może masz zbyt Ciężką nogę ? z własnego doświadczenia wiem, że aby utrzymać spalanie w granicach 16km/l trzeba jeździć dosyć oszczędnie lub na dłuższych trasach niż dom ==>sklep ====> praca ===>stacja benzynowa
ja przykładowo na trasie dom <===>praca utrzymuje spalanie w okolicach 14 km/l a w jedna strone mam 11,8 km
chociaż znaczenie u mnie może też mieć gorzysty teren + przejazd przez miasto (ok5 km po mieście) + opony 195mm i czasem zdarzy mi się kogoś wyprzedzić, lub nie dać sie wyprzedzić ....
w trasie bezproblemowo podczas jazdy ciągłej schodzę do okolo 21km/l (5 bieg prędkosc okolo 90km/h bez zrywania bez jakiśtam szarpanin)
a wracając do spalania on ci nie spala 11 l na 100km tylko na 1litrze robisz 11 km co daje spalanie w granicach 9l/ 100
Już rzadko nim jeżdżę, ale zrobiłem Puntem II wczoraj trasę 80 km zaliczając miasto Katowice. Spalanie 5,3 na kompie z prędkością średnio 110 km/h. Swego czasu jeżdżąc bardzo ekonomicznie, tzn. ok 90 km/h schodziłem poniżej 5 l.
_________________ Grande StarJet
Punto II FL 1.2 16V
silvestr Sympatyk kropek
Imię: Sylwek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 46
Tematy: 2 Skąd: Bielsko-Biała
A mi w drodze do pracy i z, pali 6,5 l maks. 10 km w jedna strone, średnie korki po drodze, raczej ekonomiczna jazda (jedynie nagminne wyprzedzanie elek - po drodze mijam WORDa ).
Na trasie przy prędkości ok. 110 pali w okolicach 5,5 l
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach