Witam posiadam problem. Punto 95r 1.6 MPI + lpg. Byłem u gazownika powiedzieli ze odczyty z sondy wariują a więc odłączyli mi odczyt i ustawali jakieś tam widełki aby auto jeździło. Wyczytałem w internecie ze napięcie na sondzie musi wąchać sie od 0.2V do 0.8V czy to prawda? na początku po odpaleniu jest w tej granicy potem skacze do 1.8V To oznacza ze to sonda do wymiany? Czy moze być uniwersalna sonda?? Posiadam 4 przewodowa sonde. Myślę nad kupnem takiej [url] http://allegro.pl/item245857044_nowa_sonda_lambda_bosch_uniwersalna_4przew_lodz.html [/url] CO wy na to pozdrawiam wszystkich kropkofanów
z sondami na allegro bardzo bym uważał bo skromnie licząc 70% to podróbki,sam znam osobiście jednego SS który handluje takimi podrobionymi sondami.Wolałbym dołożyć troche grosza i kupić oryginał z oryginalnym pudełkiem itd.
takie pytanie niezwiązane z tematem bo widze ze masz ten sam silniczek,ile on ci pali w mieście gazu
ile mój pali? tyle ile zdąrzy skubaniec a tak na poważnie na trasie niecałe 9l ale bez szaleństw,w miascie w którym często wykorzystuje "moc" spala ok 14 wiec chyba tyle musi palic
Nie kupujcie uniwersalnych sond lambda na allegro bo to porażka.Lepiej jechać do inter cars lub zamówic w necie sonde MM za 159zl lub NGK/NTK za 210zl to sa pewne i dobre sondy. Ja kupiłem tą pierwsza i jest super.
_________________ Puntomaniak
Dla forumowiczów służę Euroscanem
MK1 55ED 3D 95r 153kkm
TTI 770+Wilson Wittle Wil
MIO moov 200
lachu007 Puntomaniak
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 557
Tematy: 12
ja kupilem sonde z ngk, kosztuje ponad 200zl, ale ja mam zniszki to zaplacilem okolo 140.
sad dziadoskich niekupuj bo moze ci wariowc komputer jak bedzie podawala falszywe dane,a nawet moze wogole nieodpalac.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach