Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Pokrowce [porady, propozycje, opinie] Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 590
Tematy: 15

Post #40836 Wysłany: 23 Sie 2007 11:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

pawmel napisał:
adi.degora napisał:
Chociaz nie, sory, raz składałem, trzeba po prostu złożyc całosc, tyle

to pupa, jak nie możesz złożyć tylko jednej części Sad to jak jakbyś w ogóle nie miał dzielonego fotela

Cóż, mnie to akurat ani troche nie przeszkadza Smile
Za to mam zabezpieczone fotele i nieco odmienione wnętrze Cool
Są fotele na dzielone siedzenia, ale przynajmniej rok temu jak szukalem moich to nie moglem sie doszukac do punciaka Rolling Eyes Bo nie kojarze, a wtedy naprawde przeorałem cały internet ;-)

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
pawmel
Sympatyk kropek

Dni na forum: 727
Tematy: 3

Post #40839 Wysłany: 23 Sie 2007 11:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Znalazłem na allegro gościa
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6284736
który szyje na miarę ( swoich możliwości Wink ) do każdego modelu.
Za 110 zł można kupic 100% welurowe podszyte jakąś gąbką, chyba się zdecyduję u niego kupić. Ma ktoś może doświadczenie z tym userem ?
Komentarze ma nie najgorsze...
adi.degora
Moderator

Post #40848 Wysłany: 23 Sie 2007 12:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bierzesz pod uwagę te z pasem przez środek czy "miśki"? Obym był złym prorokiem ale jak tak patrze na te foty to wydaje mi sie ze ten kolorowy pas na srodku foteli jest szyty CO NAJMNIEJ 'z domieszką' poliestru Rolling Eyes A w to będziesz się pocił jak w saunie Rolling Eyes Z tego sie robi pokrowce na zagłówki ale nie na elementy z którymi ciało ma wciąż kontakt Rolling Eyes
Oczywiscie doktoratu z materiałoznawstwa nie mam, ale nieskromnie powiem ze wydaje mi sie ze wskutek szeroko zakrojonych swego czasu badań wiem co nieco o pokrowcach Cool

P.S. "GT Turbo" obecnie dostepne na Allegro to jakis nowy model - ja mam takie (niebieskie Wink ) :
Image

Co do powyzszej aukcji to moim zdaniem jest to tego rodzaju materiał :
Image

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
pawmel
Sympatyk kropek

Post #40852 Wysłany: 23 Sie 2007 12:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jakie miśki ?!
mniej więcej takie :
http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/224/74/94/224749472
a wykonane mają być w 100% z weluru czyli z tego samego materiału co oryginalna tapicerka, a kolorystycznie wyglądają podobnie jak oryginalne.
Ale być może masz rację, że nie będą dobrze odprowadzały ciepło, nie wiem.
adi.degora
Moderator

Post #40859 Wysłany: 23 Sie 2007 12:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miśki ;-) Hit w Polonezach kruzujących w latach 80 po naszym pieknym kraju ;-)

Pokr na focie ktora wrzuciles nie jest nawet zly.. widac koles ma w ofercie i poliester, i welur, i miśki...

Inna aukcja

"Pokrowce do puncioka"

A to wygląda po prostu solidnie ;-)

pawmel
Sympatyk kropek

Post #40868 Wysłany: 23 Sie 2007 12:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi.degora napisał:
Miśki ;-) Hit w Polonezach
Wiem co to miśki, ale nie wyobrażam sobie czegoś takiego w moim GP Wink

Cytat:
Inna aukcja
te też nie są złe ale droższe o 40 zł.

Cytat:
Pokrowce do puncioka
te akurat nie są do grande

Cytat:
A to wygląda po prostu solidnie ;-)
te też nie najgorsze, ale też sa droższe o 45 zł.

Ale dzięki za pomoc ...
adi.degora
Moderator

Post #40876 Wysłany: 23 Sie 2007 13:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Luz, Twoja decyzja, z tym GP to rzeczywiscie moje niedopatrzenie Embarassed
Mam tylko nadzieje ze nie masz mi za zle ze zglosilem watpliwosci do Twojego pierwszego wyboru ;-)

Wirkowski
Sympatyk kropek

Imię: Piotr
Dni na forum: 557
Tematy: 4

Post #42527 Wysłany: 31 Sie 2007 20:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja kupiłem oryginalne w ASO - 250 zeta - rozkadana kanapa i dobre dopasowanie do foteli. Przy montażu radzę zaopatrzyć sie w kpl. kluczy Hex - do zdjęcia są boczne plastikowe osłony na przednich fotelach oraz do odkręcenia jeden z pasów pod tylnim siedzeniem - pokrowce z certyfikatem oraz strefami na airbagi w siedzeniach. Materiał i wykończenie nieporównywalne do tzw. uniwersalnych.
Liban
Puntoświr

Dni na forum: 721
Tematy: 8

Post #42635 Wysłany: 01 Wrz 2007 11:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam coś takiego http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=229539432 i jest świetnie. Nic sie nie przesuwa łatwo można je ściagnąć, zakrywają prawie cały fotel, naprade dobrze wygladają szczególnie w kolorze piaskowym i pasują mi do wnętrza. Po bokach maja fajną gąbeczke co poprawia trzymanie boczne. Mogę je polecić Smile
Pozdrawiam

czlowieksukcesu
Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 499
Tematy: 12

Post #43978 Wysłany: 09 Wrz 2007 13:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem kiedyś pokrowce "koszulki" na przednich fotelach półuniwersalne bo poza GP pasowały jeszcze do kilkunastu modeli i jak tylko zrobiło się ciepło i zacząłem się na ich ślizgać to wylądowały w najbliższym śmietniku Twisted Evil

Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26

Post #45580 Wysłany: 17 Wrz 2007 01:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja kupilem w ASO w Katowicach (Partner). Niewiele droższe niż na Allegro a naprawdę pożądny materiał i bardzo dobra funkcjonalność. Dałem wtedy chyba 160 zł (rok temu) i śmigam bez najmniejszych problemów. Polecam.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
pawmel
Sympatyk kropek

Post #46370 Wysłany: 20 Wrz 2007 19:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupiłem u tego gościa http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6284736 i jestem zadowolony z jakości i z obsługi.
Z rozpędu uszyli mi pokrowce na tylne zagłówki w kształcie przednich, ale po jednym mailu gość przeprosił i przesłał (na swój koszt oczywiście) poprawione.
Śmiało mogę polecić tego krawca Wink
andrew
Puntomaniak

Imię: Andrzej
Dni na forum: 455

Post #54138 Wysłany: 14 Paź 2007 18:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wirkowski napisał:
Ja kupiłem oryginalne w ASO - 250 zeta - rozkadana kanapa i dobre dopasowanie do foteli. Przy montażu radzę zaopatrzyć sie w kpl. kluczy Hex - do zdjęcia są boczne plastikowe osłony na przednich fotelach oraz do odkręcenia jeden z pasów pod tylnim siedzeniem - pokrowce z certyfikatem oraz strefami na airbagi w siedzeniach. Materiał i wykończenie nieporównywalne do tzw. uniwersalnych.

kupilem tez orginaly tylko ze za swoje dalem 148 zeta ale jak sie sciaga te plastiki z siedziska na przednim siedzeniu??!!?? prosze o jakis opis . dzieki

Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26

Post #54252 Wysłany: 14 Paź 2007 22:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Moje są takie, myślę że niezłe... Mnie przynajmniej się podobają i pasują do koloru wnętrza i karoserii.

Image

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
andrew
Puntomaniak

Imię: Andrzej
Dni na forum: 455

Post #54622 Wysłany: 16 Paź 2007 11:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
Ja kupilem w ASO w Katowicach (Partner). Niewiele droższe niż na Allegro a naprawdę pożądny materiał i bardzo dobra funkcjonalność. Dałem wtedy chyba 160 zł (rok temu) i śmigam bez najmniejszych problemów. Polecam

panowie jak zalozyc pokrowce orginalne na przednie siedzisko??!! probowalem i nie moge gumek wcisnac miedzy siedzisko, a plastiki.i jak zdjac te plastiki??!! Evil or Very Mad

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat