Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Bez wspomagania - trzeba HIMENEM BYĆ Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Prezesio
Forumowicz

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 149
Tematy: 0

Post #146001 Wysłany: 16 Lip 2008 22:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!

Czy ktoś może zna jakiegoś elektryka w Krakowie z doświadczeniem w naprawie wspomagania w Puntach? Czytałem tematy podlinkowane przez EDi i widzę że najczęściej problemy ze wspomaganiem można rozwiązać w miarę prosto i tanio, ale sam się tego raczej nie podejmę.
W ASO (Polinar) przeczytali z examiera "błąd z czujnika skrętu" i powiedzieli że trzeba wymienić całą kolumnę.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
kerewa
Sympatyk kropek

Dni na forum: 191
Tematy: 3

Post #146052 Wysłany: 17 Lip 2008 06:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie cała kolumne za 1800 zł z robocizną, tylko czujnik skrętu, miałem to samo i taki sam odczyt w ASO. Tam pracują naciągacze. Wymiana czyjnika skretu z robocizna wyniosła mnie 800 zł, z gwarancja. Uzywany czujnik kosztuje z robocizna około 400 zł.
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 568
Tematy: 35

Post #146054 Wysłany: 17 Lip 2008 06:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam:)

Co do tematu wspomagania to chyba ja najwięcej wniosłem Razz. Wszystko sam w swoim zakresie:D

Jak coś mam an sprzedaż, kompletną kolumnę ze wspomaganiem, silniczek, centralka wspomagania, komplet. Cena 700zł, stan ideał. Gwarancja:D NOwa w aso ponad 2500.

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Prezesio
Forumowicz

Dni na forum: 149
Tematy: 0

Post #146216 Wysłany: 17 Lip 2008 14:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kerewa napisał:
Wymiana czyjnika skretu z robocizna wyniosła mnie 800 zł, z gwarancja.

Znasz kogoś w Krakowie kto mi to zrobi za 8 stówek?
MarioBboy
Sympatyk kropek

Imię: Mariusz
Dni na forum: 74
Tematy: 2

Post #167539 Wysłany: 10 Wrz 2008 16:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adas napisał:
witam:)

Co do tematu wspomagania to chyba ja najwięcej wniosłem Razz. Wszystko sam w swoim zakresie:D

Jak coś mam an sprzedaż, kompletną kolumnę ze wspomaganiem, silniczek, centralka wspomagania, komplet. Cena 700zł, stan ideał. Gwarancja:D NOwa w aso ponad 2500.

heh...ja mam wersje mega golas;/ bez wspomagania.. dalo by sie to zamontowac?
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 568
Tematy: 35

Post #167606 Wysłany: 10 Wrz 2008 19:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dałoby się. Ale poważnie pisząc, taniej i lepiej będzie jak sprzedasz golasa i kupisz z.. No ale jak masz dobrego kropa, to heh nie sprzedaź, czeka cię więc. Kupno Całego wspomagania, kolumna z czujnikiem, z silniczkiem i z centralką wspomagania.

Wygląda to tak:

Image

Oczywiście po zakupie musiałbyś podjachać do ASo, by ci to podłączyli pod Body Computer. NO i wiadomo wtyczka od zasilania i jeszcze ze 2 wtyczki których nie masz...

Ja proponuj właśnie podjechać do ASO pogadać z ich Elektrykiem, zawsze tam jest taki co by się znał na tym. Powiedzieć, że masz golasa, że jakbyś kupił całe wspomaganie, czy dałoby się i jak tak to ile za podłączenie, pod body komputer itp.

Jak masz trochę gotówki, i lubisz kropa, chcesz nim dalej jeździć, i mieć wspomaganie, które to w kropkach działa bardzo precyzyjnie i lekko. To Cuż próbuj.

Ps. ja za te całe wspomaganie, te co na fotce, to wziołem 700zł Za tyle można kupić, moja byłą jak nowa Smile

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat