Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Seryjne nagłośnienie Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Matt
Puntomaniak

Imię: Maciek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 669
Tematy: 2

Post #15918 Wysłany: 29 Mar 2007 15:07 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jest tylko napisany numer i Made In China ale uwierz mi na słowo, na blaupunkta to one nie wyglądają...

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Synek
Przyjaciel

Imię: Kacper
Dni na forum: 813
Tematy: 20

Post #15919 Wysłany: 29 Mar 2007 15:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale co, warto wymienic same glosniki bez grzebania i wygluszania czy raczej nie ma sensu?
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Matt
Puntomaniak

Post #15920 Wysłany: 29 Mar 2007 15:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Powiem tak. Najpierw wymieniłem same głośniki ale standardowe radio fiata ma tylko 4x30 W więc radio nie wyrabiało i głośniki jakby to powiedzieć nie rzęziły ale ani głośno nie można było słuchać i basu praktycznie nie było.
Postanowiłem więc iść za ciosem i wymieniłem radio i na chwilę obecną gra to bardzo przyjemnie ale jednak bas rozchodzi się pod plastikiem co nie jest efektem pożądanym więc jeszcze czeka mnie wygłuszenie drzwi.
System który oferuje fiat jest dostosowany sam do siebie tzn. moc głośników do radia i razem gra przyzwoicie.
Wymiana samych głośników nic nie da a raczej otrzyma sie gorszy efekt (Chyba że wymienisz na głośniki o takiej samej mocy tylko firmowe, ale to chyba mija się z celem...)

[ Dodano: 29 Mar 2007 15:19 ]
A i jeśli myślisz o czymś naprawdę dobrym i efektownym to bez wstawienia wzmacniacza się nie obejdzie.

Przyjaciel

Imię: Marcin
Dni na forum: 913
Tematy: 18

Post #15937 Wysłany: 29 Mar 2007 17:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A jakie głośniczki wstawiłeś?

Matt
Puntomaniak

Post #15947 Wysłany: 29 Mar 2007 18:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Głośniki z przodu to 2-drożny zestaw głośnikowy JBL GTO 6507C
Głośniki z tyłu to JBL GTO 527
Radio Pioneer DEH 3900

Przyjaciel

Post #15951 Wysłany: 29 Mar 2007 18:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mocno poprawił się dźwięk?

Matt
Puntomaniak

Post #15953 Wysłany: 29 Mar 2007 19:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oczywiście moja opinia jest w pełni subiektywna ale zdecydowanie tak.
Ten zestaw gra głośniej, "czyściej", bas zadowalający ale jeszcze sie poprawi po wygłuszeniu drzwi. Z pewnością o wiele lepiej grałoby to gdyby był wzmacniacz i skrzynia w bagażniku ale bez tego też jest bardzo przyjemnie
Jeżeli nie masz jakiś wielkich wymagań i zadowala Cię seryjny sprzęt to nie ma sensu pakować kasy i wymieniać oryginalnego nagłośnienia fiata - bo gra nieźle. Ja po prostu chciałem czegoś więcej...
Na pierwszej stronce ktoś pisał o radyjku Sony. Ja w moim Punto II miałem Sony CDX-MP40 i w połączeniu to z X-ploodami elipsami 50W RMS też grało bardzo fajnie.

Przyjaciel

Post #15954 Wysłany: 29 Mar 2007 19:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak zapuszcze mjuzik to kumple robią wielkie oczy, że to tak dobrze gra. Niestety w miarę jedzenia apetyt rośnie i za jakiś czas może coś pokombinuje. Chciałbym drzwi wyciszyć na początek...

Matt
Puntomaniak

Post #15955 Wysłany: 29 Mar 2007 19:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dokładnie, w miarę jedzenia apetyt rośnie Smile

Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 654
Tematy: 23

Post #16000 Wysłany: 29 Mar 2007 22:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

co do firm z radiami to fakt napewno nie sony Exclamation
ja zaryzykowałem i kupiłem LG i w tej chwili mam juz 3 radio tej firmy ( Cool 2 do sprzedania Laughing ) ale nie dlatego ze cos nie tak tylko apetyt rosnie w miare jedzenia i teraz mam juz najwyzszy model jaki robia Laughing
skrzynia z tylu to dobry bas nawet bez wzmaka juz daje efekt ale ze wzmakiem dopiero sie zaczyna dobra muza.
Jesli chodzi o glosniki to fakt jak wymontowalem te seryjne to bylem w szoku ze sprzet tak kiepsko wygladajacy gral tak niezle.
z tylu wsadzilem oryginalne glosniki 2drozne kenwoda od fiata i na tyl to wystarczy, z przodu tez sa 2 drozne ale pioneer twetery zostaly seryjne i chyba tak bedzie
ten zestaw dopelnilem kondensatorem zeby bas byl czystrzy i teraz to dopiero gra niezle
tak wiec troszke roboty i kaski trzeba wsadzic a potem delektowac sie muza Cool

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 673
Tematy: 19

Post #23272 Wysłany: 11 Maj 2007 17:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Odgrzebie temat aby nie zasmiecac mam małe pytanko jak to jest z tym wygłuszeniem fiat to robi czy sam musze zrobic i jak sam zrobie czy gware trace na cała blache czy tylko na te drzwi co zaingerowałem w nie,
Najlepiej ja bym to sam wszystko zrobil bo znam troche temat i podołał bym wyzwaniu (nie jeden wóz juz nagłosnilismy z chłopakami) nawet mógłbym robic pod okiem jakiegos ziomka w ASO aby tylko mi wbil pieczatke i abym nie musiał tyle placic Razz
najlepiej jest wywalic te głosniki z przodu i z tyłu kupic firmienne pomijajac firmy blaupunkt czy magnat sony itp. zostawic tylko sam przód dobrze zrobiony do bagera suba wsadzic wszystko na wzmacniaczach i hulaj dusza Razz

www.13poziomo.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Marcin
Puntomaniak

Post #23307 Wysłany: 11 Maj 2007 20:06 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ASO Fiat tego raczej nie zrobi Smile
Powiem jak ja zrobilem. Poniewaz uwazam ze moga zabrac gwarancje tylko na instalacje radiowa, to wywalilem glosniki "made in china" z przodu i włozyłem zestw 2-drozny ze zwrotnicami + wygłuszenie jednostronne matami, wycialem tylne głosniki (bo juz nie chcialo mi sie walczyc ze zdejmowaniem tapicerki i wyjmowaniem kanapy) do tego wzmak i sub do bagaznika. Dąze do tego ,ze pomimo takich ingerencji nikt w ASO ostanio nawet slowem na ich temat nie wspomnial- a sam wzmak nawet przeszkadzal im w pewnej regulacji... Wink
wiec jak chcesz cos zrobic to nie ogladaj sie na ASO Very Happy ja przynajmniej nie mam w zwiazku z tym zadnych problemów Wink

Przyjaciel

Post #23308 Wysłany: 11 Maj 2007 20:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tego co wiem Fiat zezwala na tego typu ingerencje. A tak przy okazji kiedyś sie dokładnie wypytam w serwisie co można, a czego nie.

Marcin napisał:
+ wygłuszenie jednostronne matami

Właśnie... Powiedz mi czy po takim wygłuszeniu można już normalnie słuchać muzyki bez różnego rodzaju akustycznych "dodatków"? :]

Marcin
Puntomaniak

Post #23315 Wysłany: 11 Maj 2007 20:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

golab napisał:
Właśnie... Powiedz mi czy po takim wygłuszeniu można już normalnie słuchać muzyki bez różnego rodzaju akustycznych "dodatków"?

Tak jest Cool niektóre firmy twierdza, ze nalezy zrobic dwustronne wygluszenie zeby bylo profesjonalnie ale wg. mnie to juz troche przerost formy nad trescia Wink Jest tylko problem jak cos stanie sie pod matami-bo wydaje mi sie ze to jest produkt jednorazowy Rolling Eyes
A co do formalnego podejscia fiata - to jesli masz znajomych w salonie - to jestem ciekawy jak to wyglada z ich punktu widzenia Smile

Przyjaciel

Post #23318 Wysłany: 11 Maj 2007 20:36 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Postaram się porozmawiać z kimś przy okazji. Smile

A powiedz mi jeszcze ile by kosztowało mnie wygłuszenie drzwi przednich oraz tylnych? Tak orientacyjnie...

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat