Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

OGRZEWANIE WEWNęCZNE DO BANI Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
tomek23
Sympatyk kropek

Imię: tomek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 479
Tematy: 4

Post #45950 Wysłany: 18 Wrz 2007 17:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

WITAM wszystkich posiadaczy punciaka!
Mam problem który poczęsci był juz omawiany w innych postach ale prosze o rady! Mam 12 letnie punto 75 ELX od 5 lat jestem jego włścicielem i jest straszny problem z ogrzewaniem wewnętrznym.
Po piersze bardzo parują szyby gdy jest niska temperatura a gdy jest ponizej zera na zewnącz nie mozna sobie z tym poradzic i zeby mnie para całego nie zaszła musze miec lekko uchyloną szybe.
Po drugie przy temp. po nizej 0 nie moge nagrzac wewnątrz samochodu-bardzo słabo grzeje-w kabinie jest zimno pomimo ze mam na zime zasłonięte pół chłodnicy zeby płyn uzyskiwał wyzszątemp.Pomocy!! Jesli ktos z was miał podobny problem i sobie z nim portadził to prosze o porade! z góry dzieki!!!

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
dzikidaniel
Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16

Post #45951 Wysłany: 18 Wrz 2007 17:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A poszukać troche nie można?? Jest pełno tematów o tym. Rolling Eyes
Czeka Cie wymiana nagrzewnicy. I włąśnie nagrzewnica jest temu winna.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tomek23
Sympatyk kropek

Post #45962 Wysłany: 18 Wrz 2007 18:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niby tak! Very Happy ale widocnie nie doczytalem wszystkich. sorki. Powiedz mi jeszcze z jakiej firmy najlepiej załozyc i ile to kosztuje nagrzewnica+robocizna bo nie chce mi sie samemu tego rozbierac-jesli sie orienujesz?

Puntoświr

Imię: Daniel
Dni na forum: 677
Tematy: 16

Post #45965 Wysłany: 18 Wrz 2007 18:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A tego Ci nie powiem. Osobiście tego nie przerabiałem (odpukać). Ale znając forumowiczów za chwile ktoś odpowie na to pytanie Smile

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ja_szczur
Puntoświr

Imię: Jarek
Dni na forum: 575
Tematy: 56

Post #46017 Wysłany: 18 Wrz 2007 22:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi zaśpiewali 400zł za robociznę i 90zł za nagrzewnicę.

Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #46026 Wysłany: 18 Wrz 2007 22:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie zakrywaj chlodnicy... niby tak szybciej sie nagrzewa ale samochody zostaly do tego przystosowane i daja sobie rade,konstruktorzy juz o tym pomysleli i gdyby byla taka koniecznosc to cos by tam dali do zasloniecia na zime....
i jezeli chcesz aby szybciej silnik zuyskiwal odpowiednia temp zima to najlepiej nie wlaczaj ogrzewania zaraz po wejsciu do samochodu to wydluza tylko czas nagrzewania sie silnika...

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tomek23
Sympatyk kropek

Post #46129 Wysłany: 19 Wrz 2007 16:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to niezle przesadzili z tym 400 zł. ja mam takiego zufanego dobrego mechanika więc mysle ze wiecej niz 150 zł mnie nie pociągnie.bo to jest 1 dzien roboty Confused
wiesz thomas ja mysle tak samo ale byłem juz u tylu róznych mechaników i nikt mi nie umiał odpowiedziec na pytanie dlaczego tak słabo grzeje ogrzewanie. wiec pomyslałem ze punciaki tak mają i znalazłem na to taki sposób

Puntoświr

Imię: Jarek
Dni na forum: 575
Tematy: 56

Post #46231 Wysłany: 19 Wrz 2007 23:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Za 150zł to wątpię że zechce to zrobić bo jak to powiedział mi mój mechanik przez tyle czasu to on zrobi kilka samochodów i weźmie za to więcej kasy. I tak po za tym to trochę więcej niż jeden dzień roboty (czyli dla mechanika 8 godzin).

Puntoświr

Imię: TOMEK
Dni na forum: 499
Tematy: 7

Post #46329 Wysłany: 20 Wrz 2007 15:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tomek23 odemnie chcieli 800 zł kosmici czy co ? z ziomkiem wymienilismy za 100 złociszy sami jest troche roboty ale dalismy radę a nagrzewnice musisz wymontować i do hurtowni inaczej nawet nie próbuj mi na warsztacie po numerze nadwozia nawet nie byli w wstanie stwierdzić jaka jest w puntolku nagrzewnica ? mysmy dłubali się przy tym 6 godzin z przerwami na browarki.Dazs radę powodzenia i pozdrawiam

Sympatyk kropek

Post #46384 Wysłany: 20 Wrz 2007 20:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no własnie to jest problem! Byłem sie juz nawet w jednym sklepie pytac i do takiego punciaka są dwa rodzaje nagrzewnic. ja mam dokładnie punciaka 1.2 75 ELX z 95 roku składany jeszcze we włoszech. jesli ktos wymieniał nagrzewnice w takim samym modelu jak mój to bardzo was prosze o napisanie z jakiej ona była firmy i jakie miała wymiary (bo są podobno dwa).
Z góry dzieki wszystkim punciakom!!

Puntoświr

Post #46422 Wysłany: 21 Wrz 2007 06:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tomek23 nie pytaj kto wymieniałw w takim samym punciaczku jak ty nagrzewnicę bo w tych samych modelach mogą być 2 różne rodzaje nagrzewnic tak że nie ma sensu pytanie załatw drugi samochód wymontuj starą nagrzewnicę i naprzód na pdbój churtowni motoryzacyjnych życze powodzenia pozdrawiam Fiat

Sympatyk kropek

Imię: Jacek
Dni na forum: 529

Post #47562 Wysłany: 25 Wrz 2007 14:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja gdzieś przeczytalem na forum że jak slabo grzeje to może być zapowietrzony układ chlodzenia silnika ale nie wiem czy to prawda
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kjur
Puntoświr

Post #47592 Wysłany: 25 Wrz 2007 15:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Driver nie wiem w tym przypadku nie pomogę szukaj i pytaj dalej może zadzwoń do mechanika jakiegos i spytaj co może być przyczyną słabego grzania a jak ci powie to spróbuj sam naprawić usterkę bo oni to za każdą pierdołę kasują sianko nawet jak naprawa trwała 15 minut może ktodś na forum ci pomoże pozdrawiam

Puntoświr

Dni na forum: 578
Tematy: 8

Post #52335 Wysłany: 09 Paź 2007 15:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam nagrzewnicę do wymiany mam ugadanego mechanika nagrzewnica kosztuje tak mówił 80 lub 130 (są 2 rodzaje zależy jaka jest) za robocinze powiedział mi 150 zł chyba że uwinie się prędzej wtedy będzie taniej

[ Dodano: 09 Paź 2007 16:20 ]
gdzieś czytałem na tym forum że w Serwisie chcą ok 600zł za usługę. doradzam iść do mechanika powiedzieć ża konkurencja robi za 200

Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 513
Tematy: 9

Post #52338 Wysłany: 09 Paź 2007 16:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

powiem ci szczerze ze w zyciu nie robiłbym tego za 200zl gdybym był mechanikiem

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat