Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Wasze najtrudniejsze momenty na drodze za kierownica Punto Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Elementary
Sympatyk kropek

Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 100
Tematy: 3

Post #156373 Wysłany: 13 Sie 2008 01:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

DzikiDaniel, od tamtego momentu zawsze sprawdzam, pytam, słucham jak mówią, zapamiętuję nawet jak ni w ząb nie rozumiem o czym mówią Very Happy
----------
No nieciekawa sytuacja Lastek, muszę przyznać. Chociaż serce się kraje jak mogło zginąć półtoraroczne dziecko. A tak w ogóle uszanowanie dla imiennika Smile

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 431
Tematy: 23

Post #156888 Wysłany: 14 Sie 2008 12:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No dobra przyznać sie którego to w zielonym punto mk 2 tak wczoraj wieczorem poniosło na ligockiej w Katowicach, ze chciał mnie rozjechać? Jakiś kolega w punto chyba chciał dać popisówkę jak to się wyjeżdża po "kawalersku" z podporządkowanej i trochę go zaczęło wynosić na przeciwległy pas, którym ja jechałem. Ja profilaktycznie wyhamowałem do zera. TAKIE POPISY TO NA PUSTYM PLACU A NIE NA DRODZE!!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Mam nadzieję że to nikt z forum, bo takie zachowanie nie przystoi!!!

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Rescuer
Sympatyk kropek

Imię: Krzysztof
Dni na forum: 97

Post #157058 Wysłany: 14 Sie 2008 22:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
No dobra przyznać sie którego to w zielonym punto mk 2 tak wczoraj wieczorem poniosło na ligockiej w Katowicach, ze chciał mnie rozjechać?

Takie akcje na Ligocie to chyba standard Sad Też parę razy musiałem uciekać aby mnie jakaś sierota "nierozdeptała" Rolling Eyes

bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 501
Tematy: 27

Post #157063 Wysłany: 14 Sie 2008 22:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzesiu nasza Ligota widze sławna sie robi Laughing może czas pomyśleć o budowie jakiegoś domu pod noclegi bo zaraz turyści zaczną się zjeżdżać Szczerbol
a tak poważnie to chyba wszędzie może się coś takiego zdarzyć Wink

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 431
Tematy: 23

Post #157067 Wysłany: 14 Sie 2008 22:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja raczej nie odniosłem wrażenia że na Ligocie jakoś źle się jeżdzi. Co prawda trzeba uważać koło targu i bazyliki bo tam omy pakują się często pod koła ale poza tym to nie jest gorzej niż w innych miejscach katowic.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ipIV
مدير

Imię: Michał
Dni na forum: 882
Tematy: 151

Post #157068 Wysłany: 14 Sie 2008 22:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lastek To prawie jak moja sytuacja.... Smile -> http://fiatpunto.com.pl/post21457.html#21457 w Polsce autostrady to chyba spacerniak... Neutral

[ Dodano: 14 Sie 2008 23:33 ]
Grzegorz1976 napisał:
Mam nadzieję że to nikt z forum, bo takie zachowanie nie przystoi!!!

Nie chcę być niekulturalny Szczerbol Wink , ale to pewnie ktoś z konkurencji. Idealnie odwzorowane zachowanie niektórych...

Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 449
Tematy: 12

Post #157086 Wysłany: 15 Sie 2008 00:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mi się zdarzyło raz, jeszcze za sterami grande:
skrzyżowanie w kształcie litery Y, którejś zimowej nocy, droga sucha i czarna, lecę po łuku drogą z pierwszeństwem jakieś 120km/h a tu z lewej strony widzę jak gościu leci meganką niby światła stopu się świecą ale on zupełnie nie zwalnia, ja w hamulec a on dosłownie wsunął mi się przed maskę.
drugiego razu z kolei wyskakuję (też zimą) z zakrętu jakąś 100 (w zabudowanym Szczerbol) a tu z 300-400 m przede mną toczy się zamulator, chcę go wyprzedzić a tu d**a on szykuje się do skrętu w lewo zatem ja dotykam hamulec i od razu ABS - na drodze żywy lód Twisted Evil do tej pory nie wim jak ale się za nim zatrzymałem

i tego lata też mi się wydarzyło już w mk2, jedziemy z dziewczyną po Słowacji przed nami stara tatra z drzewem które majta się po całej naczepie, wyglądało to tak niestabilnie że postanowiłem gościa łyknąć (to nic że na ciągłej) ale on ni stąd ni zowąd zaczął omijać zaparkowany na drodze samochód nie patrząc w lusterko Evil or Very Mad hamulec, klakson i jakoś się udało. wychylił się przez okno miał jakieś wątpliwości to poczęstowałem go jeszcze klasycznym k**** ch** itp Evil or Very Mad

Elementary
Sympatyk kropek

Post #157093 Wysłany: 15 Sie 2008 00:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No pewnie że to ONI ipIV Smile Inaczej być przecież nie może.
A człowiek sukcesu wg. mnie powinien udać się na jakieś kursy doszkalające, lub nauczyć pokory. Człowieku NIE JESTEŚ NA DRODZE SAM!!! Chcesz się pochwalić, jaki to dorosły jesteś wyprzedzając na ciągłej? Lecąc setką w zabudowanym? Lub może chcesz tu zaszpanować pokazując, że zapanowanie nad autem to dla Ciebie pikuś? A może wkońcu odbiorą Ci prawko w zamian za wyrok...

ipIV
مدير

Imię: Michał
Dni na forum: 882
Tematy: 151

Post #157096 Wysłany: 15 Sie 2008 00:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
No pewnie że to ONI ipIV

Czy oni czy nie oni, ale ze zrywaniem z aut naszych lepek to 95%, że oni a to przegięcie Evil or Very Mad Bo kto zwróci uwagę na jakąś lepke... i będzie mu sie chciał co 2 literkę odrywać.... Ekhm...

[ Dodano: 15 Sie 2008 01:20 ]
Sory za OT Ekhm...

Sympatyk kropek

Post #157103 Wysłany: 15 Sie 2008 00:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trza po wewnętrznej stronie przylepiaćVery Happy
W poprzednim poście mnie odrobinę poniosło, przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Ale na przyszłość uważaj i nie pędź jak szalony.

mrider
Puntoświr

Dni na forum: 554
Tematy: 14

Post #157106 Wysłany: 15 Sie 2008 01:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziś ok północy wracając z pracy z drogi podporządkowanej wyjechał mi tuż przed maskę samochód bez świateł... Hamulec w podłogę i udało mi się jakoś wymanewrować, szczęście że nic z naprzeciwka nie jechało. Tamto auto nawet nie zareagowało tylko pojechało dalej, bez świateł oczywiście Sad

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
Elementary
Sympatyk kropek

Post #157108 Wysłany: 15 Sie 2008 01:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pewnie jakaś stara babcia, ledwie patrząca znad kierownicy... albo w ogóle nic nie widząca.

czlowieksukcesu
Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 449
Tematy: 12

Post #157159 Wysłany: 15 Sie 2008 11:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elementary jestem prawie pewien że też tak robisz

Rescuer
Sympatyk kropek

Imię: Krzysztof
Dni na forum: 97

Post #157591 Wysłany: 16 Sie 2008 21:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

bbanditoss napisał:
może czas pomyśleć o budowie jakiegoś domu pod noclegi bo zaraz turyści zaczną się zjeżdżać Szczerbol

Na Medyków są 2 wielkie domy pod noclegi i to chyba narazie wystarczy Very Happy a "turystów" od października i tak multum się zjeżdża Razz

Sory za OT Smile

Elementary
Sympatyk kropek

Post #158070 Wysłany: 18 Sie 2008 11:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

I tu się mylisz Człowieku sukcesu, staram się trzymać przepisów panujących na drogach, fakt, czasem zdarzy mi się przekroczyć prędkość, ale na ciągłej nie wyprzedzam a w zabudowanym 80-90 staram się nie przekraczać.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat