Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

światła stop a pozycja stacyjki Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
BobMF
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 648
Tematy: 14

Post #40323 Wysłany: 20 Sie 2007 23:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no wiedziałem, że po wyjęciu kluczyka przednie światła kaput
ale pierwszy raz jeżdżę autem w którym światła stop też nie działają Exclamation
zawsze to były jedyne światła zewnętrzne działające całkowicie bez klucza
macie jakiś szybki sposób na zmianę tego ??

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
ipIV

Imię: Michał
Dni na forum: 932
Tematy: 156

Post #40327 Wysłany: 20 Sie 2007 23:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To jest norma w każdym fiacie Smile Nawet postojówki kaput Razz

No chyba, że przekręcisz kluczyk na pozycję PARK i go wyciągniesz to wtedy postojówki tylko świecą Smile

BTW: Po co mają świecić stopy jak silnik jest wyłączony? Smile

Puntoświr

Post #40330 Wysłany: 21 Sie 2007 00:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jak by ktoś celował po ciemku w dup.. to można zawsze go ostrzec że się stoi
mnie PARK nie działa, ale mogę wyjąć kluczyk po przekręceniu w każdej pozycji Very Happy

dzikidaniel
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16

Post #40460 Wysłany: 21 Sie 2007 18:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak może PARK nie działać?? Wciskasz czarny guzik na stacyjce i przekręcasz w tył kuczykiem Smile Musi działać Smile
A co do stania na poboczu to jeśli juz stoisz poza terenem zabudowanym to musisz mieć włączone światła. Tak jest nawet w przepisie Wink
A co do wyjęcia kluczyka to u mnie też tak jest Ekhm... ale ważne że jeszcze jeździ Very Happy

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ka-8
Puntoświr

Dni na forum: 707
Tematy: 26

Post #40472 Wysłany: 21 Sie 2007 19:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

BobMF napisał:
jak by ktoś celował po ciemku w dup.. to można zawsze go ostrzec że się stoi

W wiekszosci auto chyba nie dzialaja. Zawsze mozesz go ostrzec wlaczajac awaryjne - te dzialaja bez kluczyka. Smile

BobMF napisał:
jmnie PARK nie działa, ale mogę wyjąć kluczyk po przekręceniu w każdej pozycji Very Happy

Pewnie dziala tylko trzeba przekrecajac wcisnac jednoczesnie przycisk ktory idzie jakby po krawedzi stacyjki. Po jego wcisnieciu mozna przekrecic kluczyk dalej do tylu niz tylko do pozycji pozwalajacej na wyjecie go ze stacyjki. Wtedy wlaczaja sie pozycyjne o ile pamietam.

Puntoświr

Post #40511 Wysłany: 21 Sie 2007 23:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ojejku no !!, nie działą mi PARK bo mam tak zajechany kluczyk że nie przekręca stacyjki wstecz [też zajechanej]

kiedyś miałem taki przypadek że siedziałem w aucie bez kluczyków i ze zrąbanymi awaryjnymi, żeby typ nie wjechał mi w kuper siadłem za kierką i wcisnąłem hamulec - zapaliły się STOPy

jeździłem wieloma autami i nie spotkałem się z takim przypadkiem, pamiętam, że Maluch nawet tak nie miał Very Happy, może ten akurat którym jeździłem

krzys_80
Puntoświr

Imię: Krzyś
Dni na forum: 603
Tematy: 4

Post #40551 Wysłany: 22 Sie 2007 09:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

z tego co sie orientuje to swiatla stopu dzialaja bez stacyjki glownie w koreanskich autach - mialem tak w hyundaiu i wiem, ze w daewoo tez tak jest Smile

mrider
Puntoświr

Dni na forum: 604
Tematy: 16

Post #40626 Wysłany: 22 Sie 2007 17:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W Uno światła stop działają bez kluczyka. Można to zrobić w kropce w dość prosty sposób... Wystarczy odłączyć od czujnika świateł stop "fabryczne" zasilanie i podpiąć się np z zasilania radia. Nie mam dziś w domu kropka ani schematu instalacji więc nie podam dokładnie który kabelek trzeba zamienić innym.

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat