Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

amortyzatory tył - gazowe czy zwykłe? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
michas0312
Sympatyk kropek

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 285
Tematy: 3

Post #121530 Wysłany: 04 Maj 2008 10:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

z wymiana nie bedzie problemu:P tylko mam pytanie ktore amorki sa lepsze gazowe czy olejowe????
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
SOMEONE007
Puntoświr

Imię: Przemek
Dni na forum: 311
Tematy: 20

Post #121544 Wysłany: 04 Maj 2008 10:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

gazowe... po tym jak olejowe się u mnie rozciekły mechanik doradził gazówki i spisują się wyśmienicie

Imagewspiera moją pasję nr 2
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
john korleon
Sympatyk kropek

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 169

Post #151717 Wysłany: 31 Lip 2008 21:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak z ciekawości zapytam, czemu przy dokręcaniu amorków auto musi stać na kołach?

pzdr

p.s.
w wawie gościu w warsztacie powiedział mi za wymianę.... i tu uwaga... 100zeta... a żeby było śmieszniej to za jedną stronę tyle hahah no żal mi się go zrobiło bo myślał że jelenia chyba trafił i zarobi. Oczywiście amorki miały być moje.
pzdr

Mowa o tylnych amorkach gdzie wystarczy dwie śrubki wykręcić....

Ostatnio zmieniony przez john korleon dnia 01 Sie 2008 15:53, w całości zmieniany 1 raz
ipIV

Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #151749 Wysłany: 01 Sie 2008 00:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

john korleon napisał:
Tak z ciekawości zapytam, czemu przy dokręcaniu amorków auto musi stać na kołach?

Przy przednich wymienia się przy podniesionym aucie... ale nakrętkę tłoczyska dociąga się na kołach dlatego, żeby blacha trzymająca sprężynę oraz poduszka kolumny dobrze zostały dociśnięte do tłoczyska, by nakrętkę tłoczyska można było dobrze dociągnąć.

Co do tylnych jak podniesiesz auto i odkręcisz amor, to sprężyny powypadają delikatnie mówiąc z "impetem" Szczerbol

Jak już tylne chcesz wymieniać z podniesionym autem, to przed odkręceniem amora, podstaw podnośnik pod wahacz i delikatnie podnieś wahacz do góry (aby amor miał luz i sprężyna była dobrze ściśnięta na swoim miejscu)

Sympatyk kropek

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 169

Post #151840 Wysłany: 01 Sie 2008 15:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

oki, dzięki za wyczerpująca odpowiedz.
pzdr
koss
Puntoświr

Imię: Wojciech
Dni na forum: 504
Tematy: 8

Post #151855 Wysłany: 01 Sie 2008 17:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak przy okazji jeżeli chodzi o sprężyny żeby nie zakładać nowego tematu...spotkał się ktoś ze sprężynkami nie obniżającymi ale twardszymi na tył?

A w temacie gazowych amorów: są twardsze niż olejowe ??

http://fiatpunto.com.pl/topic2920.html
ipIV

Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #151860 Wysłany: 01 Sie 2008 17:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

koss napisał:
obniżającymi ale twardszymi na tył?

Większość jest twardsza, a jak chcesz dużo twardsze kup progresywne.
Chyba ja takie u siebie dam... -30/-15 gdyż często jeżdżę z max obciążeniem Smile 5 osób i nie małych Smile + pełny bagażnik Very Happy
Gleba nieziemska opona cała w nadkolu, a tylne zawieszenie trzyma się na odboju Smile

koss napisał:
A w temacie gazowych amorów: są twardsze niż olejowe ??

tak.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat