Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Punto 1.2 8v Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Des
Puntoświr

Imię: Paweł
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 596
Tematy: 8

Post #72333 Wysłany: 15 Gru 2007 07:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja felgi walnę max 16 podejrzewam. Dolot to wiem jak zrobiłes, i mój błąd, że ja od razu nie zrobiłem stożka z rurą... Ale co się odwlecze to nie uciecze:)

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
carlosc
Puntoświr

Imię: karol
Dni na forum: 397
Tematy: 5

Post #72385 Wysłany: 15 Gru 2007 14:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nooo polecam dolot i stozek fajnie zasysa heheheh no oblukasz na zlocie:-P
16ki musza byc minimum heheh

Puntoświr

Post #72427 Wysłany: 15 Gru 2007 18:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na zlocie to ja już będę miał taki dolot:)

Właśnie wróciłem ze szkółki syzbkiej jazdy, która zorganizowało dwóch moich znajomych. Nauczyłem się wielu rzeczy, przede wszystkim kontroli auta w lekki mpoślzgu itp. Długa droga przede mną, ale na prawde było warto, chociaż już było to okupione stratami jak na przykład ramka na tablicęSmile Do domu wracałem z tablicą za przednią szybą. Cały dzien mega zabawy, jeśli ktoś miałby okazje na coś takiego siezapisać to polecam gorąco, bo daje to dużo...

GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 457
Tematy: 23

Post #72502 Wysłany: 16 Gru 2007 09:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Des pogratulowac takiego turbo kropka Smile to co takiego zrobiłes z ramka na rejstracje ? Mr. Green za przednia szyba ona pewnie tez łądnie wyglada Very Happy Embarassed Laughing

Puntoświr

Post #72643 Wysłany: 16 Gru 2007 22:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

GND napisał:
to co takiego zrobiłes z ramka na rejstracje ? Mr. Green za przednia szyba ona pewnie tez łądnie wyglada Very Happy Embarassed Laughing

Jechałem taki dośc trudny zakręt na płycie lotniska, a żeby było dośc ślisko, to najpierw przejechałem mają tak 40-50 na blacie. Potem dodałem troszke i juz mi nie starczyło umiejętności, żeby się wyrobić, wyleciałem w pachołki i jeden uderzył w ramkę, z której odpadła ta dolna części tablica przefrunęła nademnąSmile A za szyba też fajnie wygląda... Musze jeszcze tylko odkrecić resztki ramki i do czasu jak kupię nową ramkę pojeżdżę tak.

GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 457
Tematy: 23

Post #72715 Wysłany: 17 Gru 2007 08:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ech no jak bedziesz miał za szyba to nie bedzie to az tak bardzo widoczne na fotoradarze Razz Very Happy

Puntoświr

Post #76926 Wysłany: 02 Sty 2008 19:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam ważną informację dla wszystkich, który może będa mieli pomysł na przełożenie głowicy z Punto I 1.2 75. Otóż nie da się. Sa głowica pasuje jak ulał, ale niestety mocowanie silnika w Punto II jest w głowicy, a Punto I jest w bloku, a mocowanie od p I do p II nie pasuje. Można oczywiście samemu zrobić mocowanie silnika, ale wtedy jak tylko coś by było troszke źle zrobione to zatrzymamy się z silnikiem na asfalcie. W tej chwili auto stoi w warsztacie bez głowicy i myslimy co dokładnie zrobic, bo jak już rozebrałem to w serii tego składał nie będę Twisted Evil

STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #77084 Wysłany: 02 Sty 2008 22:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Poszukaj może głowicy od punto II 16v, tego 80km, może ona pasuje?

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Des
Puntoświr

Post #77121 Wysłany: 13 Sty 2008 13:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale między silnikami 8v a 16v jest więcej różnic niż tylko głowica. Cała elektronika nie móiąc o tym, że inne są tłoki i korbowody z tego co pamiętam. Więc to odpada. Ale mamy już plan działania. Nie powiem na razie nic, żeby nie zapeszać, więcej info w przyszły tygodniu pewnie.

[ Dodano: 13 Sty 2008 14:15 ]
No to tak. Zmiany mechaniczne zostały już prawie zakończone póki co.
Na pokład zawitała splanowana głowica (seryjne od 1.2 8v z Punto II) Wałek 866 z Punto I 1.2 8v 75, kolektor wydechowy a'la 4-2-1 z Punto I i Palio. Do tego jeszcze po niedzieli dojdzie zmieniony dolot. Efekt?? Piekny dzwięk wolnego wydechu i na lipnych zimowych oponach zrobiłem 12.7 do setki i 18.33 na 1/4 mili. Nie jest źle:) A dzwięk wydechu na tłumiku Supersprint po prostu miażdżySmile Prawie się zaziębiłem bo jeździłem z otwartymi oknami, zeby go słyszeć dokładnie jak strzela:)
Zmianie uległo również zawieszenie: mianowicie zawitały na pokład sprężyny -40mm. O ile poszedł w dół to napisze jak się już ułożą, bo wtedy dopiero będzie porównanie dobre.
A aby lepiej było wszystko widac w nocy w lampy założyłem zestaw xenonów o temperaturze 8000.
To tyle zmian na styczeń. teraz czekam na wiosnę i przypływ gotówki, bo kolejne rzeczy juz czekają w garażuSmile

ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #81475 Wysłany: 13 Sty 2008 14:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kiedy będziesz go Hamować? Smile

Stawiam że będzie coś około 70 - max 75KM Razz

Puntoświr

Post #81482 Wysłany: 13 Sty 2008 14:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

hamował bedę może niedługo. Zobaczymy. Jak zhamuje to wrzuce wykresik. Po drodze może nagram jakiś filmik na pracującym wydechu.Smile

Gennosuke
Puntoświr

Dni na forum: 600
Tematy: 3

Post #81936 Wysłany: 14 Sty 2008 16:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam mam nadzieję że jak już wszystko uda się złożyć do całości to powstanie jakiś manual podniesienia mocy w Punto 2 1.2 8v bo jak narazie z tego co napisałeś wałek i kolektor wydechowy to nie są jakieś duże pieniądze pytanie ile kosztowało planowanie głowicy i o ile wzrosła kompresja ? jaka prędkość maksymalna była wcześniej i jaka jest teraz? a co do spalania to spadło czy wzrosło ?Smile i ostatnie pytanie jak sprawują się xenony i jakie wybraleś?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Des
Puntoświr

Post #82034 Wysłany: 14 Sty 2008 22:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Manuala nie zamierzam robić, bo po pierwsze nie za bardzo mam czas rozpisywac się na ten temat, po drugie każdy kto chce przerobić swoje auto to dowie się jak, a jak nie to się mnie na priv zapyta. A po trzecie jak ktoś nie wie co zrobić to niech pojedzie do jakiejś firmy, która jest obeznana w temacie, to mu zorbia, bo jak ktoś nie wie co zrobić, to czy ja mu powiem czy nie to i tak sam tego nie wcieli w życie.
Jak ktoś ma pytania to priv i tyle. Już niektórzy tak zrobili i wiedza teraz co i jak...
Prędkości max nigdy nie mierzyłem, bo nie miałem tyle cierpliwości;)
Co do spalania to wypowiem się jak troszke pojeżdzę, bo na razie to depczę troche za bardzo i ekonomicznie nie jest:)
Xenony sprawują się bardzo fajnie. Widać o niebo lepiej. Wybrałem zestaw z allegro za 260pln, teraz za 230 bodajże...

Ostatnio zmieniony przez Des dnia 14 Sty 2008 22:05, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #82035 Wysłany: 14 Sty 2008 22:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Prędkości max nigdy nie mierzyłem, bo nie miałem tyle cierpliwości;)

Zmierzymy na spocie na A4 Smile Mam taki fajny odcinek Mr. Yellow Wycisnąłem 180+ Very Happy 5km od muchowca Smile

Puntoświr

Post #82038 Wysłany: 14 Sty 2008 22:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A to szykuje się jakieś spociwo??

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat