| Autor |
Wiadomość |
ipIV

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 932
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
|
Poza tym ufaj tutaj znakom drogowym.... tam gdzie można bezpiecznie wyprzedzić jest czasami podwójna ciągła..... tam gdzie powinien być zakaz wyprzedzania nie ma tego zakazu ....  |
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17 Skąd: Ustka/Gdańsk
|
| ipIV napisał: |
| Poza tym ufaj tutaj znakom drogowym.... tam gdzie można bezpiecznie wyprzedzić jest czasami podwójna ciągła..... tam gdzie powinien być zakaz wyprzedzania nie ma tego zakazu Evil or Very Mad .... Ekhm... |
z tym sie zgadzam ... czesto to zaobserwowalem  |
_________________ .:Trance is a natural drug that will heal us all:.
Fiat Punto 1.1 '97 Green Butterfly <-- Klik
 |
|
|
|
 |
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156 Skąd: Ruda Śląska
|
To samo kręta droga wąska przez las, że ledwo sie 2 osobówki sie mieszczą i ograniczenie 90.... A na wiślance gdzie przy skrzyżowaniach mogłoby być 80-90, a dadzą 70 i fotoradar..... W Czechach mają dożo lepiej oznakowane drogi i prędkość naprawdę jest dobrana tak, żeby było ok...
Jeszcze tam jak kończy się przerywana i zbliża się podwójna ciągła to na drodze są namalowane strzałeczki, żeby się chować.... czemu u nas czegoś takiego nie ma? U nas to przerywana będzie i się w połowie wyprzedzania i nagle robi się ciągła i co? Miśki przyłapią i punktami posypią... a my znajdziemy się w sytuacji bardzo dzwono-gennej...  |
|
 |
tolekcacek
Puntomaniak

Dni na forum: 435
Tematy: 12 Skąd: Lublin
|
To ja miałem 2 takie dosyć trudne sytuacje
1 Jadę sobie na trasie Nowosielec-Nisko droga przez las, tak ze 110,, dodam ze bylo juz po 22. Nagle przede mną jedzie jakas stara fiesta, myśle że nie miał więcej niż 90.. No to ja jeszcze depnolem wychylilem sie na lewy pas, droga pusta to wyprzedzam... w momencie gdy bylem prawie równo z nim patrze przed siebie... i widzę parkę zakochanych idących środkiem lewego pasa w zasięgu świateł mijania.. To po hamulcach i na szczeście zdążylem sie schować za tego forda. Ale miny to mieli jakby ducha zobaczyli...
2) Stoję na światłach Punciakiem i nagle obok podjeżdża ekipa swoich ziomów, czyli 4 osoby po 3 paski na nogawce w Golfie II (full oklejony, ospoilerowany i full bit z kaseciaka). zapala się zielone ja ruszyłem spokojnie w sumie to staram sie unikać ścigania, a kierowca Golfa kreci tego trupa wysoko i zawzięta mina na mnie, no to dałem po jajach i został 3 długości w tyle... zwolniłem zaraz do 60-70..zdążyłem już zapomnieć o danej sytuacj, a ten golf za jakas chwile wskakuje przede mnie i po hamulcach... zdążyłem wyhamować( musiał mieć kiepskie opony bo dużo dymu a zero hamowania) , kierowca wysiada i jakieś pretensje do mnie o coś buhaha, wystawia palec coś krzyczy na środku drogi w mieście, ale nie dałem się sprowokować, chociaż miałem klucz do kół w kabinie. Troche byłem zdziwiony przyznam, ale pokornie wszystkiemu sie tylko przyglądałem z napisem WTF? na czole. Później wsiadł do swojej fury pokazał mi palcem "ile mu wchodzi" i odjechal z piskiem jaki wydają dębica passio w tico <lol> Frustrat jakiś, zgasiło go punto przed kolegami.. |
_________________ Punto II FL Active 1.2 3D 2004r
0-100km/h : http://pl.youtube.com/watch?v=tAm-qSo3-II |
|
|
|
 |
kuczek
Sympatyk kropek

Imię: Kamil
Dni na forum: 109
Tematy: 6 Skąd: Tarnów
|
Jeszcze się trzęsę, jest po 22, droga dobrze mi znana, w około same drzewa (okolice Tarnowa, a dokładnie pola Klikowskie, może ktoś zna) mam na liczniku około 100, zakręt a zza zakrętu Mercedes na postojówkach wyprzedza kogoś, serce od razu w gardle, uciekać nie ma gdzie, ja po hamulcach, koła stoją, zaczyna mi nosić tyłem, już widzę drzewa i jeszcze lepiej jego gwiazdę na grill'u, na szczęście chyba miał coś konkretnego pod maską, bo szybko przeszedł to auto, gdybym jechał 120-130 już bym tu nie napisał, w ostatniej chwili mi się schował... Jakbym go teraz spotkał... IDIOCI! |
_________________ Punto 1.1SX, '95, v-max: 180 km/h, http://fiatpunto.com.pl/topic10877.html |
|
|
|
 |
sylwekkrk23
Sympatyk kropek

Imię: sylwek
Dni na forum: 108
Tematy: 2 Skąd: kraków
|
witam wiec tak co do polskich drog nie bede sie rozpisywal co jak poniewaz jezdzac w rodzimym kraju jestem przygotowany na naprawde wszystko jestem z swoim kropkiem od jakiegos czasu w londynie i oto pierwsza sytuacja jade autostrada 180 na godz tuz za jakims fordem oczywiscie trzecimpasem a tu nie z tad mi wjezdza na pas peugot 306 zdazylem tylko sie posrac i zamrugac lampami zeby uciekal po chamulcach i jakos cudem odnalazlem sie na pierwszym pasie awaryjnym czlowiek wyszedl i jak mnie zobaczyl wsiadl do auta i uciekl naprawde nie wygladam zle ale wtedy moglbym mu zrobic ziazi, na codzien unikam wielu kolizji ci ludzie po prostu nie wiedza nawet co to jest pierwszenstwo nadjezdzajacych z prawej strony!!!!!! ale jak dojezdzam do ronda i jak widze ze obok mnie sie ustawia murzyn niewazne czy kobieta czy mezczyzna bez kitu nogi mi miekna i puszczam ich jak najdalej ode mnie mimo to kocham tu jezdzic choc srednia po miescie to 18 km na godz dlatego ze nie wpadam w zadne dziury >>>>>!!!! |
|
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
| sylwekkrk23 napisał: |
| w Londynie (...) nie wiedza nawet co to jest pierwszenstwo nadjezdzajacych z prawej strony |
Hmm, bo u nich to chyba ci z lewej mają pierwszeństwo no nie?  |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
sylwekkrk23
Sympatyk kropek

|
chodzi o rondo rzecz mowiac zasada jest jedna na calym swiecie  |
|
|
|
|
 |
STax
Moderator

|
sylwekkrk23: a wiesz, że to nie tak do końca? Bo jak przed rondem nie ma znaku "ustąp pierwszeństwa" to pierwszeństwo mają ci, co na rondo wjeżdżają... |
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
sylwekkrk23
Sympatyk kropek

|
no masz racje przyznaje sie ale tylko w polsce zauwazylem takie rozwiazanie tu w anglii kodeks stanowczo mowi o ustapieniiu pierwszenstwa jadacych z prawej nie ma zadnego przepisu o pierwszenstwie wjezdzajacych z reszta nie wazne jezdzi mi sie tu cacanie dopiero by sie narobilo jakby przyzwoili im tu wjezdzac na rondo z pierwszenstwem hhahah kazde rondo co piec minut kolizyjne hiii |
|
|
|
|
 |
STax
Moderator

|
sylwekkrk23: wiem, że na pewno w Paryżu są też takie śmieszne ronda. |
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
sylwekkrk23
Sympatyk kropek

|
i niewiem powiem szczerze ze nie widzialem takich rond i niewiem jakbym sie zachowal gdyby mi ktos wjechal na rondzie hiii w mojej glowie rondo to ostoja pierwszenstwa znajdujacych sie w srodku haha bede jechal do polski za jakis czas zwroce uwage na takie ronda dzieki |
|
|
|
|
 |
Dotka
Puntoświr

Imię: Dorota
Dni na forum: 103
Tematy: 4 Skąd: Kraków
|
| Cytat: |
| sylwekkrk23: wiem, że na pewno w Paryżu są też takie śmieszne ronda. |
W Krakowie jest takie rondo, bez znaku 'ustąp pierwszeństwa', niewielkie rondko, pod Plazą, ale ludzie się tam totalnie gubią  |
_________________ ...pensa, prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare... |
|
|
|
 |
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36 Skąd: Białystok
|
|
|
|
 |
ejj
Puntoświr

Imię: Pablo
Dni na forum: 98
Tematy: 17 Skąd: ja jestem?
|
Ja też miałem takowe zdazrenia na drodze. Raz jechałem sobie do szkoły niedzielny poranek" zaocznie studiuje".Jechałem sobie tak 50km/h oczywiście opony zimowe bo to styczeń ale oczywiscie jak to w Polsce bywa lodowisko.Zbliżam sie do przejścia dla pieszych a tu mi nagle jakiś koleś bezwładnie przewraca sie prosto pod koła.Całe szczęscie że nie jechałem szybko i w pore zdążyłem wychamować. Miałem też sytuacje jak jechałem do babci. W bujnach we wsi przez którą przejeżdżam jest taki jeden zakręt. Tez była zima wtedy i nie wiem co sie ze mną stało ale upadł mi grzesiek tofi i odruchowo sie po niego schyliłem.zatrzymałem sie jakies 10 metrow przed autobusem. Kolega powiedział mi wtedy że obruciliśmy do okoła. |
|
 |
|
|