Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Wasze sposoby na zabezpieczenie auta przed kradzieżą Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
tdkamot
Sympatyk kropek

Imię: Darek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 522
Tematy: 0

Post #37091 Wysłany: 05 Sie 2007 22:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tbeza napisał:
alarm z powiadomieniem gsm...
zasieg praktycznie wszedzie chyba ze wsadza auto do kontenera jakiegos...

SnakeX napisał:
Ja mam:
1. blokade skrzyni biegów
2. immobilizer
3. auto alarm z automatyczynym uzbrojeniem jak sie kluczyka w stacyjce nie przekreci do 1 minuty. (cos tego typu jak z drzwiami, ze trzeba otworzyc drzwi po wyłączeniu alarmu zeby go calkowicie rozbroic, tylko ze ja sobie to pod stacyjke podpiołem)
4. Radiowe powiadamianie (ale ostatnio cos nie dziala Szczerbol )
5. i ostatnio wymontowalem wszystkie bolce z drzwi, te cypelki od zamka Smile w zamian zrobilem sobie przelącznik który zamyka i otwiera mi od wewnatrz drzwi. Fajnie bo nikt z tyłu jak mu drzwi nie otworze to nie wysiądzie Twisted Evil

A może po prostu jak Jaś Fasola zabierać ze sobą kierownicę do walizki Laughing i dodatkowo zamknąć na kłódkę Razz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
BobMF
Puntoświr

Dni na forum: 648
Tematy: 14

Post #37096 Wysłany: 05 Sie 2007 23:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

na allegro ostatnio zauważyłem aukcję, na której ktoś sprzedaje naby z możliwością ściągania całkiem kierki Laughing
można jeszcze coś wymyślić na zablokowanie wajhy flotela tak, żeby nie można było go zablokować [ruch przód - tył], przy hamowaniu jedzie do przodu a przy ruszaniu w tył, tak się nie da ujechać za daleko Twisted Evil

Krzycho90
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Dni na forum: 824
Tematy: 93

Post #37147 Wysłany: 06 Sie 2007 09:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

chciałbym to widzieć Lol

Cinquecento 0.9 http://fiatpunto.com.pl/topic11236.html

Święty Krzysztof jeździ z Tobą do
120km/h, powyżej tej prędkości swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
pawkaj
Puntoświr

Dni na forum: 535
Tematy: 2

Post #37276 Wysłany: 06 Sie 2007 19:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Albo sideł. Takich na zwierzęta, zamiast pedałów blackeye Ciach i stópka zostaje na dywaniku Mr. Green

Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16

Post #37302 Wysłany: 06 Sie 2007 21:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam niezawodny sposób by nikt nic nie zwinął nic z samochodu ani tym bardziej autka Wink Najlepiej nie mieć samochodu i nie ma problemu Wink

SnakeX
Puntoświr

Dni na forum: 535
Tematy: 18

Post #37307 Wysłany: 06 Sie 2007 21:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Najlepszy sposob to granat Twisted Evil zawsze jednego zlodzieja mniej Twisted Evil Tylko trzeba miec AC Twisted Evil Twisted Evil Laughing

Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16

Post #37308 Wysłany: 06 Sie 2007 21:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Też równie dobry sposób Twisted Evil

Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #37832 Wysłany: 09 Sie 2007 09:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak jak Jas Fasola Wink zdejmowac kierownice ,kludka do drzwi Wink

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
JAGOLE
Sympatyk kropek

Imię: Bogdan
Dni na forum: 662
Tematy: 6

Post #39110 Wysłany: 15 Sie 2007 11:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam. wpisz w googlach SNAP OFF i wyszukaj. Ciekawy pomysł jak ktoś zostawia auto na noc przed blokiem.Chciałbym zobaczyć minę złodzieja który włamie się do takiego auta.Na allegro urządzenie kosztuje 180zł. ale myślę że dobry tokarz zrobiłby to za 50% tej ceny.
user97
Sympatyk kropek

Dni na forum: 60
Tematy: 3

Post #194536 Wysłany: 26 Lis 2008 23:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No a ja mam 2 pytania:

1. sądzicie że wyjęcie bezpiecznika np od pompy paliwa albo wtrysku jest dobrym pomysłem na zabezpieczenie? Gdybym kradł auto i nie chciało zapalić (po rozbrojeniu alarmów/immo) to raczej nie próbowałbym dochodzić dlaczego i sobie odpuścił.

2.W punto 1 po lewej stronie fotela kierowcy jest czujnik bezwładnościowy odcięcia zapłonu, ktoś z Was próbował go wykorzystać do "zabezpieczenia" auta? O ile mi wiadomo czujnik "wyskakuje" w czasie zderzenia i potem wystarczy go wcisnąć, czy da się go manualnie "podnieść" tak żeby odciąć zapłon?
zyga670
Puntoświr

Dni na forum: 453
Tematy: 7

Post #194555 Wysłany: 27 Lis 2008 00:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

1.Poluzniamy koła. Odpali pojedzie rozwali się . hahaha Twisted Evil

Potrzebujesz konto PREMIUM RAPIDSHARE ?
SPRAWDZ MOJĄ OFERTĘ !!
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6441607
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
user97
Sympatyk kropek

Post #194562 Wysłany: 27 Lis 2008 00:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Heh, widze dość wylajtowane podejście do tematu macie ;-P
Pawcio
Puntomaniak

Dni na forum: 546
Tematy: 4

Post #194688 Wysłany: 27 Lis 2008 16:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kiedyś czytałem na jakimś forum (może na tym, nie pamiętam). Poszukać cieniutkiej deseczki (płyty drewnianej ok 0,5cm grubości ) Nawbijać gęsto małych gwoździ i później schować ten wynalazek pod pokrowiec na siedzenie kierowcy, oczywiście ostrzami w górę heh. Życzę każdemu złodziejowi takiej niespodzianki hahaha ten pomysł podobał mi się najbardziej Mr. Green

user97
Sympatyk kropek

Post #194809 Wysłany: 27 Lis 2008 22:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

O w pyte ależ przeraźliwie soczysty pomysł ;-DDDD Kupuję ten patent ;-]]

Jednakże gdyby złodziejem okazał się fakir auto i tak by CI zginęło ;-p
Martinezio
Puntoświr

Dni na forum: 142
Tematy: 2

Post #194891 Wysłany: 28 Lis 2008 09:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zwykle fakirzy mają ciekawsze zajęcia, niż podprowadzanie samochodów Szczerbol

Z gwoździami może być problem, że gęsto nawbijane wcale nie spowodują boleści. Po prostu ciężar ciała rozłoży się na ilość gwoździ. Jeśli już miało by to być bolesne bardzo doznanie, to proponował bym montaż kilku/kilkunastu igieł - najlepiej tych do injekcji Szczerbol
Mniej widoczne, a za to duuuuużo ostrzejsze są od gwoździ Szczerbol Tylko potem trzeba by tapicerkę prać z juchy... No, ale to dużo mniejszy kosz, niż kupowanie nowego autka...

Aha, najważniejsze... NIGDY, PRZENIGDY NIE ZAPOMNIJ zdemontować tej blokady, zanim sam wsiądziesz do auta Szczerbol Twisted Evil

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat