widziałem kiedys fajny temat o tym oswietleniu bagażnika, ale nie mogę znaleźc. Ten jest podobny wiec tutaj spytam.
Hubi - napisałes:
"po prawej stronie około głosnika jest kostka do której oryginalnie jest lampka i tam sie wpiełem poprostu i swieci"
Mam punto MKII 2001 rok. Wersja SX (nie ta najuboższa). Nie mam oświetlenia bagażnika. Głośniki z tyłu są.
Czy też powinienem mieć tą kostkę o której wspomniałeś?
Czy "poprostu świeci" miałes na mysli że non stop świeci, czy instalacja jest w 100% przygotowana (ale po prostu światełko nie było zamontowane) = oświetlenie gaśnie po zamknięciu klapy ?
Adik_88 Puntoświr
Imię: Adrian
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 236
Tematy: 11 Skąd: WIELKOPOLSKA
Jak wyciągniesz lampke z podsufitki "idą" tam 3 kable (1 czerwony, 1 czarny i 1 żółto-niebieski). Wiadomo czerwony to +, czarny to -, a w zółto-niebieskim o ile dobrze pamiętam napięcie pokazuje się gdy dzrzwi są zamknięte. Żeby twoje neony świeciły jak otworzysz dzrzwi musisz podłączyć + neonów do +, a - neonów do żółto-niebieskiego, ale musisz tam dać diodę w takim kierunku jak na schemacie.
Ja w moim kropku wstawiłem przełącznik o 3 położeniach ( na schemacie jest o 2 położeniach) i mogę włączyć lampki led na stałe, albo żeby świeciły jak otworze dzrzwi, albo calkowicie wylączyć.
PS Sory napisałem to jako odp do pytania RzLukas`a ( nie zwróciłem uwagi na date postu ), ale zostawie tego posta może komuś innemu sie przyda.
widziałem kiedys fajny temat o tym oswietleniu bagażnika, ale nie mogę znaleźc. Ten jest podobny wiec tutaj spytam.
Hubi - napisałes:
"po prawej stronie około głosnika jest kostka do której oryginalnie jest lampka i tam sie wpiełem poprostu i swieci"
Mam punto MKII 2001 rok. Wersja SX (nie ta najuboższa). Nie mam oświetlenia bagażnika. Głośniki z tyłu są.
Czy też powinienem mieć tą kostkę o której wspomniałeś?
Czy "poprostu świeci" miałes na mysli że non stop świeci, czy instalacja jest w 100% przygotowana (ale po prostu światełko nie było zamontowane) = oświetlenie gaśnie po zamknięciu klapy ?
ponawiam pytanie
[ Dodano: 28 Lip 2008 21:19 ]
jeszcze raz
maxx_krk Puntoświr
Imię: Maciej
Dni na forum: 364
Tematy: 24 Skąd: Kraków
ja miałem kostke do oświetlenie przygotowaną w PuntoII tylko dokupilem światełko za jakies tam grosze i świeciło jak trza powinieneś miec kostke wypuszczona napewno
_________________ GP 1.4 Dynamic
mz Sympatyk kropek
Imię: Maciej
Dni na forum: 423
Tematy: 4 Skąd: Warszawa
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach