Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Nierówna praca silnika Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Ja_szczur
Puntoświr

Imię: Jarek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 575
Tematy: 56

Post #50195 Wysłany: 02 Paź 2007 22:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ponieważ 2 pierwsze komplety które kupiłem były trefne. Po prostu miałem totalnego niefarta. Też myślę że to silniczek krokowy, ale nie mam z kim podmienić. Nikt z moich znajomych nie ma punta. Kontrolka wtrysku mam nadzieję że zgaśnie bo właśnie zdjąłem klemę z akumulatora w celu resetu.

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
kox
Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 513
Tematy: 9

Post #50203 Wysłany: 02 Paź 2007 22:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mi kontrolka wtrysku praktycznie cały czas świeci,od kolegów dowiedziałem sie że "zagazowany "fiat tak ma i sie nie przejmuje tym akurat Wink

Ja_szczur
Puntoświr

Imię: Jarek
Dni na forum: 575
Tematy: 56

Post #50207 Wysłany: 02 Paź 2007 22:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Właśnie podłączyłem klemę i kontrolka nie zgasła. Co gorsza ta równa praca silnika nie ustąpiła. Równo to on pracował a miał wyższe obroty, a teraz mu trochę podkręciłem na gazie do poziomu który powinien mieć i widzę że nie jest to co powinno być. Rozumiem że mogło mu się coś stać przez to że jeździł około miesiąca na tych wadliwych przewodach na których skakały obroty. Tylko co powinienem teraz zrobić? Ustawić zapłon czy wyregulować zawory czy jeszcze coś innego? Proszę o poradę.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat