Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Mapa fotoradarów... Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #3933 Wysłany: 14 Sty 2007 22:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tico najszybciej leciałem licznikowe 150 km/h. Wył jak odkurzacz, w którym czas wymienić worek! Mr. Yellow Tylko 5x głośniej...

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Liper
Moderator

Imię: Jarek
Dni na forum: 752
Tematy: 21

Post #3937 Wysłany: 14 Sty 2007 22:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tydzień temu w sobote próbowałem nadążyć za 130KM Mercedesem ale tylko do pewnoego momentu mój samochodzik dawał rade... Jakbym miał 1.2 16v to by sie mnie tak łatwo nie pozbył Twisted Evil

Grande Punto 1.4 8v Estiva Blue&Me - błękitny hillybilly
Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
golab
Przyjaciel

Post #3938 Wysłany: 14 Sty 2007 22:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ipIV napisał:
Cytat:
Ale samochód ogranicza Devil

Mój idzie licznikowe 170@4600rpm z górki Cool

Swoim Grande pocisnąłem w 3 osoby na pokładzie 170 km/h, niby po płaskim... z tym że przy tej prędkości spalanie chwilowe wynosiło 16,1 l/100 km ( Rolling Eyes ), no i obroty były wyższe bo chyba nawet ponad 5500 RPM Cool

Ostatnio zmieniony przez golab dnia 14 Sty 2007 22:10, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grzyws
Przyjaciel

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 931
Tematy: 58

Post #3940 Wysłany: 14 Sty 2007 22:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Znowu zbaczamy z tematy Razz

Fabbrica Italiana Automobili Torino

Punto z potężnym 1.2 V8
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
golab
Przyjaciel

Post #3942 Wysłany: 14 Sty 2007 22:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trudno... Very Happy To niejako wynika z rozmowy! Smile Nie ma sensu dzielić tych tematów teraz, bo sie kasza zrobi. Co ważniejsze jedynie będziemy wydzielać do osobnych tematów...

Liper
Moderator

Post #3943 Wysłany: 14 Sty 2007 22:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
Swoim Grande pocisnąłem w 3 osoby na pokładzie 170 km/h, niby po płaskim...

Miałem tak samo ale nie wiem jakie było spalanie.
A co do zboczenia tematu ono wcale nie jest takie duże Wink
No a nawet jeśli jest to są osoby które mogą to przenieść Cool

Image
garys
Puntoświr

Imię: Przemo
Dni na forum: 932
Tematy: 13

Post #3961 Wysłany: 14 Sty 2007 22:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzyws napisał:
Znowu zbaczamy z tematy Razz

nie, nie zaraz się pojawi post jak to komuś zrobili w końcu pamiątkowe zdjęcie Smile

A teraz ja sobie chwilowo zbocze z tematu, czy też tak macie, że dogania was jakieś auto siada na zderzaku a za chwile ostro hamuje i skręca w boczną uliczkę ??

Tylko nie mówcie mi że ogląda Punciaka Cool Laughing

Moderator

Post #4395 Wysłany: 17 Sty 2007 21:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi się dosyć często tak zdarza. 3 dni temu golf II wymusił pierwszeństwo a po kilkusetmetrowej jezdzie zjechał na bok, dał się wyprzedzić i siedział mi na zderzaku. to sie wkurzyłem, wyprzedziłem kilka samochodów i tyle go widziałem... Smile

Image
golab
Przyjaciel

Post #4404 Wysłany: 17 Sty 2007 22:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Liper napisał:
Mi się dosyć często tak zdarza. 3 dni temu golf II wymusił pierwszeństwo a po kilkusetmetrowej jezdzie zjechał na bok, dał się wyprzedzić i siedział mi na zderzaku. to sie wkurzyłem, wyprzedziłem kilka samochodów i tyle go widziałem... Smile

Szalony no! Wink

garys
Puntoświr

Post #4426 Wysłany: 18 Sty 2007 13:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie mam nic do ludzi którzy jeżdżą samochodami innych marek ALE:

W moim przypadku, od chwili zakupu GP, z czterech na pięć przypadków niefajnego zachowania się na drodze innych wobec mnie,
to właśnie byli ludzie w golfach II ...myśle o co chodzi i nie było to zachowanie czysto przypadkowe tylko celowe utrudnianie na drodze lub inne głupkowate zachowania Confused WoOt?

Imię: Michał
Tematy: 156

Post #4428 Wysłany: 18 Sty 2007 13:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

garys napisał:
Nie mam nic do ludzi którzy jeżdżą samochodami innych marek ALE:

W moim przypadku, od chwili zakupu GP, z czterech na pięć przypadków niefajnego zachowania się na drodze innych wobec mnie,
to właśnie byli ludzie w golfach II ...myśle o co chodzi i nie było to zachowanie czysto przypadkowe tylko celowe utrudnianie na drodze lub inne głupkowate zachowania Confused WoOt?
Nie chciał byś mieć opla calibre Smile Zaraz znajdę jeden txt z innego forum Smile

---------------------
EDIT:

Quattro@forum.pclab.pl napisał:

aha... male wyjasnienie co do Calibr - bujalem sie taka pozyczona przez 3 miesiace... Agresja uzytkownikow drog wobec mnie wzrosla do poziomu kosmicznego - wszyscy probowali sie ze mna scigac, blokowali mnie, zajezdzali mi droge, odpierdzielali cuda zebym ich tylko nie wyprzedzil... Raczej nie scigalem sie tym autem, bo nie bylo moje... Dobrze naglosnione, szybkie... oddalbym wiele aut, zeby jeszcze posluchac swistu turbiny (2.0 Turbo), ale nie wiem czy chcialbym miec Calibre bo na jej widok wszyscy na drodze dostaja pierdolca....
W calibrze tez po raz pierwszy przezyc bylo mi dane bojke...

Lodz, A1 w strone Piotrkowa, stoje na swiatlach, pierwszy... obok mnie podjezdza granatowa MX-6 na 16-calowych kolkach i z basowym tlumikiem... Koles spojrzal na mnie z pogarda, odwrocil wzrok na swiatla i zaczal gazowac Mazdzitsu chyba do czerwonego pola bo zagluszal mi radio w aucie (mialem odsuniety szyber)... zeby nie ten jego wzrok pewnie puscilbym go... Ale to bylo cos takiego, ze mnie az ugotowalo... Podnioslem obrowy do ok. 2500rpm, i stalem na jedynce i sprzegle... Koles ruszyl na zolte swiatlo... ja sekunde pozniej na zielone... za krzyzowka podczas wrzutki na dwojke sie z nim zrownalem... na nastepnych swiatlach przy 150 zmienilem pas na jego (prawy), koles byl chyba ze 40 metrow za mna... za nastepnymi swiatlami wyhamowalem i skrecilem na Orlen w celu zalania wozka (lecialem do Cz-wy)... stanalem z boku, bo akurat zadzwonil telefon i nie podjechalem jeszcze pod dystrybutor, za pare chwil Mazda rowniez wjechala na Orlen i z "fasonem" zajchala mi przed maske Cali... koles wysiadl z butelka po jakims napoju, podszedl do Calibry i pierdolnal mi nia w przednia szybe, na ktorej pojawila sie duza pajeczyna... Doskoczyl do drzwi i je otworzyl... w tym momencie juz byl moj, dostal w pysk z buteki ze Sprite'm, stracil watek, wysiadlem z wozu wykrecilem mu reke i pchnalem go na klape od Mazdy... trzymalem go tak przez 5 minut do czasu przyjazdu Policji zawiadomionej przez pracownika stacji...

Koles byl dresem, nazelowanym 18-latkiem, ktoremu tatus kupil auto na urodziny... Probowal szczekac Policji, ze go pobilem (policjant prawie zaczal sie smiac - bylem ubrany prawie, ze galowo - golf pod marynarka ), spakowali kolesia i o dziwo poszedl siedziec po rozprawie - na 6 miesiecy (mial wczesniej zawias jak sie okazalo)... Ja niestety nie zdazylem na slub kolegi, pojawilem sie nastepnego dnia dopiero na poprawinach... a Calibra na lawecie wrocila do Torunia.

Jesli jest sie normalnym czlowiekiem to jazda Calibra moze sie okazac traumatycznym przezyciem... Dlatego ja sam wspolczuje normalnym uzytkownikom Calibr...

Ekhm... Polska Ekhm...

Puntoświr

Post #4429 Wysłany: 18 Sty 2007 14:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie no normalnie popaprane to wszystko Shocked , chociaż nie wiem czemu mnie to nie dziwi...

Dobrze że się pozytywnie skończyła ta historia.

Powinni zrobić takie coś: że pod każdym ogłoszeniem motoryzacyjnym będzie taki wykresik "komu możesz podpaść kupując to auto" Lol
no i na ogłoszeniu Calibry będzie 90% -> niepełnosprytni tatusiowi synusie w mazdach ...ech

Moderator

Post #4441 Wysłany: 18 Sty 2007 15:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja ogólnie nie nawidze golfiarzy bo myślą, że mają golfy i są nie wiadomo kim! Złomy za 2000 zł. No ale mojej siostrzyczki chłopak ma golfa II i go lubie bo jest w porządku i dobrze sie z nim dogaduje Cool (wyjątek potwierdza regułe Wink )

Image
garys
Puntoświr

Post #4445 Wysłany: 18 Sty 2007 15:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dlatego nie pisze o wszystkich tylko o konkretnych przypadkach.

Kiedyś czekałem przed strzałką do skrętu w prawo, a za mną oczywiście golfiarz.
Po skręcie w prawo, dalej na drugiej krzyżówce skręcałem zaraz w lewo (jakieś 15 metrów dalej).

Jak ruszyłem to golfiarz postanowił mnie wyprzedzić i zajechał drogę na hama by być pierwszym też do skrętu w lewo Hmm...

Inny też golfiarz II chciał się ścigać spod świateł (przygazówka itp.)
...ale dodam że na dworze ulewa, wiatr, za 20 metrów droga szła pod górkę i była po łuku a o dziurach nie wspomnę Szczerbol
Nie dałem się sprowokować.

Moderator

Post #4456 Wysłany: 18 Sty 2007 16:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

garys napisał:
Nie dałem się sprowokować.

No i tak trzymać... Very Happy

Image

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat