Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Przednie reflektory Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
daras
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 750
Tematy: 19

Post #99621 Wysłany: 06 Mar 2008 14:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zdaje się, że H. Jazz też ma podpalane żarówkami odbłyśniki.

Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
gustaw
Sympatyk kropek

Imię: Tomek
Dni na forum: 402
Tematy: 0

Post #103160 Wysłany: 15 Mar 2008 15:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Po bojach wymienili mi 2 reflektory. Nie zauważyłem żadnej różnicy pomiędzy poprzednimi. Czyli należy spodziewać się ze i te będą miały za jakiś czas nalot
Pozdrawiam.

Sympatyk kropek

Dni na forum: 526
Tematy: 6

Post #103165 Wysłany: 15 Mar 2008 16:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam. Może po face liftingu będą nowe reflektory z tzw. grzybkami na końcu żarówki.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Hawel
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 682
Tematy: 11

Post #103199 Wysłany: 15 Mar 2008 18:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W piatek mialem wymiane leflektorow,ponoc nowe sa pozmianowe,juz OK,przynajmniej tak mi oswiadczono.

Sympatyk kropek

Imię: Tomek
Dni na forum: 402
Tematy: 0

Post #103240 Wysłany: 15 Mar 2008 20:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Z tego co się znam i zaobserwowałem to raczej nie ma co liczyć na porzadany efekt. Zamontowali mi reflektory z września 2007 roku
No kolego nie licz że te nowe mają-enzo34
Wysłany: 15 Mar 2008 16:15 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Witam. Może po face liftingu będą nowe reflektory z tzw. grzybkami na końcu żarówki. Miałem Lanosa i tam był grzybek. zero problema z odbłyśnikami. na marginesie miałem go 7 lat i tyko wymieniłem niespodziewanie pompkę sprzęgła-wspomagania sprzęgła.
pozdrawiam

مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 931
Tematy: 37

Post #103356 Wysłany: 16 Mar 2008 00:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie wraz z wymianą reflektorów zbiegła się wymiana żarówek...na blue vision.... na razie jest ok

Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #105080 Wysłany: 20 Mar 2008 18:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi reflektory wymienią po świętach. Niestety nie na czarne, ale może takie kupie na Allegro, a te sprzedam. :]

Dzióbel
مدير

Post #105089 Wysłany: 20 Mar 2008 19:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tylko czy na czarnych przypadkiem słoneczka nie będa bardziej widoczne....
wydaje mi się że wina leży po stronie żarówek....

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #105161 Wysłany: 20 Mar 2008 22:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dziobel napisał:
wydaje mi się że wina leży po stronie żarówek....

A ja myslę że to nie żarówki są winne, ale brak takiego grzybka osłaniającego. Jeszcze nie widziałem żeby któryś z modeli wyposażonych w owe osłonki żarówki miał ten problem, natomiast modele które mają gołą żarówkę jak GP, Yaris, Aygo, 307ka, mają wszystkie ten sam problem.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
golab
Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #105473 Wysłany: 21 Mar 2008 19:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nowe reflektory też już macie przydymione?

sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 673
Tematy: 19

Post #105518 Wysłany: 21 Mar 2008 19:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ja mam nadzieje ze po face, powróca do soczewkowych reflektorów, problem by sie rozwiazał Smile

www.13poziomo.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dzióbel
مدير

Post #105542 Wysłany: 21 Mar 2008 20:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
A ja myslę że to nie żarówki są winne, ale brak takiego grzybka osłaniającego. Jeszcze nie widziałem żeby któryś z modeli wyposażonych w owe osłonki żarówki miał ten problem, natomiast modele które mają gołą żarówkę jak GP, Yaris, Aygo, 307ka, mają wszystkie ten sam problem.

mój przypadek wskazał niestety na żarówki...
jak pisałem wyżej zmiana żarówek na BV philipsa zbiegła sie z wymianą reflektorów....
brak do dziś nadpaleń - nawet na wew.części reflektora...

oglądałem autka naszych forumowiczów w Tychach miały nadpalenia,klasyfikujące reflektory do ich wymiany...

Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 12

Post #105836 Wysłany: 22 Mar 2008 08:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Żarówek nie czepiałbym się, chodź to może i fakt, że Philipsy są lepiej wykonane.

Natomiast mogę obalić tą teorię w prosty sposób ja mam BV (od nowości) i mam lekki nalot na odbłyśniku, ale NIE NADPALENIE na niemal zewnętrznej stronie klosza, czyli nazwijmy to obramowaniu.

I mam jeszcze innych znajomych z BV i mają to samo.

Więc może lampy po wymianie sprawują się lepiej u Ciebie...

Nie przejmuję się tym - ponieważ te naloty jak słusznie napisał Grzegorz mają wszystkie w zasadzie auta o tej budowie klosza Wink

W niektórych widać to bardziej w innych mniej, natomiast ten grzybek może i po części załatwiłby sprawę ale nie jestem pewien czy do końca...

Teraz robią takie reflektory, że wszystko widać do środka i tu jest problem, rozbierzcie sobie lampę innego autka (gdzie nie widać tak lamp) i popatrzcie na odbłyśnik...

Jeździmy cały czas na światłach to też robi swoje, żarówka grzeje niemożliwie, ciepło idzie w górę i podtrzymuję, że ten nalot (mleczko) zaraz nad żarówką odbłyśnika to nic takiego - pod warunkiem, ze się nie powiększa! oraz, że nie występuje mocne nadpalanie widoczne z góry lampy na tym pierścieniu zewnętrznym patrząc jakby od strony maski samochodu. Oraz, że sprawność lampy pozostaje na dobrym poziomie. Wiadomo, że każda lampa się zużywa i przy jeździe na światłach czekać nas będzie normalna wymiana lamp za kilka lat a jak ktoś jeździ bardzo dużo to szybciej. Chociaż są ludzie, że tego nie robią i jeżdżą z takimi, że na drogę nic nie widać Mr. Yellow

W Peugeotach 307 szczególnie - lampy są aż okopcone i czarne (jak patrzymy na auto z góry jak na maskę), miałem wczoraj nawet fotę zrobić ale zaczęło tak padać śniegiem i wiatr, że sobie podarowałem.

Jak wam ASO wymienia lampy co zakładajcie nowe czemu nie Wink

Pytanie czy to rozwiąże sprawę, poza tym może postarają się rozwiązać trochę inaczej materiałowo, konstrukcyjnie odbłyśnik i lampę po tylu zgłoszeniach.

Chociaż tutaj to wygląda tak:

Jedna osoba z forum wymieniła - i każdy użytkownik GP oraz wszyscy nowi rejestrujący się tutaj robią to samo, walczą w ASO...

Ludzie mający GP nie z forum jestem ciekaw czy też to robią, przypuszczam, że duża część nie patrzy na to aż tak krytycznie.

Można to zaliczyć do minusów jazdy na światłach 24h niestety Confused

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #106934 Wysłany: 24 Mar 2008 00:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaco napisał:
Można to zaliczyć do minusów jazdy na światłach 24h niestety

Tu się z tobą zgadzam. Wg mnie bzdurny przepis szarpiący nas w ten czy inny sposób po kieszeni. Ja osobiście jestem za powrotem okresowego jeżdżenia na światłach czyli jesień-zima. Potem jak kto chce.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
jaceku
Puntoświr

Dni na forum: 662
Tematy: 10

Post #107373 Wysłany: 25 Mar 2008 00:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ostatnim razem tj. pare dni temu, kiedy kolejny raz tzn. po niecałym pol roku przepaliła mi sie niebieska zarówka blue vision philipsa odkryłem, że reflektor cały się rusza, po czym okazało się że złamany jest uchwyt trzymający reflektor z dołu tj. z przodu reflektora-zaraz przy samym grilu w okolicach zamykania się klapy silnika. Nie powiem-wkurzylem sie- bo nie kojarze zeby ktokolwiek stuknal mi do auta. Przy okazji ostatni czwartek zglosilem ten fakt w Aso-niestety stwierdzili że naprawa bedzie raczej odpłatna (tj. ponad 700 zł koszt reflektora),chyba ze rzeczoznawca z fiata zgodzi sie na naprawe w ramach gwarancji-poniewaz sugerowalem im, ze to moze jest zmeczenie materialu itp. Nie widze innej formy naprawienia tego uszkodzenia-super glue pewnie nie pomoże. Wiem ze na allegro sa tansze reflektory, jednakże małe to pocieszenie. Gdybym nie wymienial żarówki nigdy bym nie wpadł na to uszkodzenie-być może żarówka padła w tym samym reflektorze po raz drugi już własnie z powodu drgającego reflektora? Tymczasem do końca gwarancji zostało mi 5 dni Ekhm...

Uwagi:
OFFTop z tego tematu o używaniu świateł przeniosłem tutaj: http://www.fiatpunto.com.pl/topic496-45.html (Ogólnie o motoryzacji) //Jaco

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat