Jeśli chodzi o dekle to auto było okradzione na zachodzie (stał w komisie FIAT-a) - przynajmniej tak sądzę bo opony są nie adekwatne to przebiegu i tak czuję że miał alufelgi i lepsze radio, bo kupiłem go z kaseciakiem KENWOODA... A co do to na razie mam skrzynię pożyczony zestaw Blaupunkta (skrzynia + wzmacniacz) ale chciałbym mieć tubę w kształcie walca, która chyba bardziej pasuje do hatchbacka, a tuba, która czeka w czaluściach garażu była zrobiona przez znajomego ze sklejki - robił to długo i udało się - była robiona pod mały bagażnik, wiec fajnie byłoby z miejscem, jednak głośnik w niej jest raczej do wymiany i może kupię głośnik, albo nową tubę... chociaż są jeszcze inne poważne koszta jakie muszę ponieść ze względu na ten pojazd
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
adi.degora Moderator
Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 590
Tematy: 15 Skąd: Twierdza Poznań
Stary, nie obraź się ale tuba to zło I nie żebym tutaj kwestionował fachowosc kumpla - ale jednak kwestionuję fachowosc kumpla. Z tuby nie wycisniesz nic ciekawego, powiem więcej, zmarnujesz nawet to co moze zaoferowac sam z siebie glosnik. Skrzynia to jedyne słuszne wyjscie i powie Ci to kazdy kto interesuje sie CA Także korzystaj z okazji ze glosnik i tak do wymiany i skręc sobie skrzyneczkę O miejsce sie nie martw, pozbijasz sobie jaką bedziesz chcial, na wymiar, tak jak np. moja skromna osoba
Widziałem już kilka Kropek II generacji w kolorze ogólnie określonym jako szary ale jeszcze żadnej w odcieniu identycznym jak mój ciekawe ile ich było...
Rozglądaj się dobrze - jest ich pełno! A w obornikach Twoja już będzie chyba 3 z tego co ja widziałem. Moja w tym zestawie - kolor identyczny
Maciey Puntoświr
Dni na forum: 538
Tematy: 14
Stary, nie obraź się ale tuba to zło I nie żebym tutaj kwestionował fachowosc kumpla - ale jednak kwestionuję fachowosc kumpla. Z tuby nie wycisniesz nic ciekawego, powiem więcej, zmarnujesz nawet to co moze zaoferowac sam z siebie glosnik. Skrzynia to jedyne słuszne wyjscie i powie Ci to kazdy kto interesuje sie CA Także korzystaj z okazji ze glosnik i tak do wymiany i skręc sobie skrzyneczkę O miejsce sie nie martw, pozbijasz sobie jaką bedziesz chcial, na wymiar, tak jak np. moja skromna osoba
Nie będę sie kłócił na razie nie mam funduszy na CA, najpierw zakup ogumienia na zimę, potem trzeba kupić drugie fele a jak będę zmieniał CA to się z Wami skonsultuję...
[ Dodano: 18 Wrz 2007 11:09 ] ceicam sczerze to w Obornikach, nie widziałem jeszcze identycznej Kropki Może kiepsko się rozglądam... Chociaż ktoś mi mówił, że jeździ taki kolor jak mój tylko 5D... A tak w ogóle to miło sie dowiedzieć, że jest tutaj ktoś z mojej najbliższej okolicy Jeśli mogę spytać długo jeździsz tą Kropką po Obornikach i gdzie ją można najczęściej spotkać?
ceicam Puntoświr
Imię: Maciej
Dni na forum: 611
Tematy: 7 Skąd: Oborniki Wlkp.
No właśnie 5D to być może moja. Jest też druga 5D, ale ma czarne zderzaki. Moja jest na aluskach fiatowskich, spotkać można wszędzie a jeżdżę nią już prawie 2 latka.
PS. Twoja nie była lekko szturchnięta z przodu?
A co widać coś po nim? A jeśli chodzi o Twoje auto to często jeżdżę po mieście i zwracam uwagę na auta od miesiąca szczególnie na Punto mk2 FL ale 5-drzwiowego na aulskach nie spotkałem, a swoją drogą choruje na oryginalne fiatowskie alufelgi, kupiłeś je razem z autem, czy dokupiłeś później, a jakbyś chciał sie ich pozbyć daj znać
[ Dodano: 21 Wrz 2007 17:57 ]
od jakiejś godziny trochę lepiej słychać moje Punto w bagażniku wylądowała skrzynka Blaupunkt GTb 300 ze wzmacniaczem Blaupunkt GTA 2... na początek wystarczy i puka ładnie
[ Dodano: 27 Wrz 2007 12:32 ]
Trochę się nudziłem i zrobiłem kilka fotek Kropki niestety baterie w aparacie padły i następne wrzucę za kilka godzin
Takie mam radio:
A to jest wnętrza auta Podoba mi się kolor, ale ciężko je utrzymać w czystości
adi.degora Moderator
Imię: Adam
Dni na forum: 590
Tematy: 15 Skąd: Twierdza Poznań
We wnętrzu robiles cos sam? Np. malowanie plastików? Tapicerka seryjna? Bo kozak jest, ale ja bym takie nie mógł miec, moja czarno - granatowa i tak co chwilę wygląda jakbym owies woził
[ Dodano: 27 Wrz 2007 18:13 ]
I te nasze piekne FL-kowe zegary, achhhh
wnętrze to 100% seria, nic w nim nie zmieniałem, wokół nawiewów i w miejscu, gdzie jest sterowanie szybami mam plastiki w metalicznym odcieniu podobnie jak klamki ale wszystko już było... Ładuję akumulatorki do aparatu, więc jutro dalsze zdjęcia
A co do zegarów to zrobiłem fotkę bo są ładniutkie Podoją mi się bardziej od mk1 i mk2 a w GP są równie ładne
[ Dodano: 28 Wrz 2007 10:55 ]
Właśnie dokonałem zmiany oleju i zamiast Selenii w Kropce znalazł się Castrol Magnatec 5W/40, ciekawe czy będzie jakaś różnica... Idę zmieniać filtr powietrza bo o ile w warsztacie, gdzie zmieniałem olej wymiana oleju i filtra jest za free to za filtr powietrza się płaci ok 15zł - śmiech na sali
[ Dodano: 30 Wrz 2007 17:06 ]
Na razie tylko tyle w bagażniku, czyli wyżej wspomniany zestaw Blaupunkt... adi.degora pewnie stwierdzisz, ze nie jest dobry :p
I jeszcze kilka fotek:
EDi Moderator
Imię: Dawid
Dni na forum: 610
Tematy: 35 Skąd: Dębica
Na razie tylko tyle w bagażniku, czyli wyżej wspomniany zestaw Blaupunkt... adi.degora pewnie stwierdzisz, ze nie jest dobry :p
Maciey napisał:
Maruda
A wlasnie że wcale tak nie stwierdzę Wzmak jest dobry, połowa sukcesu Poza tym posłucham na żywo (przy najblizszej okazji ) to dopiero będziemy gadac Inna sprawa że ja bym skrzynie ustawil glosnikiem w bok, tym bardziej jesli jezdzisz z pustym bagajem.. ( chociaz ta "maskownica" mnie nie przekonuje )
tak na fotelach są paski w zielonkawym odcieniu
[ Dodano: 30 Wrz 2007 19:19 ]
koss napisał:
A gdzie sie podziały tylne zagłówki ??
nigdy ich nie było... często spotykam wersje 3-drzwiowe bez zagłówków na z tyłu, szczególnie te mniej wypasionej jak moja, z przodu mam "gumowe" zagłówki z tyłu brak... o ile przednie mi ni pasuję to brak tylnych wpływa korzystnie na widoczność w lusterku.
[ Dodano: 30 Wrz 2007 19:24 ]
adi.degora napisał:
A wlasnie że wcale tak nie stwierdzę Wzmak jest dobry, połowa sukcesu Poza tym posłucham na żywo (przy najblizszej okazji ) to dopiero będziemy gadac Inna sprawa że ja bym skrzynie ustawil glosnikiem w bok, tym bardziej jesli jezdzisz z pustym bagajem.. ( chociaz ta "maskownica" mnie nie przekonuje )
Jestem miło zaskoczony A poważnie to zestaw dostałem w prezencie, więc wybrzydzać nie będę moim zdaniem gra przyzwoicie ale wiele można poprawić jeśli będzie na to kasa, jeśli się nie znajdzie to będzie tak jak jest bo jak wspomniałem tragedii nie ma...
Co do ustawienia skrzyni to stoi tak, bo w tym miejscu stoi najstabilniej... ale jej położenie się zmienia wraz z potrzebami, które mam w związku z bagażnikiem... Maskownice chciałem zdjąć bo za bardzo mi się nie podoba ale jak już jest to niech będzie...
[ Dodano: 04 Paź 2007 19:15 ]
Wczoraj mojego Kropka spotkało pewne nieszczęście... W korku w centrum miasta został "dotknięty" przez Citroena XM, którego popchnęła Honda Accord, która natomiast dostała strzał od 206 - sprawcy kolizji... na szczęście u mnie jest tylko kilka zadrapań na zderzaku (później dam foto, bo pod brudem nic nie widać) - XM i Accord byly na hamulcach ale one nie wyglądały już tak fajnie 206 należący do Pani, która spowodowała zamieszanie chyba do niczego sie nie nada dziś zgłosiłem szkodę w PZU, we wt wycena...
A z innej beczki to szykuję się weekend bez auta, bo szanowana poprzednia właścicielka chyba zajechała sprzęgło...
[ Dodano: 05 Paź 2007 12:34 ]
Wymiana sprzęgła odciążyła konto o 550zł (sprzęgło 350 + robocizna). wymiana dokonana została bez właściwej wymiany, bo wymienione zostało tylko łożysko oporowe a tarcza i docisk zostały, więc mam sprzegło do 1.3 na zbyciu...
[ Dodano: 05 Paź 2007 19:08 ]
rysy na Kropce:
lolded Forumowicz
Dni na forum: 461
Tematy: 2
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach