Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Fiat Punto 1.3 MultiJet Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maciey
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 538
Tematy: 14

Post #45826 Wysłany: 18 Wrz 2007 00:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli chodzi o dekle to auto było okradzione na zachodzie (stał w komisie FIAT-a) - przynajmniej tak sądzę bo opony są nie adekwatne to przebiegu i tak czuję że miał alufelgi i lepsze radio, bo kupiłem go z kaseciakiem KENWOODA... A co do to na razie mam skrzynię pożyczony zestaw Blaupunkta (skrzynia + wzmacniacz) ale chciałbym mieć tubę w kształcie walca, która chyba bardziej pasuje do hatchbacka, a tuba, która czeka w czaluściach garażu była zrobiona przez znajomego ze sklejki - robił to długo i udało się - była robiona pod mały bagażnik, wiec fajnie byłoby z miejscem, jednak głośnik w niej jest raczej do wymiany i może kupię głośnik, albo nową tubę... chociaż są jeszcze inne poważne koszta jakie muszę ponieść ze względu na ten pojazd Rolling Eyes
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
adi.degora
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 590
Tematy: 15

Post #45829 Wysłany: 18 Wrz 2007 00:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Stary, nie obraź się ale tuba to zło Wink I nie żebym tutaj kwestionował fachowosc kumpla - ale jednak kwestionuję fachowosc kumpla. Z tuby nie wycisniesz nic ciekawego, powiem więcej, zmarnujesz nawet to co moze zaoferowac sam z siebie glosnik. Skrzynia to jedyne słuszne wyjscie i powie Ci to kazdy kto interesuje sie CA Wink Także korzystaj z okazji ze glosnik i tak do wymiany i skręc sobie skrzyneczkę Wink O miejsce sie nie martw, pozbijasz sobie jaką bedziesz chcial, na wymiar, tak jak np. moja skromna osoba Cool

..:: Cicho(?)ciemniak E60 ::..

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 610
Tematy: 35

Post #45844 Wysłany: 18 Wrz 2007 07:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi.degora napisał:
tuba to zło

adi.degora napisał:
Z tuby nie wycisniesz nic ciekawego, powiem więcej, zmarnujesz nawet to co moze zaoferowac sam z siebie glosnik. Skrzynia to jedyne słuszne wyjscie i powie Ci to kazdy kto interesuje sie CA

w 100% racja Laughing

ceicam
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 611
Tematy: 7

Post #45863 Wysłany: 18 Wrz 2007 09:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maciey napisał:
ka-8 napisał:
Maciey napisał:
Chciałbym przedstawić moją szarą myszkę...

Smile Niby tez szary, ale moj ma troche inny odcien. Smile

Widziałem już kilka Kropek II generacji w kolorze ogólnie określonym jako szary ale jeszcze żadnej w odcieniu identycznym jak mój ciekawe ile ich było...

Rozglądaj się dobrze - jest ich pełno! A w obornikach Twoja już będzie chyba 3 z tego co ja widziałem. Moja w tym zestawie - kolor identyczny Smile
Maciey
Puntoświr

Post #45871 Wysłany: 18 Wrz 2007 10:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

adi.degora napisał:
Stary, nie obraź się ale tuba to zło Wink I nie żebym tutaj kwestionował fachowosc kumpla - ale jednak kwestionuję fachowosc kumpla. Z tuby nie wycisniesz nic ciekawego, powiem więcej, zmarnujesz nawet to co moze zaoferowac sam z siebie glosnik. Skrzynia to jedyne słuszne wyjscie i powie Ci to kazdy kto interesuje sie CA Wink Także korzystaj z okazji ze glosnik i tak do wymiany i skręc sobie skrzyneczkę Wink O miejsce sie nie martw, pozbijasz sobie jaką bedziesz chcial, na wymiar, tak jak np. moja skromna osoba Cool

Nie będę sie kłócił Cool na razie nie mam funduszy na CA, najpierw zakup ogumienia na zimę, potem trzeba kupić drugie fele Sad a jak będę zmieniał CA to się z Wami skonsultuję...

[ Dodano: 18 Wrz 2007 11:09 ]
ceicam sczerze to w Obornikach, nie widziałem jeszcze identycznej Kropki Embarassed Może kiepsko się rozglądam... Rolling Eyes Chociaż ktoś mi mówił, że jeździ taki kolor jak mój tylko 5D... A tak w ogóle to miło sie dowiedzieć, że jest tutaj ktoś z mojej najbliższej okolicy Laughing Jeśli mogę spytać długo jeździsz tą Kropką po Obornikach i gdzie ją można najczęściej spotkać?
ceicam
Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 611
Tematy: 7

Post #45875 Wysłany: 18 Wrz 2007 10:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No właśnie 5D to być może moja. Jest też druga 5D, ale ma czarne zderzaki. Moja jest na aluskach fiatowskich, spotkać można wszędzie Wink a jeżdżę nią już prawie 2 latka.
PS. Twoja nie była lekko szturchnięta z przodu?

Puntoświr

Post #45879 Wysłany: 27 Wrz 2007 11:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A co widać coś po nim? A jeśli chodzi o Twoje auto to często jeżdżę po mieście i zwracam uwagę na auta od miesiąca szczególnie na Punto mk2 FL ale 5-drzwiowego na aulskach nie spotkałem, a swoją drogą choruje na oryginalne fiatowskie alufelgi, kupiłeś je razem z autem, czy dokupiłeś później, a jakbyś chciał sie ich pozbyć daj znać Cool

[ Dodano: 21 Wrz 2007 17:57 ]
od jakiejś godziny trochę lepiej słychać moje Punto w bagażniku wylądowała skrzynka Blaupunkt GTb 300 ze wzmacniaczem Blaupunkt GTA 2... na początek wystarczy i puka ładnie Smile

[ Dodano: 27 Wrz 2007 12:32 ]
Trochę się nudziłem i zrobiłem kilka fotek Kropki niestety baterie w aparacie padły i następne wrzucę za kilka godzin Smile

Takie mam radio:
Image

A to jest wnętrza auta Smile Podoba mi się kolor, ale ciężko je utrzymać w czystości Rolling Eyes
ImageImage

Image
adi.degora
Moderator

Post #48380 Wysłany: 27 Wrz 2007 17:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

We wnętrzu robiles cos sam? Np. malowanie plastików? Tapicerka seryjna? Shocked Bo kozak jest, ale ja bym takie nie mógł miec, moja czarno - granatowa i tak co chwilę wygląda jakbym owies woził Razz

[ Dodano: 27 Wrz 2007 18:13 ]
I te nasze piekne FL-kowe zegary, achhhh Cool

Sprzedam suba na głośniku JBL GT4 1000WMAX & głośnik BM SYLB 10" ceny baaardzo atrakcyjne Mr. Green
Maciey
Puntoświr

Post #48386 Wysłany: 30 Wrz 2007 16:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wnętrze to 100% seria, nic w nim nie zmieniałem, wokół nawiewów i w miejscu, gdzie jest sterowanie szybami mam plastiki w metalicznym odcieniu podobnie jak klamki ale wszystko już było... Ładuję akumulatorki do aparatu, więc jutro dalsze zdjęcia Smile

A co do zegarów to zrobiłem fotkę bo są ładniutkie Smile Podoją mi się bardziej od mk1 i mk2 a w GP są równie ładne Very Happy

[ Dodano: 28 Wrz 2007 10:55 ]
Właśnie dokonałem zmiany oleju i zamiast Selenii w Kropce znalazł się Castrol Magnatec 5W/40, ciekawe czy będzie jakaś różnica... Idę zmieniać filtr powietrza bo o ile w warsztacie, gdzie zmieniałem olej wymiana oleju i filtra jest za free to za filtr powietrza się płaci ok 15zł - śmiech na sali Laughing

[ Dodano: 30 Wrz 2007 17:06 ]
Image
Na razie tylko tyle w bagażniku, czyli wyżej wspomniany zestaw Blaupunkt... adi.degora pewnie stwierdzisz, ze nie jest dobry :p

I jeszcze kilka fotek:
ImageImage
Image
EDi
Moderator

Imię: Dawid
Dni na forum: 610
Tematy: 35

Post #49236 Wysłany: 30 Wrz 2007 16:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

fajne wnętrze, podobają mi sie te wstawki w zielonym kolorku, o ile dorze sie przyglądnołem podobny zielony jest na fotelach Question Question Question

koss
Puntoświr

Imię: Wojciech
Dni na forum: 504
Tematy: 8

Post #49245 Wysłany: 30 Wrz 2007 16:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A gdzie sie podziały tylne zagłówki ?? scratch Hmm...

http://fiatpunto.com.pl/topic2920.html
adi.degora
Moderator

Post #49249 Wysłany: 30 Wrz 2007 16:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maciey napisał:
Na razie tylko tyle w bagażniku, czyli wyżej wspomniany zestaw Blaupunkt... adi.degora pewnie stwierdzisz, ze nie jest dobry :p

Maciey napisał:
Maruda Smile

A wlasnie że wcale tak nie stwierdzę Wink Wzmak jest dobry, połowa sukcesu Wink Poza tym posłucham na żywo (przy najblizszej okazji Razz ) to dopiero będziemy gadac Smile Inna sprawa że ja bym skrzynie ustawil glosnikiem w bok, tym bardziej jesli jezdzisz z pustym bagajem.. ( chociaz ta "maskownica" mnie nie przekonuje Razz )

Maciey
Puntoświr

Post #49267 Wysłany: 05 Paź 2007 18:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

EDi napisał:
fajne wnętrze, podobają mi sie te wstawki w zielonym kolorku, o ile dorze sie przyglądnołem podobny zielony jest na fotelach Question Question Question

tak na fotelach są paski w zielonkawym odcieniu Smile

[ Dodano: 30 Wrz 2007 19:19 ]
koss napisał:
A gdzie sie podziały tylne zagłówki ?? scratch Hmm...

nigdy ich nie było... często spotykam wersje 3-drzwiowe bez zagłówków na z tyłu, szczególnie te mniej wypasionej jak moja, z przodu mam "gumowe" zagłówki z tyłu brak... o ile przednie mi ni pasuję to brak tylnych wpływa korzystnie na widoczność w lusterku.

[ Dodano: 30 Wrz 2007 19:24 ]
adi.degora napisał:
A wlasnie że wcale tak nie stwierdzę Wink Wzmak jest dobry, połowa sukcesu Wink Poza tym posłucham na żywo (przy najblizszej okazji Razz ) to dopiero będziemy gadac Smile Inna sprawa że ja bym skrzynie ustawil glosnikiem w bok, tym bardziej jesli jezdzisz z pustym bagajem.. ( chociaz ta "maskownica" mnie nie przekonuje Razz )

Jestem miło zaskoczony Laughing A poważnie to zestaw dostałem w prezencie, więc wybrzydzać nie będę moim zdaniem gra przyzwoicie ale wiele można poprawić jeśli będzie na to kasa, jeśli się nie znajdzie to będzie tak jak jest bo jak wspomniałem tragedii nie ma...
Co do ustawienia skrzyni to stoi tak, bo w tym miejscu stoi najstabilniej... ale jej położenie się zmienia wraz z potrzebami, które mam w związku z bagażnikiem... Maskownice chciałem zdjąć bo za bardzo mi się nie podoba ale jak już jest to niech będzie...

[ Dodano: 04 Paź 2007 19:15 ]
Wczoraj mojego Kropka spotkało pewne nieszczęście... W korku w centrum miasta został "dotknięty" przez Citroena XM, którego popchnęła Honda Accord, która natomiast dostała strzał od 206 - sprawcy kolizji... na szczęście u mnie jest tylko kilka zadrapań na zderzaku (później dam foto, bo pod brudem nic nie widać) - XM i Accord byly na hamulcach ale one nie wyglądały już tak fajnie Confused 206 należący do Pani, która spowodowała zamieszanie chyba do niczego sie nie nada dziś zgłosiłem szkodę w PZU, we wt wycena...

A z innej beczki to szykuję się weekend bez auta, bo szanowana poprzednia właścicielka chyba zajechała sprzęgło...

[ Dodano: 05 Paź 2007 12:34 ]
Wymiana sprzęgła odciążyła konto o 550zł (sprzęgło 350 + robocizna). wymiana dokonana została bez właściwej wymiany, bo wymienione zostało tylko łożysko oporowe a tarcza i docisk zostały, więc mam sprzegło do 1.3 na zbyciu...

[ Dodano: 05 Paź 2007 19:08 ]
rysy na Kropce:
Image
ImageImage
lolded
Forumowicz

Dni na forum: 461
Tematy: 2

Post #51510 Wysłany: 07 Paź 2007 08:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam pytanko czy ma ktos kśiążkę serwisową mam taką wersję moja ksiązka jest w języku włoskim. Smile
Kika
Puntoświr

Imię: Kinga
Dni na forum: 466
Tematy: 2

Post #51995 Wysłany: 08 Paź 2007 16:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ten samochodzik jest pikny - zwlaszcza wnetrze - wszystko idealnie dopasowane kolorystycznie Cool

Uwagi:
Khm, khm :> //adi.degora

sojusz osobisty: adi.degora Mr. Green
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Numer ICQ

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat