Wicher myślę, że powinieneś zaczekać z tą naprawą. Masz jeszcze mały przebieg wiec na pewno wszystko się dotrze. Skrzyni lepiej nie rozbierać. Ja też miałem podobny objaw tylko u mnie nie chciał wchodzić wsteczny przy przebiegu około 2000km. Mniej więcej po przejechaniu następnych 2000km zapomniałem o jakichkolwiek problemach ze skrzynią więc myślę, że u Ciebie będzie tak samo (a gwarancja przecież jest długa)
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (dobry rocznik 1999 - jest jak wino: im starszy tym lepszy)
UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
Tomo-dzisiaj już byłem i nikt nie rozbierał skrzyni.Autko zostało już zrobione.Od dołu została odkręcona obudowa gdzie mieszczą się kółeczka naprężające dźwignie przy zmianie biegów.Naprawa polegała na posmarowaniu tych kółeczek smarem technicznym kilka razy i wszystko wróciło do normy
sadoo Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 624
Tematy: 17 Skąd: Jelenia G.
u mnie wszystko ok chodzi, trojka tylko troche inaczej ale nie gorzej. Cos lekko "haczy" ale w niczym to nie przeszkadza. Auto jest nowe i zauwazyłem ze wraz ze zwiekszaniem sie przebiegu haczenie zanika. Zauwazylem tez ze jak wrzuca sie trojke idealnie z polozenia luzu to nic nie haczy. Ale wtedy traci sie na czasie przy zmianie z 2 na 3. Skrzynia 6stka.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach