Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Wasze sposoby na zabezpieczenie auta przed kradzieżą Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
SnakeX
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 535
Tematy: 18

Post #35222 Wysłany: 26 Lip 2007 10:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakie są wasze sposoby na zabezpieczenie auta przed kradzieżą ?

Ja mam:
1. blokade skrzyni biegów
2. immobilizer
3. auto alarm z automatyczynym uzbrojeniem jak sie kluczyka w stacyjce nie przekreci do 1 minuty. (cos tego typu jak z drzwiami, ze trzeba otworzyc drzwi po wyłączeniu alarmu zeby go calkowicie rozbroic, tylko ze ja sobie to pod stacyjke podpiołem)
4. Radiowe powiadamianie (ale ostatnio cos nie dziala Szczerbol )
5. i ostatnio wymontowalem wszystkie bolce z drzwi, te cypelki od zamka :] w zamian zrobilem sobie przelącznik który zamyka i otwiera mi od wewnatrz drzwi. Fajnie bo nikt z tyłu jak mu drzwi nie otworze to nie wysiądzie Twisted Evil
Wie ktoś moze jak zrobic zeby przednie drzwi od pasazera dzialaly na tej samej zasadzie co tylnie ? Tzn. zeby nie dalo sie ich od wewnatrz otworzyc jak są zamknięte na zamek.

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
nielat20
Sympatyk kropek

Dni na forum: 559
Tematy: 6

Post #35226 Wysłany: 26 Lip 2007 11:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam taki bajer ze jak zapale silnik to sie zamykaja wszystkei drzwi i z zewnatrz mi nikt nie wejdzie.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
SnakeX
Puntoświr

Post #35230 Wysłany: 26 Lip 2007 11:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To jest połączone razem z auto alarmem ? Kumpel to samo ma w punto 2.
Ja chce sobie jeszcze zrobic odciecie zapłonu, ale recznie to zrobic, tak jest najlepiej. W cinqusiu mialem cos takiego ze rozrusznikiem kręciło sie ale auto nie zapaliło do czasu kiedy nie przełączylo sie przełącznika Smile
A jako przełącznik wykorzystałem światła przeciwmgielne bo nie wiedzialem wtedy ze cinquś je ma Laughing Laughing
A przeciwmgielne zrobilem na osobnym włączniku Razz
Niby proste ale pare razy dzieki temu auta mi nie ukradli Laughing bo kto by wpadl na to zeby odpalic to trzeba przeciwmgielne włączyc Laughing

Sympatyk kropek

Post #35232 Wysłany: 26 Lip 2007 11:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Brawo Smile bardz odobry pomysl Smile Ja myslalem zeby wiesz podpiac wylacznik pod wolny przycisk na desce i tez by nikt sie nie pokwapil wciskac Wink

A wiesz to jest polaczone z centralnym i auto alarmem chyba .... bo jak zapale silnik to zaraz wszystkie 4 drzwi sie zamykaja ...
SnakeX
Puntoświr

Post #35235 Wysłany: 26 Lip 2007 11:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

I pewnie jak ci wyłączysz silnik albo ci zgasnie to sie automatycznie otworzą Wink

Sympatyk kropek

Post #35239 Wysłany: 26 Lip 2007 11:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dokladnie Smile ... masz fotki swojego punciaka ??
SnakeX
Puntoświr

Post #35240 Wysłany: 26 Lip 2007 11:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam tylko obecnie jedno z tyłu tak jak widac w miniaturce Confused Ale jak wroce z pracy do domu to zrobie kilka fotek i zamieszcze Laughing

Puntoświr

Imię: tomek
Dni na forum: 590
Tematy: 7

Post #35246 Wysłany: 26 Lip 2007 13:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

alarm z powiadomieniem gsm...
zasieg praktycznie wszedzie chyba ze wsadza auto do kontenera jakiegos...
caly czas kusze i czekam ale skurw***** cos nie przychodza

ps dodatkowy wylacznik to bardzo fajna sprawa mozna go podlaczyc np do pompy paliwa...
wampir_wawelski
Puntoświr

Dni na forum: 542
Tematy: 66

Post #35247 Wysłany: 26 Lip 2007 13:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tbeza napisał:
alarm z powiadomieniem gsm...
zasieg praktycznie wszedzie chyba ze wsadza auto do kontenera jakiegos...
caly czas kusze i czekam ale skurw***** cos nie przychodza

ps dodatkowy wylacznik to bardzo fajna sprawa mozna go podlaczyc np do pompy paliwa...

ło, ile coś takiego z montażem kosztuje? kurde felek bo ja oprócz blokady stacyjki - hamulców oraz kierownicy to nic nie mam.

tbeza
Puntoświr

Imię: tomek
Dni na forum: 590
Tematy: 7

Post #35248 Wysłany: 26 Lip 2007 13:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jest kilka mozliwosci rozwiazan tego problemu...
pierwsza: na allegro sa gotowe moduly ktore sie podlacza pod jakis starszy model siemensa... mozna dac to bezposrednio pod krancowki ktore sa w drzwiach...

ja u siebie zrobilem to ze starej ceglowatej motoroli...
sygnal z centralnego zamka idzie na przekaznik ktory zwiera odpowiedni przycisk w polutowanej motoroli i nastepuje wybieranie mojego numeru
wada tego jest to ze raz na miesiac trzeba wydac 5 zl na karte sim...
osobiscie kupuje starter heyah za 5zl co umozliwia realizowanie polaczen wychodzacych przez miesiac
ks
Sympatyk kropek

Dni na forum: 661
Tematy: 9

Post #35249 Wysłany: 26 Lip 2007 13:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam autoalarm, który monitoruje napięcie na akumulatorze- przy otwarciu drzwi lub nawet przekręceniu kluczyka w zamku (centralny zamek) po ustalonym czasie załancza się syrena, odcina zapłon i pompę paliwa. Trochę sie znam na elektronice więc centralkę zrobiłem sam. Zastanawiam się na czujnikiem wstrząsu w zasadzie mam już gotowy, ale nie mam czasu go wmontować.
Alarm na razie nie ma pilota wyłącznik jest w przerobionej w prosty sposób zapalniczce.
Jak ktoś chce mieć prosty wyłącznik zapłonu i nie jest mu potrzebna zapalniczka to jest to super miejsce na wyłącznik- nawet po wyjęciu żarnika trudno się połapać że jest to przycisk alarmu.
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #35258 Wysłany: 26 Lip 2007 15:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

SnakeX napisał:
Ja chce sobie jeszcze zrobic odciecie zapłonu, ale recznie to zrobic, tak jest najlepiej. W cinqusiu mialem cos takiego ze rozrusznikiem kręciło sie ale auto nie zapaliło do czasu kiedy nie przełączylo sie przełącznika Smile

Lepiej do pompy paliwa Smile i bym władował 2 przełączniki, które trzeba jednocześnie nacisnąć Smile

Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 677
Tematy: 24

Post #35260 Wysłany: 26 Lip 2007 15:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tbeza napisał:
s dodatkowy wylacznik to bardzo fajna sprawa mozna go podlaczyc np do pompy paliwa...

Ja mam własnie to:D i w taki głupim miejscu ze czasem sam go z minute szukam Do tego immobilizer i alarm:D

Nissan Micra k12 Czarne 5d 1.5 DCi 90km 2003r
Opel Corsa D Czerwone 5d 1.2 16v 80km 2007r
Image
Maxiu
Puntoświr

Dni na forum: 676
Tematy: 4

Post #35313 Wysłany: 27 Lip 2007 07:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

SnakeX napisał:
Jakie są wasze sposoby na zabezpieczenie auta przed kradzieżą ?

Ja mam:
1. blokade skrzyni biegów
2. immobilizer
3. auto alarm z automatyczynym uzbrojeniem jak sie kluczyka w stacyjce nie przekreci do 1 minuty. (cos tego typu jak z drzwiami, ze trzeba otworzyc drzwi po wyłączeniu alarmu zeby go calkowicie rozbroic, tylko ze ja sobie to pod stacyjke podpiołem)
4. Radiowe powiadamianie (ale ostatnio cos nie dziala Szczerbol )
5. i ostatnio wymontowalem wszystkie bolce z drzwi, te cypelki od zamka :] w zamian zrobilem sobie przelącznik który zamyka i otwiera mi od wewnatrz drzwi. Fajnie bo nikt z tyłu jak mu drzwi nie otworze to nie wysiądzie Twisted Evil

Super temat - proponuje jeszcze do opisów dołączać info co do tego, gdzie parkujecie kropki Rolling Eyes
Wie ktoś moze jak zrobic zeby przednie drzwi od pasazera dzialaly na tej samej zasadzie co tylnie ? Tzn. zeby nie dalo sie ich od wewnatrz otworzyc jak są zamknięte na zamek.

[ Dodano: 27 Lip 2007 07:21 ]
nielat20 napisał:
Ja mam taki bajer ze jak zapale silnik to sie zamykaja wszystkei drzwi i z zewnatrz mi nikt nie wejdzie.

Pierwszy lepszy alarm oferuje taką opcję Wink

www.maxiu.za.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
SnakeX
Puntoświr

Post #35317 Wysłany: 27 Lip 2007 08:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie tu nie chodzi wlasnie oto, jak masz tynie drzwi i jak zamkniesz zamek od wewnatrz to wewnętrzną klamką nie otworzysz tych drzwi dopiero trzeba otworzyć zamek. A z przodu drzwi zawsze od wewnątrz da sie otworzyc czy są zamknięte na zamek czy nie.
A ja chce zrobic tak zeby przednich drzwi od pasarzera nie dało sie otworzyc tak samo jak tylnich.
Bo jak otwierasz przednie, przy zamkniętym zamku to automatycznie centralny zamek otwiera wszystkie drzwi.
Chce zeby były zablokowane tak samo jak tylnie Twisted Evil

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat