Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Zegary punto II 1.2 8V Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
kefas85
Sympatyk kropek

Imię: Piotrek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 509
Tematy: 8

Post #46802 Wysłany: 23 Wrz 2007 10:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam !!!!

Mam takie pytanie chciałbym zamotować zegary z obrotomierz z lepszej wersji kropka ( ponieważ posiadam podstawową wersje bez obrotomierza ), jednak nie wiem co jest potrzebne do montażu oprócz oczywiście samych zegarów. Mam jeszcze prośbe gdyby ktoś wiedział jak to zrobić i mógłby to napisać byłbym wdzięczny
Z góry dziękuję i Pozdrawiam SmileSmileSmile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Adas
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 618
Tematy: 36

Post #46804 Wysłany: 23 Wrz 2007 11:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

same zagera od twojej wersji kropka np 1.2 8v i trzeba jechac na osiowanie do Fiata. to tyle:)

Moja "Kropka" Mr. Green >>

http://fiatpunto.com.pl/topic1438.html

Najładniejsze: GumisioweOczy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kefas85
Sympatyk kropek

Imię: Piotrek
Dni na forum: 509

Post #46848 Wysłany: 23 Wrz 2007 14:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki za odpowiedź WinkSmileSmile
LAU1976
Puntoświr

Imię: Norbert
Dni na forum: 465
Tematy: 21

Post #56628 Wysłany: 22 Paź 2007 09:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorry, a co to jest osiowanie? Hmm...

Puntoświr

Dni na forum: 661

Post #137170 Wysłany: 20 Cze 2008 21:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja w swoim Punto II 1.9D wymieniłem dzisiaj licznik na taki z obrotomierzem. Z ciekawych funkcji to doszedł zasięg, spalanie w km/l, średnia prędkość. Nie widziałem u nikogo z 1.9Ds takich funkcji. W fiacie przy "osiowaniu" powiedzieli że to licznik z benzyny Smile. Oczywiście po montażu migał LCD, ale pan elektryk coś tam pogmerał przez pół godziny w egzaminer. Włączył wyłączył stacyjkę i wyświetlacz zaczął dobrze działać. Jak podjechałem to myśleli że mam 8 zaworową benzynę ... No cóż dzisiaj z piątku na sobotę była noc cudów w fiacie Smile

Image

a tak wygląda nowy licznik.
A zegary to muszą pasować dokładne, bo miałem możliwość wstawienia od benzyny identyczne , niestety 2 wskaźniki się paliły i nic więcej zero kontaktu i nic nie działało , później miałem w komputerze 2 błędy nieznane.

Ostatnio zmieniony przez remind dnia 22 Cze 2008 10:22, w całości zmieniany 2 razy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Lupus
Puntoświr

Imię: Wojtek
Dni na forum: 591
Tematy: 15

Post #137245 Wysłany: 21 Cze 2008 08:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adas napisał:
same zagera od twojej wersji kropka np 1.2 8v i trzeba jechac na osiowanie do Fiata. to tyle:)

Nie tylko. Trzeba też znaleźć odpowiednie zegary bo były ich 2 wersje. Jedna do aut z 1 sądą lambda i druga do wersji z 2. Poszukacje sobie w innych tematach o zegarach. Tam o tym pisałem.

lioton
Puntoświr

Imię: Slawcio
Dni na forum: 197
Tematy: 22

Post #138615 Wysłany: 26 Cze 2008 10:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ello.
Ja mam takoa samą sytuacje (posiadam pdst. wersje).
Duzo czyałem na fotum na temat wstawienia zegarów z obrotomierzem ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie :

Co z przebiegem czy zostanie on taki jaki był na strym zegarze czy może będzie on taki jaki bedzie widniał na nowym ???

Czy można jakoś zrobić to osiowanie w warunkach domowych tj. przy pomocy kompa i jakiegos programy z neta ???

I czy jest gdzieś jakiś sklep (najlepiej w krakowie) gdzie mozmnaby taki zegar zakupic (nie mam zaufania do allegro) ???
Lupus
Puntoświr

Post #138762 Wysłany: 26 Cze 2008 20:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

lioton napisał:
Ello.
Ja mam takoa samą sytuacje (posiadam pdst. wersje).
Duzo czyałem na fotum na temat wstawienia zegarów z obrotomierzem ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na pytanie :

Co z przebiegem czy zostanie on taki jaki był na strym zegarze czy może będzie on taki jaki bedzie widniał na nowym ???

Czy można jakoś zrobić to osiowanie w warunkach domowych tj. przy pomocy kompa i jakiegos programy z neta ???

I czy jest gdzieś jakiś sklep (najlepiej w krakowie) gdzie mozmnaby taki zegar zakupic (nie mam zaufania do allegro) ???

Przebieg masz taki jak w jest w nowym liczniku, osiowania nie da się zrobic w warunkach domowych bo potrzebny jest examiner. W aso mogą ci zmienić przebieg jednak tylko w góre, jeśli nie masz zaufania do allegro to zegary kup na szrocie bo nowe w ASO kosztują ponad tysiąc...

_twardy_
Sympatyk kropek

Imię: Adam
Dni na forum: 272
Tematy: 1

Post #138879 Wysłany: 26 Cze 2008 22:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

remind napisał:
W fiacie przy "osiowaniu" powiedzieli że to licznik z benzyny Smile.

a kontrolka od świec żarowych Ci się teraz pali jak założyłeś od benzyniaka Question

Puntoświr

Post #138930 Wysłany: 27 Cze 2008 09:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Eno ale to jakoś niesprawiedliwe z tym licznikem Mad
Aktualnie mam 50tys. przebiegu a zegar który znalazłem ma 83.
I jak potem udowodnie komuś że tyle km nie przejechałem ???

A czy normalny elktryk samochodowy jeśli będzie miał ten examiner może mi zrobić osiowanie i ustawić prawidłowo licznik Question

I tak na boku ile kosztuje ten examiner do puntka Question
Lupus
Puntoświr

Post #138931 Wysłany: 27 Cze 2008 09:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

lioton napisał:
Eno ale to jakoś niesprawiedliwe z tym licznikem Mad
Aktualnie mam 50tys. przebiegu a zegar który znalazłem ma 83.
I jak potem udowodnie komuś że tyle km nie przejechałem ???

A czy normalny elktryk samochodowy jeśli będzie miał ten examiner może mi zrobić osiowanie i ustawić prawidłowo licznik Question

I tak na boku ile kosztuje ten examiner do puntka Question

Normalny elektryko posługuje się raczej euroscanem. Examinery mają tylko w aso.

lioton
Puntoświr

Post #138968 Wysłany: 27 Cze 2008 11:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A tym euroscanem też wyosiuje sie licznik Question Question Question
Lupus
Puntoświr

Post #138972 Wysłany: 27 Cze 2008 11:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

lioton napisał:
A tym euroscanem też wyosiuje sie licznik Question Question Question

nie

lioton
Puntoświr

Post #138989 Wysłany: 27 Cze 2008 11:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to niema bata chyba nie dam sobie spokój z tym licznikiem.
Nie usmiecha mi się płacic w ASO 100zl (podobno) i do tego tracić 25 tys km.

Chociaż z drugiej strony może to miganie tak bardzo nie przeskadza a z licznikiem da sie troche pokombinowac Confused
magikgliwice
Sympatyk kropek

Dni na forum: 297
Tematy: 9

Post #138993 Wysłany: 27 Cze 2008 11:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

zostaw stary licznik później go przed sprzedaża zamontuj i bedziesz miał wiele kkm do przodu. (oczywiście żarcik)
dla mnie głupota jest zapisywanie przebiegu samochodu w liczniku a nie jakims wewnetrzym komputerze / rejestrze, przeciez licznik moze ulec tak samo zniszczeniu przy wypadku i wtedy mamy nówke sztuke licznik z przebiegirm 0 km ?? cos tu jest chyba nie tak musze podrązyc temat Smile bo tez mam golasa i chce sobie wstawic "lepszy" licznik z tym ze mam ten komfort ze samochodu nie planuje sprzedawac tylko jxdzic nim az po grobowa deske Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat