|
Obecny czas: 09 Cze 2025, 05:19
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wito76 |
#42981 Wysłany:
03 Wrz 2007, 14:53; Temat postu: Linka zmiany biegów |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Opoczno Rejestracja: 03 Wrz 2007, Posty: 139
|
Swego czasu na trasie spadla mi linka zmiany biegow. Wajcha od biegów luzno latała i nie mozna bylo wrzucic zadnego biegu. Na szczescie bylem na 3 biegu i jakos dojechalem do pierwszego parkingu. Zalozylem od reki (tulejka-jablko) i pojechalem dalej. W domu, zeby uniknac podobnej sytuacji spiąłem calosc opaską plastkikową, ale jest to rozwiazanie przejsciowe. Cala linka kosztuje okolo 200zl.
Wiecie moze, czy da sie wymienic sama koncowke linki czyli polaczenie jabla z tulejką bo to sie wyrobilo.
Ile to moze kosztowac i jak to sie fachowo nazywa. [ Dodano: 03 Wrz 2007 14:53 ]wito76 napisał(a): Swego czasu na trasie spadla mi linka zmiany biegow. Wajcha od biegów luzno latała i nie mozna bylo wrzucic zadnego biegu. Na szczescie bylem na 3 biegu i jakos dojechalem do pierwszego parkingu. Zalozylem od reki (tulejka-jablko) i pojechalem dalej. W domu, zeby uniknac podobnej sytuacji spiąłem calosc opaską plastkikową, ale jest to rozwiazanie przejsciowe. Cala linka kosztuje okolo 200zl. Wiecie moze, czy da sie wymienic sama koncowke linki czyli polaczenie jabla z tulejką bo to sie wyrobilo. Ile to moze kosztowac i jak to sie fachowo nazywa.
Co jest koledzy, jakis parszywy jest ten temat czy co? Nikt nie odpowiada.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Patryk80 |
#43051 Wysłany:
03 Wrz 2007, 16:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Sieradz/Opole Rejestracja: 18 Maj 2007, Posty: 366
|
szczerze to chyba tylko wymiana calosci . Zreszta nawet jak cos jest dostepne oddzielnie to i tak musiz pytac w ASO .
_________________ www.team50.pl
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#43061 Wysłany:
03 Wrz 2007, 17:32; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Patryk80 |
#43070 Wysłany:
03 Wrz 2007, 18:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Sieradz/Opole Rejestracja: 18 Maj 2007, Posty: 366
|
no tez prawda ... mozna i tak ...
z tego co pamietam mozna kupic podobne bajery do starszych aut z grupy "VW" ... ale czy cos moze pasowac do kropka -  nie wiem
_________________ www.team50.pl
|
|
Góra |
|
 |
wito76 |
#43121 Wysłany:
04 Wrz 2007, 07:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Kolega sie przyglądał tej mojej lince i powiedzial, ze ma takową koncówkę od.... syrenki. Stwierdzil, ze przy odrobinie dobrej woli da sie to zaadoptowac do Kropki. Moze kiedys w wolnej chwili spróbuje  .
|
|
Góra |
|
 |
ZAKRZA |
#68615 Wysłany:
01 Gru 2007, 11:50; Temat postu: Linka zmiany biegów |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: okolice Słupska Rejestracja: 20 Lis 2007, Posty: 405
|
mialem kolego ten sam problem z ta linka  Ale na szczescie mozna to zrobic. Bo wyrabia sie nie linka i ten plastik tylko glowka. Wiec mozesz to rozebrac pojsc do dobrego tokarza i niech ci wytoczy taka sama. pozniej to tylko przyspawac do mechanizmu co zmienia biegi i zlozyc calosc do kupy i po klopocie. Pozdrawiam. 
|
|
Góra |
|
 |
wito76 |
#69214 Wysłany:
03 Gru 2007, 15:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Póki co owinąłem główke folią termokurczliwą, spiąłem opaskami plastikowykm i jeżdze. Na razie jest OK. Troche mi jedynka ciężkawo wchodzi i sie zastanawiam, czy to nie z tego powodu, ze główka ma troche ciasno (opaski ciągną). Moze tak, moze nie.
_________________ Punto 55, benzyna + LPG
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|