Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Dzwięki z okolicy stacyjki (lub obrotomierza) Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
mikrosystemy
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 702
Tematy: 1

Post #43496 Wysłany: 06 Wrz 2007 17:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,
ostatnio wysluchuje od czasu do czasu dziwne dzwięki z okolicy stacyjki lub spod wskaznikow za kierownicą. Dzwięki przypominają cos w stylu przelączania styczników, cos jak "cyk cyk cyk cyk....." i to szybko. Myslalem ze to efekt przepalonej jakiejs zarowki (np kierunkowskazu) ale sprawdzilem ze są w porządku Ekhm... Czasem efekt taki wystepuje przy wlaczonych wycieraczkach i kierunkowskazie (ale takze przy wylaczonych), ale i na jezdzie na wprost Neutral Czy ktos mial cos podobnego i jak z tym się uporać ?????? Licze na mądre porady forumowiczów Smile
Pozdrawiam fanów FUNciaków Wink

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #43907 Wysłany: 09 Wrz 2007 08:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie delikatnie, gdy kierownica powoli skrecam, wspomaganie coś tam sobie piszczy Mr. Green

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mikrosystemy
Sympatyk kropek

Post #43946 Wysłany: 09 Wrz 2007 11:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie jest to dzwiek od wspomagania kierownicy, od wspomagania to mam ciuchutkie "dzwonienie" silnika od wspomagania. natomiast ten dzwiek jest bardzo upierdliwy, czy sa moze w tej okolicy jakies styczniki (pod obrotomierzem czy w kolumnie kierowniczej??????)

Sympatyk kropek

Imię: Maras
Dni na forum: 713

Post #43952 Wysłany: 09 Wrz 2007 12:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mikrosystemy napisał:
Nie jest to dzwiek od wspomagania kierownicy, od wspomagania to mam ciuchutkie "dzwonienie" silnika od wspomagania. natomiast ten dzwiek jest bardzo upierdliwy, czy sa moze w tej okolicy jakies styczniki (pod obrotomierzem czy w kolumnie kierowniczej??????)

A nie dzieje się to czasem, tylko podczas pracy wycieraczek na 1 biegu?

Sympatyk kropek

Post #44478 Wysłany: 11 Wrz 2007 19:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie, nie dzieje sie to na pierwszym biegu. Wycieraczki tez nie musza byc wlaczone ani kierunkowskaz Ekhm... Najczesciej zdarzalo mi sie to gdy wciskalem pedał hamulca. Dziwne jest to ze w ciagu ostatnich dwóch dni nie mialem tego "efektu", pomimo dalej duzej wilgoci po opadach(i w trakcie) ale moze sie to ujawnic w niespodziewanej chwili Sad ... (zeby mi tylko poduszka nie explodowała podczas jazdy :[ )

Forumowicz

Dni na forum: 427
Tematy: 0

Post #62062 Wysłany: 09 Lis 2007 10:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi takie "trzeszczenia" dochadzą od układu wspomagania a konkretnie od nazwijmy to "sprzegła" w tym ukladzie wymienilem je na nowe bylo chwile spokoju i powrocilo na nowo ale "ten typ tak ma" :alien: a co do poduszki to napewno przez takie cos nie wypali
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #62126 Wysłany: 09 Lis 2007 13:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wspomaganie. Elektryka. Tak jest gdy minimalnie się rusza kierownicą. BO gdy stoję w miejscy nie jadę to nic nie piszczy

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jansny
Sympatyk kropek

Imię: JaneQ
Dni na forum: 455
Tematy: 5

Post #63360 Wysłany: 13 Lis 2007 00:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

moj znajomy mial takie "cykanie" u siebie tylko ze w uno, a czestotliwosc "cykania" wzrastala wraz z predkoscia. zapytam go co to bylo i napisze.

Puntoświr

Imię: Maciek
Dni na forum: 647
Tematy: 7

Post #63710 Wysłany: 14 Lis 2007 00:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jansny napisał:
czestotliwosc "cykania" wzrastala wraz z predkoscia

Podejrzewam, że w jego przypadku (UNO) to pewnie linka do licznika, a takowej w PII nie ma Rolling Eyes

Poprzednio:
Punto II S 1.2 8V '2000
W niektórych kręgach zwany TEODOREM Smile
tom@s
Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 499
Tematy: 3

Post #64109 Wysłany: 15 Lis 2007 13:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mialem taki dzwiek kiedy wlaczalem wycieraczki a kiedy nie pracowaly to byla cisza, jakis czas pozniej padły mi ramiona wewnetrzne wycieraczek i wymienilem caly element na nowy wraz z silniczkiem wycieraczek i od tego momentu jest cisza i spokoj

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat