naprawić w Łódzi lub okolicach?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kerewa
Sympatyk kropek

Dni na forum: 191
Tematy: 3

Post #125060 Wysłany: 13 Maj 2008 21:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam ja mam nietypowy problem ze wspomaganiem w swoim punto II FL, otóz nie działa mi wspomaganie tylko w sytuacji gdy skrecam w lewo jak jade prosto to wszystko w porządku podobnie jak skrecam w prawo.
Czy ktos zna odpowiedz naten mankament
pozdrowienia
slawekzabrze
Forumowicz

Imię: slawek
Dni na forum: 167
Tematy: 0

Post #132783 Wysłany: 06 Cze 2008 17:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam jestem nowym urzytkownikiem tego forum chciałbym gorąco podziękować koledze Luc ST , spotkał mnie ten sam problem z awarią wspomagania . Okazało się że dwa przekazniki w silniku zostały przegrzane po paru upalnych dniach . Byłem u mechanika i zdębiałem gdy gość zarzyczył sobie 1100zl za wymiane !!!!!!!!!!!
Tymczasem po zdemontowania tego silniczka i przekazaniu go w sprawne ręce elekryka cała impreza kosztowała mnie 50 zlotych. Jesli chodzi o dostepnośc tych przekazników to przynajmnie w Zabrzu nie ma z tym problemu a koszt jednego to 10 złotych. Pozdrawiam
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 568

Post #132787 Wysłany: 06 Cze 2008 18:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałeś fuksa... MI też ostatnio padło, i okazało się, że silniczek mam OK.

Także czujnik skrętu w kolumnie..lub centralka...

Nie wiedząc co, kupiłem całość... Jak dojdzie przesyłka, to dojdę co u mnie padło Smile

Kerewa: U Ciebie to albo czujnik skrętu, albo jeden przekaźnik w silniczku, skoro są dwa, to uważam, że jeden za obroty w prawo a drugi w lewo.. (chyba że ten drugi byłby dla funkcji City, większa moc, większy prad)

Wykluczyłbym Centralke, skoro w jedną stronę działa.

Stawiam na czujnik skrętu, a silniczek..za diagnozę zapałciłem 20zł, łatwo to sparwdzić(w razie cosdam namiar na osobę która to robi, wystawia aukcję naprawa silniczka i luz, jak jest oki to tylko 20zł za diagnostyke, a naprawa z gwarancja 130zł)

Ja nie wiem jak mozna jezdzic bez wspomagania, tam gdzie jest a padło.., nic nie działacie w tej sprawie..Very Happy Trzeba pokazać kto tu rządzi.. Tym bardziej, jezdzac bez niego, ciezko jest obrocic kierownica, na miejscu to trzeba sie wprost wieszac dwoma recami, to z kolei spowoduje szybsze luzy w kolumnie..

Samochodem bez wspomagania musimy zrobic 4 obroty by skrecic kola na max... Samochodem z wspomaganiem tylko 2.7 obrotu, dodatkowo gdy pada musimy napędzać dodatkowo nie działajacy silniczek

Razz

[ Dodano: 06 Cze 2008 19:18 ]
O !!

Właśnie przyszła paczka z Allegro. Cała kolumna, silniczek, centralka.. Jutro wstawiam Smile

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kerewa
Sympatyk kropek

Dni na forum: 191
Tematy: 3

Post #132923 Wysłany: 07 Cze 2008 05:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam. Mi padł czyjnik skrętu wymieniłem juz i i na razie działa bez problemu
Adas
Puntoświr

Post #132924 Wysłany: 07 Cze 2008 06:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Haha. Zgadłem Smile

[ Dodano: 07 Cze 2008 07:05 ]
Wymieniałeś sam czujnik, czy całą kolumnę z czujnikiem ?Smile

sławu
Puntoświr

Imię: Sławek
Dni na forum: 325
Tematy: 10

Post #140815 Wysłany: 02 Lip 2008 08:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no to u mnie 2 dni temu tez padlo wspomaganie... za jakis czas zabiore sie do rozkrecenia silniczka...

Puntoświr

Post #140817 Wysłany: 02 Lip 2008 08:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Slawu: Jak coś, mam na sprzedaż, cała kolumnę kompletną, z centralką i silniczkiem, stan ideałSmile Very Happy

sławu
Puntoświr

Imię: Sławek
Dni na forum: 325
Tematy: 10

Post #140821 Wysłany: 02 Lip 2008 09:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spoko może się cos przyda, jeszcze nie wiem co jest uszkodzone, mam nadzieje ze to tylko silniczek

Puntoświr

Post #140837 Wysłany: 02 Lip 2008 09:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie to byłą centralka... Ale co sie okazuje mam dobre dojście do części.. Pierw szukałem na allegro ,a później kolega powiedział, ze ma znajomego co sprowadza części no i..Smile. Jak coś to mam kolumna z czujnikiem, centralkę silniczek, w stanie aż się błyszczy:D

PshemoHGT
Puntomaniak

Dni na forum: 295
Tematy: 8

Post #150502 Wysłany: 28 Lip 2008 11:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja przelutowałem styki i działa. zobaczymy jak długo....
Luc_ST
Sympatyk kropek

Imię: Łukasz
Dni na forum: 456
Tematy: 1

Post #151255 Wysłany: 29 Lip 2008 22:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

piotrusiek napisał:
[...]przypadkiem szukając na necie znalazłem ta forum i przeczytałem post kolegi Luc_ST i to napisał okazało sie w 100% trafne w moim przypadku [...] JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI !!!!

as napisał:
WITAM! Jestem nowym posiadaczem kropki i od razu chciałem wyrazić wdzięczność LUC_ST. [...] Dziękuję kolego, mieszkasz za miedzą to zapraszam na dobre piwo.

Cieszę się, że mój post okazał się tak pomocny, to dla mnie bardzo miłe.
Ostatnio na szczęście nic nie musiałem naprawiać, aby zdawać relacje Wink
Aczkolwiek od kwietnia mam mały problem, który jak bumerang wraca w upalne dni jak ten dzisiejszy...
http://fiatpunto.com.pl/topic9552.html

Pozdrawiam
Luc_ST

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat