Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Przegląd Grande Punto Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #2669 Wysłany: 05 Sty 2007 16:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

gp napisał:
Qrczę - u mnie to już po 10 kkm olej był smołą. Nie wyobrażam sobie przebiegu 30 kkm na jednym oleju. Wymieniłem po 14 kkm i po 1 kkm znowu miałem ciemny, jakby brudny. Koszt wymiany 3 l. oleju selenia WR z filtrem to 220 zł. Przegląd zamierzam zrobić po książkowym dobiciu do 30 kkm lub za 1,5 roku Smile Przegląd corolki qmpla (z wymianą oleju co 15 kkm) kosztował dla porównania ponad 700 zł. Żeby było ciekawiej to właśnie co 15 kkm nalezy wymieniać olej w skodzie/vw-eju, toyocie (i subaru chyba też).

Słuchaj "gp", tak popatrzyłem na twój nowy emblemat obok z twoim Grande i tak skojarzyłem że jak jesteś z Olsztyna to niedaleko do Morąga, a często widuje identyczny egzemplarz w Morągu... Stoi czasami w weekendy na parkingu koło bloku przy ul. Kwiatowej Very Happy Czy to nie ty przypadkiem mnie odwiedzasz Smile Bo jeśli to ty, to kiedyś nawet sie mijaliśmy jak jechałeś... Smile

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 931
Tematy: 37

Post #2689 Wysłany: 05 Sty 2007 19:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No i żuczki kolejne pytanko...

A więc jutro przegląd...ale jak to jest z olejem. Czy ja mogę kupić swój olej i im dać ...tak by mieć później na dolewkę...???Koszt ok 160zł za 4l Exclamation
Jak to wygląda w przeglądzie...czy oni leją z beczki???Czy tez biorą ze sklpu i reszte mi oddają...???
Do 1.4 wchodzi ok 2,5-,8 l....jak to jest liczone???Czy jest szansa że dadzą mi 0,5l za free???
Acha zjadł mi 1l oleju na 17tyś km...i zostało na 1/3 , olej czarny ...czy teraz będzie dalej tak zjadał???Co sądzicie???
Ktoś wie jak to wygląda???

Puntoświr

Dni na forum: 751
Tematy: 9

Post #2693 Wysłany: 05 Sty 2007 19:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam długie trasy raczej, więc przeglądzik zrobię na 20tys. cały, tak mi też powiedzieli przy zakupie, z tego co mi się obiło o uszy to chyba dopuszczalne jest zużycie oleju 0,7 litra na 10tys km, ale głowy sobie nie dam uciąć Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
golab
Przyjaciel

Post #2697 Wysłany: 05 Sty 2007 19:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziobel napisał:
No i żuczki kolejne pytanko...

A więc jutro przegląd...ale jak to jest z olejem. Czy ja mogę kupić swój olej i im dać ...tak by mieć później na dolewkę...???Koszt ok 160zł za 4l Exclamation
Jak to wygląda w przeglądzie...czy oni leją z beczki???Czy tez biorą ze sklpu i reszte mi oddają...???
Do 1.4 wchodzi ok 2,5-,8 l....jak to jest liczone???Czy jest szansa że dadzą mi 0,5l za free???
Acha zjadł mi 1l oleju na 17tyś km...i zostało na 1/3 , olej czarny ...czy teraz będzie dalej tak zjadał???Co sądzicie???
Ktoś wie jak to wygląda???

Co do serwisu to nie wiem czy będziesz musiał kupić olej czy sami będą mieli... jeszcze nie zmieniałem Smile

Orientacyjne zużycie maksymalne oleju silnikowego wynosi 400 gramów na 1000 km. Zużycie oleju stabilizuje się po przejechaniu pierwszych 5000-6000 km przebiegu. Zużycie oleju zależy od stylu jazdy i warunków używania samochodu.
--> Instrukcja obsługi, str. 199 Cool

Nic nie obliczając litr oleju na 17 tys. km to jak najbardziej prawidłowo, tym bardziej wliczając w to okres docierania Smile

Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 813
Tematy: 20

Post #2720 Wysłany: 05 Sty 2007 21:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem jak jest u fiata, ale jak ostatnio odstawialem auto mojej mamy na przeglad do citroena to zostawili m w bagazniku 0,7 litrowa butelke oleju na dolewke...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dzióbel
مدير

Post #2805 Wysłany: 06 Sty 2007 14:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A więc sprawa tyci się skomplikowała... Evil or Very Mad Crying or Very sad

Mianowcie I przegląd wyniósł mnie dokładnie 466zł Ekhm...

- filtr oleju 42zł;
- 3l oleju 161zł;
i

- filtr przeciwpyłkowy 117zł Exclamation ;

Tego ostatniego się nie spodziewałem...
Pozatym wtrąciłem iż miałem kiedyś liście w wentylacji... Idea ; i moje podejrzenia były takie iż tego filtru wogóle nie było... Exclamation

Później po odbiorze auta zadzwoniłem ponownie z malowaniem krawędzi wew. elementów przy tylnych drzwiach...i klamkami...
Między innymi wyszło iż kolo z ASO sam chciał zobaczyć jak ten filtr wyglądał że został wymieniony...otóż powiedziano mu że tego filtru wogóle nie było... Twisted Evil Confused Shocked Sad ....

Więc dlaczego musiałem za to płacić Twisted Evil ,skoro go wogóle nie było, to przecierz nie moja wina.....
Powiedziano mi że i tak musiałbym wymienić, bo to obejmuje przegląd (no i fakt jest wymiana filtru na każdym przeglądzie)...no ale sami wiecie o co kaman...tyci sie wkurzyłem....
W zamian że jeździłem bez filtru , dostanę na coś tam rabat...jak będę tam ponownie....
Jednak mimo wszystko przejadę się do salonu (nie do serwisu -bo oni winni nie są) i zapytam o co kaman... Twisted Evil w sumie to 117zł...

acha ustawiono światła, podciągnięto linkę ręcznego a zużycie klocków w 40%. Oleju zostało około 0,3l - ale teraz ma się ustabilizować...

co sądzicie co zorbić ze sprawą filtra... Question

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #2820 Wysłany: 06 Sty 2007 15:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie popuścił bym im.... Smile

Przyjaciel

Post #2824 Wysłany: 06 Sty 2007 15:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No własnie u mnie linke ręcznego też przydało by się podciągnąć... a co do filtra to ja najprawdopodobniej też nie mam bo czasami jakieś paprochy się dostają przez wentylacje... a powinien być wogóle czy jak to jest właśnie Question Question Question Bo może w pierwszych egzemplarzach nie montowali? Heh, albo zapomnieli Exclamation Ciekawe czy w nowszych mają...

Ostatnio zmieniony przez golab dnia 06 Sty 2007 15:09, w całości zmieniany 2 razy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dzióbel
مدير

Post #2825 Wysłany: 06 Sty 2007 15:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Nie popuścił bym im.... Smile

hmmm ale wiecie mogą wyjechac z tekstem że i tak musiałbym wymienić na przeglądzie (ale w książce jest po 24miechach lub po 30tyś Exclamation )...co wtedy???
No będę w poniedziałek w salonie...

مدير

Post #2827 Wysłany: 06 Sty 2007 15:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
No własnie u mnie linke ręcznego też przydało by się podciągnąć... a co do filtra to ja najprawdopodobniej też nie mam bo czasami jakieś paprochy się dostają przez wentylacje... a powinien być wogóle czy jak to właśnie jest Question Question Question

nie powinno być paprochów....nic a nic golab ....możliwe że ty też niemasz...a tego wynika że może ver. początkowe nie miały włożone...a ma być Exclamation ,skoro mi włożyli i jest o tym w książce....

golab jesli się czegoś dowiesz daj mi cynk...please

Przyjaciel

Post #2828 Wysłany: 06 Sty 2007 15:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No właśnie postaram się tego dowiedzieć, bo sie na wiosne ździwiłem jak zaczęły te spadające "śmieci" z drzew dostawać się do środka Rolling Eyes

Dzióbel
مدير

Post #2830 Wysłany: 06 Sty 2007 15:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
No właśnie postaram się tego dowiedzieć, bo sie na wiosne ździwiłem jak zaczęły te spadające "śmieci" z drzew dostawać się do środka Rolling Eyes

to co wyżej napisałeś być może będzie moją kartą przetargową Cool Exclamation

ps. ja miałem liście bo autko pod drzewem zostawiłem i mi naleciało tu w okolice lewej strony przy kierowcy w tą kratke...

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #2836 Wysłany: 06 Sty 2007 15:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Najgorsze są kwiaty akacji Very Happy Pamiętam jak w CC mojej mamy leciały Normalnie masakra... i ciągle było je słychać jak podskakują w układzie wentylacji Smile Ale w SC i teraz w kropce tego nie ma Smile

Przyjaciel

Post #2839 Wysłany: 06 Sty 2007 15:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To tym bardziej musze mieć ten filtr!

Dzióbel
مدير

Post #2855 Wysłany: 06 Sty 2007 16:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

acha AUTO ZOSTAŁO UMYTE I WYSPRZĄTANE

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat