witam ,
jak wynika z tematu problem u mnie tkwi w tym, że świeci cały czas kontrolka wraz z oświetleniem kablin bez względu na to czy drzwi i bagażnik są zamknięcte czy też nie. Najgorsze w tym jest to, że w tej sytuacji nie można zamknąć samochodu, ponieważ centralny od razu po wykryciu "otwartych drzwi" otwiera siłowniki.
Moje pytanie do wszystkich - gdzie znajdę oryginalny sterownik zamka centralnego (PUNTO II 2002r. 1.9 JTD).
Pozdrawiam. Tomek
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
No Name Puntoświr
Imię: ROBERT
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 651
Tematy: 9 Skąd: Pszczyna-Strumień
ok. jak wrocę z pracy to sprawdzę. Dodam, że były momenty że kontrolka gasła na kilka sekund, częściej jednak migała niż nie świeciła. Co dziwne - to chyba przypadek, że przy ruszaniu kierownicą -(lekkie ruchy lewo-prawo) kontrolka zaczynała migać.
moim zdaniem jeśli cały czas masz sygnał otwartych drzwi to winna jest krańcówka umieszczona w zamku zespolonym (niestety bo nie wiem czy jest sens tego naprawiać po prostu trzeba wymienić) przy próbie zamknięcia z pilota któryś rygiel powinien pójść w dół i to oznacza że z tej strony jest ok.
Powodzenia i do dzieła
_________________ Punto SX 1.2 8V 188A4000 black 3D 2000'
daniell82 Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 163
Tematy: 12
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach