Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Jak podłączyć listwę Led? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 457
Tematy: 23

Post #93806 Wysłany: 18 Lut 2008 22:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

aha no włąsnie mi o ten kabelek chodziło Very Happy czyli wsio jasne wielkie dzieki HUBI Very HappyVery Happy Cool

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
mz
Sympatyk kropek

Imię: Maciej
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 423
Tematy: 4

Post #139299 Wysłany: 27 Cze 2008 21:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witajcie.

widziałem kiedys fajny temat o tym oswietleniu bagażnika, ale nie mogę znaleźc. Ten jest podobny wiec tutaj spytam.

Hubi - napisałes:
"po prawej stronie około głosnika jest kostka do której oryginalnie jest lampka i tam sie wpiełem poprostu i swieci"

Mam punto MKII 2001 rok. Wersja SX (nie ta najuboższa). Nie mam oświetlenia bagażnika. Głośniki z tyłu są.

Czy też powinienem mieć tą kostkę o której wspomniałeś?

Czy "poprostu świeci" miałes na mysli że non stop świeci, czy instalacja jest w 100% przygotowana (ale po prostu światełko nie było zamontowane) = oświetlenie gaśnie po zamknięciu klapy ?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Adik_88
Puntoświr

Imię: Adrian
Dni na forum: 236
Tematy: 11

Post #139622 Wysłany: 29 Cze 2008 00:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam !
ja mam w swoim coś takiego: http://fiatpunto.com.pl/post131393.html#131393

Wpiąłem kable od lampki w podsufitce równolegle.

Schemat: Image

Jak wyciągniesz lampke z podsufitki "idą" tam 3 kable (1 czerwony, 1 czarny i 1 żółto-niebieski). Wiadomo czerwony to +, czarny to -, a w zółto-niebieskim o ile dobrze pamiętam napięcie pokazuje się gdy dzrzwi są zamknięte. Żeby twoje neony świeciły jak otworzysz dzrzwi musisz podłączyć + neonów do +, a - neonów do żółto-niebieskiego, ale musisz tam dać diodę w takim kierunku jak na schemacie.

Ja w moim kropku wstawiłem przełącznik o 3 położeniach ( na schemacie jest o 2 położeniach) i mogę włączyć lampki led na stałe, albo żeby świeciły jak otworze dzrzwi, albo calkowicie wylączyć.

PS Sory napisałem to jako odp do pytania RzLukas`a ( nie zwróciłem uwagi na date postu Szczerbol ), ale zostawie tego posta może komuś innemu sie przyda.

Sympatyk kropek

Post #145385 Wysłany: 28 Lip 2008 21:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mz napisał:
Witajcie.

widziałem kiedys fajny temat o tym oswietleniu bagażnika, ale nie mogę znaleźc. Ten jest podobny wiec tutaj spytam.

Hubi - napisałes:
"po prawej stronie około głosnika jest kostka do której oryginalnie jest lampka i tam sie wpiełem poprostu i swieci"

Mam punto MKII 2001 rok. Wersja SX (nie ta najuboższa). Nie mam oświetlenia bagażnika. Głośniki z tyłu są.

Czy też powinienem mieć tą kostkę o której wspomniałeś?

Czy "poprostu świeci" miałes na mysli że non stop świeci, czy instalacja jest w 100% przygotowana (ale po prostu światełko nie było zamontowane) = oświetlenie gaśnie po zamknięciu klapy ?

ponawiam pytanie

[ Dodano: 28 Lip 2008 21:19 ]
jeszcze raz Rolling Eyes
maxx_krk
Puntoświr

Dni na forum: 364
Tematy: 24

Post #151040 Wysłany: 29 Lip 2008 13:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja u siebie tez mam taka kostke, postaram sie w miare mozliwosci wpiac tam z jakas lampka i dac Ci znac jak to wyglada.

Moje Punto Mk2 : http://fiatpunto.com.pl/post176091.html#176091

&
-->Grawerstwo ręczne i maszynowe/Pieczątki
-->GSM Telefony, Akcesoria, Sim-locki i naprawy
-->PRACUJ.pl / ogłoszenia

ZAPRASZAM ! Smile
slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Dni na forum: 260
Tematy: 12

Post #151048 Wysłany: 29 Lip 2008 13:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja miałem kostke do oświetlenie przygotowaną w PuntoII tylko dokupilem światełko za jakies tam grosze i świeciło jak trza powinieneś miec kostke wypuszczona napewno

Sympatyk kropek

Post #153394 Wysłany: 03 Wrz 2008 23:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy to ta "przygotowana" kostka ? (widoczna na zdjęciu w czerwonym kółeczku)
Image

[ Dodano: 03 Wrz 2008 23:54 ]
.....
tak mz, to była ona Smile hehe
.....
DZIEKI PANOWIE ZA ZAINTERESOWANIE tematem...

PS. podłaczyłem tam lampeczkę ,wszystko fajnie działa.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat