Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Odkręcanie świec w 1.2 8v Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
PrzemekN
Puntomaniak

Imię: Przemek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 518
Tematy: 18

Post #39358 Wysłany: 16 Sie 2007 20:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupiłem klucz do świec, gdyż chciałem wymienić sobie świece w moim nowym nabytku.
Niestety klucz (lichy chyba - taki łamany w 2 miejscach) skęcił się nieco, a świece ani drgnęły...
Z tego co wiem mam jeszcze oryginalne świece - czy one są zwykle tak mocno wkręcone? Nie mam pojęcia czym je odkręcić Sad

Fiat Punto 2FL 1.2 8v
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
piohol
Puntomaniak

Imię: Piotr
Dni na forum: 650
Tematy: 1

Post #41274 Wysłany: 25 Sie 2007 20:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

PrzemekN napisał:
Kupiłem klucz do świec, gdyż chciałem wymienić sobie świece w moim nowym nabytku.
Niestety klucz (lichy chyba - taki łamany w 2 miejscach) skęcił się nieco, a świece ani drgnęły...
Z tego co wiem mam jeszcze oryginalne świece - czy one są zwykle tak mocno wkręcone? Nie mam pojęcia czym je odkręcić Sad

Dobrej jakości nasadka do świec, przedłużka z przetyczką z zestawu kluczy nasadowych daje radę. Trzeba troszkę siły użyć.
Klucz z hipermarketu nie daje rady, rozpada się na części składowe.

Sympatyk kropek

Dni na forum: 502

Post #41436 Wysłany: 26 Sie 2007 20:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja kupiłem Championki i do tego klucz jednolity, niełamany.

Sympatyk kropek

Dni na forum: 462
Tematy: 3

Post #51278 Wysłany: 06 Paź 2007 14:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dopiero co odkęcałem pierwszy raz świece od nowośći (72000km) i poszło nawet bez problemów kluczem prostym o długości pewnie z 25cm, kupionym w sklepie motoryzacyjnym za 10zł. Problem miałem tylko z dojściem do świec, trochę przeszkadzają różne przewody.
Seba3d
Puntomaniak

Imię: Seba
Dni na forum: 466
Tematy: 7

Post #54804 Wysłany: 16 Paź 2007 22:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Porządna przedluzka najlepiej jakas dluga rura a chyba lepeij jest je odkrecac na zimnym silniku

Sympatyk kropek

Dni na forum: 622
Tematy: 2

Post #97534 Wysłany: 28 Lut 2008 11:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Seba3d napisał:
Porządna przedluzka najlepiej jakas dluga rura a chyba lepeij jest je odkrecac na zimnym silniku

Świece zawsze odkręca się na zimnym silniku w przeciwnym wypadku mozna uszkidzić głowicę.
Helmut
Sympatyk kropek

Imię: Czesiek
Dni na forum: 429

Post #103298 Wysłany: 15 Mar 2008 22:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tego co wiem świece fabrycznie nie są dokręcane na maxa tylko na klucz dynamometryczny-jeżeli zakręcała je fabryka ,natomiast faktem jest (o czym tu wspomniano) że świece się wykręca TYLKO na zimnym silniku a jeżeli poprzedni właściciel tego kropka twierdzi że nic tam nie grzebano to Cię robi w jajo bo ja miałem orginalnie zakręcone świecie i wymieniałem je co prawda po 70 tysiącu kilometrów i nie miałem najmniejszego problemu z ich odkręceniem(zwykła nasadka+przedłużka i grzechotka średniej wielkości).
Pozdrawiam
zyga670
Puntoświr

Dni na forum: 454
Tematy: 7

Post #103315 Wysłany: 15 Mar 2008 22:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja miałem problem z jedną świecą złamałem rączkę z klucza. Potem dospawałem ją porządnie z przedłużką zaparłem się i udało się odkręcić.
Widocznie zapiekła się a pozostałem 3 świece to fajnie się odkręcało Mr. Green

Potrzebujesz konto PREMIUM RAPIDSHARE ?
SPRAWDZ MOJĄ OFERTĘ !!
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6441607
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat