Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Jak czesto myjecie swoje Grande punciaki? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
slon11
Puntoświr

Imię: Arek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 210
Tematy: 10

Post #152616 Wysłany: 04 Sie 2008 11:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

myśle że jak auto jest zakurzone to kurz zalegający na blachach nie pozwoli mu wypłowieć ,lakier plowieje pod wpływam słońca ,akurat z tymi świetami to źle trafiłes bo zazwyczaj w okolicach jednych i drugich jest zimno (że już nie wspomne o Boży Narodzeniu) a napewno leje deszcze więc nie widze sensu po za tym wyjedź w najmniejszą traskę po polsce zaraz masz auto uwalone więc jaki sens, zwracam uwage na stan techniczny auta i mechaniczny i tego pilnuje i z dbania o te rzeczy auto powinno sie odwdzięczać a nie za drapanie go po plecach piaskiem i smaganie cisnieniem wody Smile

Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
niedziu
Puntoświr

Imię: Marcin
Dni na forum: 421
Tematy: 25

Post #152617 Wysłany: 04 Sie 2008 11:10 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Raz na tydzień to przesada.... ja myje raz góra dwa na miesiąc.... Zresztą ja mam taki garaż że jak bym trzymał krope pod chmurką to auto o "niebo" by lepiej wyglądało niż w moim pożal się Boże garażu... ale na jesień stawiam ktopkowi garaz z prawdziwego zdarzenia Smile

PUNTO II 1.2 8V 2000 SX 5D ARANCIO CALIPSO VR.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 431
Tematy: 23

Post #152622 Wysłany: 04 Sie 2008 11:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

slon11 nie sprzeczam się bo nie ma o co Very Happy. Wolisz brudne to takim śmigasz i juz. Ja wolę czyste, ale też mówię bez przesady. Nie mam bezsennych nocy przez to że auto mam akurat brudne, ale jak jest okazja to je myje. I raczej staram sie pilnować woskowania raz na 3-4 miesiące. W seju tak robiłem i lakier przez pona 7 lat był jak nowy. Co do płowienia to nie wiem ale ja nigdy niezaznałem tego zjawiska natomiast widzę różne autka szczególnie czerwonego punto I pod moim blokiem który ma tak zniszczony i zaniedbany lakier że żal Sad.

slon11 napisał:
a nie za drapanie go po plecach piaskiem i smaganie cisnieniem wody

Duzo wody, gąbka, wiaderko, dobry szampon (ja akurat bardzo lubię Turtle z woskiem) 20 min pracy i efekt super. I nie ma zadnego drapania piaskiem Szczerbol

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Berliozz
Puntoświr

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 577
Tematy: 29

Post #152627 Wysłany: 04 Sie 2008 11:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Raz na miesiąc Statoil za 9,90 Szczerbol

slon11
Puntoświr

Post #152630 Wysłany: 04 Sie 2008 11:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

spoko spoko każdy myje jak i kiedy tam sobie chce ja tylko wyrażam swoje zdanie pytanie brzmiało jak często myjecie więc ja piszę że rzadko nawet bardzo rzadko i juz i wsumie czy jest czyste czy brudne mniejsza z tym ma bezawaryjnie jeździć i malo palić i juz reszta dla mnie ma mniejsze znaczenie

Sympatyk kropek

Imię: Oktawian
Dni na forum: 133
Tematy: 1

Post #152951 Wysłany: 05 Sie 2008 08:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w środku też nie zważasz na brud ?? zawsze czyste autko wygląda ładniej z tym że macie rację że w naszym klimacie ciężko je tak utrzymać

Puntoświr

Post #152968 Wysłany: 05 Sie 2008 08:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w środku tak jak mówie jak sie sam ubrudze wsiadając w jasnych ciuchach to znak że trzeba umyć Smile dywaniki częściej wytrzepie i koniec a jak juz myje to wtedy oczywiście odkurzanko i wogóle generalka

Moderator

Dni na forum: 632
Tematy: 22

Post #153008 Wysłany: 05 Sie 2008 10:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

...dobra a teraz pytanie !!

Jak radzicie, jak wyprać boczki w drzwiach?? Poza tym jeśli w myjni to jaką myjnię na śląsku polecacie, która by to zrobiła ?? Wink

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 882
Tematy: 36

Post #153013 Wysłany: 05 Sie 2008 10:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Yoka napisał:
jak wyprać boczki w drzwiach??

ja robię to pianką do tapicerki (chyba plak-a ) ...

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 431
Tematy: 23

Post #153039 Wysłany: 05 Sie 2008 11:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Yoka napisał:
Jak radzicie, jak wyprać boczki w drzwiach??

Ja w srebrnym takiej pianki z car-planu (czerwona z zamontowaną plastikową szczotką) - działa rewelacyjnie. Natomiast kompletnie nie polecam TAP-a. Działa bardzo słabo (nawet ten najsilniejszy) a do tego zostawia paskudny, trudny do usunięcia nalot na czarnych plastikach. Jednym słowem SYF.

[ Dodano: 05 Sie 2008 11:51 ]
Tego używam i jest super. Zdecydowanie polecam Smile

http://www.allegro.pl/item407514908_carplan_pianka_do_czyszczenia_tapicerki_ze_szczo_.html

[ Dodano: 05 Sie 2008 11:56 ]
Yoka napisał:
Poza tym jeśli w myjni to jaką myjnię na śląsku polecacie, która by to zrobiła ??

Akurat jest to tak proste do zrobienia że na to szkoda czasu i kasy na myjnię. Tylko musisz mieć warunki żeby ci autko przez jakąś godzinkę postało otwarte żeby boczki ładnie wyschły.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rafal997
Puntomaniak

Imię: Rafał
Dni na forum: 300
Tematy: 5

Post #153163 Wysłany: 05 Sie 2008 18:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja myję w kratkę, bo u nas najczęsciej pogoda w kratkę ;]

Wicher
Puntoświr

Imię: Jerzy
Dni na forum: 238
Tematy: 15

Post #153166 Wysłany: 05 Sie 2008 18:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a ja uważam,że każdy myje z nas wtedy kiedy chcę lub może.Ja myję częściej bo lubię mieć czyste autko a że mycie sprawia mi frajdę i satysfakcję więc myje GP raz na tydzień.
sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 624
Tematy: 17

Post #167186 Wysłany: 09 Wrz 2008 16:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak jak byście sie nudzili któregos weekendu to przedstawiam jak myc samochód Smile http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=79859

www.13poziomo.pl
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 501
Tematy: 27

Post #167191 Wysłany: 09 Wrz 2008 16:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sadoo dobre,dobre Wink

Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 402
Tematy: 17

Post #167195 Wysłany: 09 Wrz 2008 16:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

gdybym miał tak długo go pucować jak pokazano na tej stronie to chyba musiałbym zarezerwować całą sobotę Szczerbol

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat