| Autor |
Wiadomość |
kefas85
Sympatyk kropek

Imię: Piotrek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 509
Tematy: 8 Skąd: Opole
|
Wysłany:
23 Wrz 2007 10:54 |
  |
Witam !!!!
Mam takie pytanie chciałbym zamotować zegary z obrotomierz z lepszej wersji kropka ( ponieważ posiadam podstawową wersje bez obrotomierza ), jednak nie wiem co jest potrzebne do montażu oprócz oczywiście samych zegarów. Mam jeszcze prośbe gdyby ktoś wiedział jak to zrobić i mógłby to napisać byłbym wdzięczny
Z góry dziękuję i Pozdrawiam    |
|
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36 Skąd: Białystok
|
Wysłany:
23 Wrz 2007 11:36 |
  |
same zagera od twojej wersji kropka np 1.2 8v i trzeba jechac na osiowanie do Fiata. to tyle:) |
_________________ Mk2 ForEver ? <LOL>
Moja "Kropka" >>
http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html
Najładniejsze: GumisioweOczy |
|
|
|
 |
kefas85
Sympatyk kropek

Imię: Piotrek
Dni na forum: 509
Tematy: 8 Skąd: Opole
|
Wysłany:
23 Wrz 2007 14:30 |
  |
|
|
|
 |
LAU1976
Puntoświr

Imię: Norbert
Dni na forum: 465
Tematy: 21 Skąd: Warszawa
|
Wysłany:
22 Paź 2007 09:11 |
  |
|
|
|
 |
remind
Puntoświr

Dni na forum: 661
Tematy: 8 Skąd: Hajnówka
|
Ja w swoim Punto II 1.9D wymieniłem dzisiaj licznik na taki z obrotomierzem. Z ciekawych funkcji to doszedł zasięg, spalanie w km/l, średnia prędkość. Nie widziałem u nikogo z 1.9Ds takich funkcji. W fiacie przy "osiowaniu" powiedzieli że to licznik z benzyny . Oczywiście po montażu migał LCD, ale pan elektryk coś tam pogmerał przez pół godziny w egzaminer. Włączył wyłączył stacyjkę i wyświetlacz zaczął dobrze działać. Jak podjechałem to myśleli że mam 8 zaworową benzynę ... No cóż dzisiaj z piątku na sobotę była noc cudów w fiacie
a tak wygląda nowy licznik.
A zegary to muszą pasować dokładne, bo miałem możliwość wstawienia od benzyny identyczne , niestety 2 wskaźniki się paliły i nic więcej zero kontaktu i nic nie działało , później miałem w komputerze 2 błędy nieznane. |
_________________ remind, Fiat Punto II 1.9D / 1.9DS 3D 44kW - Edycja Kolekcjonerska , Akumulator 63Ah / 610A, przebieg 200tyś km i rośnie Olej na zimę syntetyk neste turbo LXE 10W40

Ostatnio zmieniony przez remind dnia 22 Cze 2008 10:22, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Lupus
Puntoświr

Imię: Wojtek
Dni na forum: 591
Tematy: 15 Skąd: Pabianice
|
| Adas napisał: |
| same zagera od twojej wersji kropka np 1.2 8v i trzeba jechac na osiowanie do Fiata. to tyle:) |
Nie tylko. Trzeba też znaleźć odpowiednie zegary bo były ich 2 wersje. Jedna do aut z 1 sądą lambda i druga do wersji z 2. Poszukacje sobie w innych tematach o zegarach. Tam o tym pisałem. |
_________________ '01 Punto MK II 1,2 8v Ex VAN
'00 Punto MK II 1,2 8v SX |
|
|
|
 |
lioton
Puntoświr

Imię: Slawcio
Dni na forum: 197
Tematy: 22 Skąd: Kraków
|
Ello.
Ja mam takoa samą sytuacje (posiadam pdst. wersje).
Duzo czyałem na fotum na temat wstawienia zegarów z obrotomierzem ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie :
Co z przebiegem czy zostanie on taki jaki był na strym zegarze czy może będzie on taki jaki bedzie widniał na nowym ???
Czy można jakoś zrobić to osiowanie w warunkach domowych tj. przy pomocy kompa i jakiegos programy z neta ???
I czy jest gdzieś jakiś sklep (najlepiej w krakowie) gdzie mozmnaby taki zegar zakupic (nie mam zaufania do allegro) ??? |
|
|
|
|
 |
Lupus
Puntoświr

|
| lioton napisał: |
Ello.
Ja mam takoa samą sytuacje (posiadam pdst. wersje).
Duzo czyałem na fotum na temat wstawienia zegarów z obrotomierzem ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie :
Co z przebiegem czy zostanie on taki jaki był na strym zegarze czy może będzie on taki jaki bedzie widniał na nowym ???
Czy można jakoś zrobić to osiowanie w warunkach domowych tj. przy pomocy kompa i jakiegos programy z neta ???
I czy jest gdzieś jakiś sklep (najlepiej w krakowie) gdzie mozmnaby taki zegar zakupic (nie mam zaufania do allegro) ??? |
Przebieg masz taki jak w jest w nowym liczniku, osiowania nie da się zrobic w warunkach domowych bo potrzebny jest examiner. W aso mogą ci zmienić przebieg jednak tylko w góre, jeśli nie masz zaufania do allegro to zegary kup na szrocie bo nowe w ASO kosztują ponad tysiąc... |
|
|
|
 |
_twardy_
Sympatyk kropek

Imię: Adam
Dni na forum: 272
Tematy: 1 Skąd: Łódzkie
|
| remind napisał: |
W fiacie przy "osiowaniu" powiedzieli że to licznik z benzyny . |
a kontrolka od świec żarowych Ci się teraz pali jak założyłeś od benzyniaka  |
_________________ Miliony ludzi marzą o nieśmiertelności: to ci sami ludzie, którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić w deszczowe niedzielne popołudnie. |
|
|
|
 |
lioton
Puntoświr

|
Eno ale to jakoś niesprawiedliwe z tym licznikem
Aktualnie mam 50tys. przebiegu a zegar który znalazłem ma 83.
I jak potem udowodnie komuś że tyle km nie przejechałem ???
A czy normalny elktryk samochodowy jeśli będzie miał ten examiner może mi zrobić osiowanie i ustawić prawidłowo licznik
I tak na boku ile kosztuje ten examiner do puntka  |
|
|
|
|
 |
Lupus
Puntoświr

|
Eno ale to jakoś niesprawiedliwe z tym licznikem
Aktualnie mam 50tys. przebiegu a zegar który znalazłem ma 83.
I jak potem udowodnie komuś że tyle km nie przejechałem ???
A czy normalny elktryk samochodowy jeśli będzie miał ten examiner może mi zrobić osiowanie i ustawić prawidłowo licznik
I tak na boku ile kosztuje ten examiner do puntka  |
Normalny elektryko posługuje się raczej euroscanem. Examinery mają tylko w aso. |
|
|
|
 |
lioton
Puntoświr

|
A tym euroscanem też wyosiuje sie licznik  |
|
|
|
|
 |
Lupus
Puntoświr

|
A tym euroscanem też wyosiuje sie licznik  |
nie |
|
|
|
 |
lioton
Puntoświr

|
No to niema bata chyba nie dam sobie spokój z tym licznikiem.
Nie usmiecha mi się płacic w ASO 100zl (podobno) i do tego tracić 25 tys km.
Chociaż z drugiej strony może to miganie tak bardzo nie przeskadza a z licznikiem da sie troche pokombinowac  |
|
|
|
|
 |
magikgliwice
Sympatyk kropek
Dni na forum: 297
Tematy: 9
|
zostaw stary licznik później go przed sprzedaża zamontuj i bedziesz miał wiele kkm do przodu. (oczywiście żarcik)
dla mnie głupota jest zapisywanie przebiegu samochodu w liczniku a nie jakims wewnetrzym komputerze / rejestrze, przeciez licznik moze ulec tak samo zniszczeniu przy wypadku i wtedy mamy nówke sztuke licznik z przebiegirm 0 km ?? cos tu jest chyba nie tak musze podrązyc temat bo tez mam golasa i chce sobie wstawic "lepszy" licznik z tym ze mam ten komfort ze samochodu nie planuje sprzedawac tylko jxdzic nim az po grobowa deske  |
|
|
|
|
 |
|
|