| Autor |
Wiadomość |
junior1982
Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 507
Tematy: 4 Skąd: Oborniki wlkp
|
Wysłany:
14 Paź 2007 19:35 |
  |
tak zastanawiam sie nad kupnem bitego grande punto.Mysle o takim sprowadzonym z niemiec francji,lub belgi bo maja niezle wyposazenie klima,alusy,i cd i czasami niezłe silniki nawet w dieslu 1,3 lub 1,9.i to za malutka kaskeInteresuje mnie rocznik od 2006 do 2007.Co wy na to.kiedys jedno znalazłem na otomoto za 21tys w dieslu 2007rok diesel mkro przebieg 12tys wystrzelona kurtyna powietrzna i przerysowany bok(i bylo jezdne).tak sobie o czyms takim mysle, wmiare mlodym i tanim .co mi mozecie poradzic?gdzie szukac takiego ładnego i taniego moze macie jakies na zbyciu lub takie widzieliscie.co mi mozecie doradzic.Dodam ze juz w przeszlosci mialem punta 2 i 2fl z importu i bylem z nich zadowolony.no moze tez dlatego ze mialy max 1,5r i sladowy przebieg ale byly tanie i to lubie.a wiec prosze o pomoc pozdr |
_________________ fan fiata Punto:))))) znaczy kropeczki:))))))) |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
kox
Puntoświr

Imię: Tomasz
Dni na forum: 513
Tematy: 9 Skąd: Zabrze
|
Wysłany:
14 Paź 2007 19:44 |
  |
wrzuć jakiś przykład tych okazji bo tak szczerze mówiąc jak ja szukałem czegoś dla siebie to opłacało się ściągnąć albo wrak albo wrak po konkretnym dzwonie,nie wierze w "niesamowite okazje,od dziadka.właściciela 4 samochodów których używał okazjonalnie itp" niestworzone historie |
_________________ Punto MK1 90SX 1995r
mój Kropek  |
|
|
|
 |
junior1982
Sympatyk kropek
|
Wysłany:
14 Paź 2007 19:58 |
  |
Hej akurat teraz w necie nic az tak atrakcyjnego to niespotkalem bo wole z calymi airbagami ale czekam na pierwsze zimowe kolizje i cos wyczaje pewnie kolo styczna i lutego bo teraz to krucho .mam tylko cos takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=255692016.ale cena to troche wysrubowana,podusie wystrzelily(ze 3500 nowe) no chyba ze koles by je pchnol za 18000tys to moze bylo by je warto je zrobic .bbo to nigdy niewiadomo co siedzi w srodku,znaczy zawieszenie,sanki lapy silnika.A to jest za daleko odemnie zeby robic sobie wycieczki .Mysle tak o czyms.Mam fajnego lakiernika i taniego blacharza tez tylko troche drozszy,czesci z giełdy tylko musze znalezc jeszcze jakies grande sa zawsze wtedy jak nieszukam taki moj pech.a było juz pare takich okazji .pozdr |
|
|
|
 |
kox
Puntoświr

|
Wysłany:
14 Paź 2007 20:08 |
  |
no jeśli uważasz to za okazje to ok,ja sie nie wypowiadam |
mój Kropek  |
|
|
|
 |
adchmie
Puntoświr

Imię: Adam
Dni na forum: 599
Tematy: 17 Skąd: Warszawa
|
Wysłany:
14 Paź 2007 20:13 |
  |
| junior1982 napisał: |
tak zastanawiam sie nad kupnem bitego grande punto.Mysle o takim sprowadzonym z niemiec francji,lub belgi bo maja niezle wyposazenie klima,alusy,i cd i czasami niezłe silniki nawet w dieslu 1,3 lub 1,9.i to za malutka kaskeInteresuje mnie rocznik od 2006 do 2007.Co wy na to.kiedys jedno znalazłem na otomoto za 21tys w dieslu 2007rok diesel mkro przebieg 12tys wystrzelona kurtyna powietrzna i przerysowany bok(i bylo jezdne).tak sobie o czyms takim mysle, wmiare mlodym i tanim .co mi mozecie poradzic?gdzie szukac takiego ładnego i taniego moze macie jakies na zbyciu lub takie widzieliscie.co mi mozecie doradzic.Dodam ze juz w przeszlosci mialem punta 2 i 2fl z importu i bylem z nich zadowolony.no moze tez dlatego ze mialy max 1,5r i sladowy przebieg ale byly tanie i to lubie.a wiec prosze o pomoc pozdr |
Moim zdaniem jesli jest nie duzo rozbity, to moze warto
ale jednak ja zostane przy swoim - nowy to nowy
Pozdrawiam |
_________________ GRANDE PUNTO 1.4 8V ENERGY |
|
|
|
 |
junior1982
Sympatyk kropek
|
Wysłany:
14 Paź 2007 20:28 |
  |
No akurat tego za okazje to nieuwazam okazaj to musi kosztowac 21tys byc z roku 2007 byc w dieslu i miec full wypas i 5d i wywalona jedna poduszke najlepiej boczna,to wtedy jest okazja i kosztuje polowe nowego.teraz jest martwy sezon na dzwony sprowadzaja odpady które uciekły recyklingu ale za jakies pare miesiecy bedzie w czym prebierac na to czekam co roku i tak jest.teraz to jest najjjj gorszy okres na zakup auta.A do nowych to niemam przekonania bo robie duuuze przebiegi :Drocznie ok 100tys i zaduzo strace.jak kupie bite za ok 25na gotowo pojezdze ze trzy lata czyli zrobie 3paczki sprzedam je za 19tys to ile strace 5tys.a jak kupie nowke za 55w takiej wersji to je sprzedam za 19 i jestem niezle w plecy .Jak kupie młode jak to zawsze robie to nieodczuwam roznicy a jaka oszczednosc  |
|
|
|
 |
Jaco
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 12 Skąd: Podbeskidzie
|
Wysłany:
14 Paź 2007 20:38 |
  |
Żebyś nie kupił autka, które zostawia po "naprawie" więcej śladów niż powinno.
Poza tym nie liczysz jednego - to auto kupisz za 21 tys ale pozniej je musisz zrobić
I ono ma jeździć BEZAWARYJNIE - bo jak nie to będziesz dokładał co chwile coś do niego. A druga sprawa jak robisz tyle km rocznie to czasu w aucie spędzasz sporo... Więc jak się nie boisz, że w konkretnej chwili to auto Cię nie zawiedzie ? I że coś się nie stanie ?
A dwa nawet po naprawie to jak będzie wypadek to może Cię nieźle "poturbować" gdyż jak nawalą Ci kitu itd. zrobią z tego "nówkę" to auto się złoży tak, że kierownica będzie w bagażniku.
A jak dostaniesz w bok to część auta wypadnie poza wóz.
Rozumiem po delikatnej stłuczce auto ale takie coś
Nawet po najlepszej naprawie to auto bezpieczne nie będzie. A Ty w aucie spędzasz czasu DUŻO.
Twój wybór.
Co do odsprzedaży też nie będzie tak różowo, co sprzedasz auto z przebiegiem załóżmy 300 kkm o ile dociągnie, i co jako nówka nie bita itd. ?
To auto i tak pójdzie za grosze wtedy. |
_________________ FIAT Grande Punto 90 KM MultiJet |
|
|
|
 |
junior1982
Sympatyk kropek
|
Wysłany:
14 Paź 2007 21:01 |
  |
oj czy ja pisałem ze chce kupic tak bite no jak by kosztowalo z 16/17tys to moze .Wole mniej bite chociaz rózne juz mialem i byłem zadowolony jakies doswiadczenie w tej branzy to chyba juz mam .A co do nowego to mi mechanicy mówili ze wersje niemieckie,belgijskie,itd miały pakowana lepsza elektronike itd.i maja racje bo mam punto z przebiegiem 260 tys z 2002r i nic sie niedzialo powaznego.a kumpel ma salonowe po 100tys wymienil juz komputer lambdy itd .dodam ze moje autka jezdza na gazie zabojstwo dla silnika kto mi to pozniej kupi? .A o 4slady to sie nieboj zawsze szukam niegroznie uszkodzonych,lub takich ktore wygladaja tylko na groznie uszkodzone a na warsztacie pozniej mówia ze to był tylko mały pikus,dla nich tyle to ja juz sie znam na autkach i wiem mniejwiecej co wybrac .tylko trzeba uwazac bo okazje szybko znikaja.kumpel kupil pol roku temu grande uszkodzony dachi maska(potraciło pieszego)kosztowalo go 26na gotowo wersja 1.9 130km hmm.dostal dwa komplety alusów hmm.pełen wypas klimatronic,skóra.przebieg 10tys.No jak takiego niewarto kupic to ja niewiem co warto .jak pojechal do serwisu to sie za głowe chwytali bo takiej wersji niewidzieli a jak mu powiedzieli ile nowe kosztuje to omalo niedostal zawalu .a w puntoach to my juz mamy doswiadczenie czesci kupuje orginalne(Made in fiat sprawdzone)z giełdy hi hi i jest git hmm .a myslicie ze na gieldzie kupicie igle.Marne sansze . klepanke tylko ze salonowa i zarejestrowana n babcie,a wczesniej to jezdzona do upadłego na nauce jazdy hi hi ten temat znam bardzo dobrze.Bo jak ktos moze sprzedawac nowe auto bez wad szansa 1 na milion aby trafic dziewicze pozdrawiam |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26 Skąd: Katowice
|
Wysłany:
14 Paź 2007 21:51 |
  |
junior1982 słowa, słowa, słowa... Widzę po roczniku, że jesteś na etapie bajerów i cacuszek i to przesłania ci logiczne myślenie... Ja niestety (lub stety) już z tego wyrosłem. Jeżeli ja miałbym kupić auto to tylko nowe, bo na tłuczone po prostu mnie nie stać (czas, nerwy i brak pewności). Auto służy do jeżdżenia a nie do naprawiania, jeszcze po tanich kosztach. Ja w poprzednim aucie robiłem właśnie to co ty naprawiałem po jakichś podejrzanych warsztatach, szukałem dziwnych oszczędności, katowałem silniki gazem... Ale przejrzałem i wiem jedno NIGDY WIĘCEJ. |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
kox
Puntoświr

|
Wysłany:
14 Paź 2007 22:10 |
  |
no właśnie mnie tez to zastanawia 1982 w nicku a takie doświadczenie w rozbitkach,100tyś km rocznie hmmm ciekawe |
mój Kropek  |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
Wysłany:
14 Paź 2007 22:14 |
  |
kox ale dobrze, że są tacy napaleńcy, bo w razie nie daj boże czego, będzie komu opchnąć rozbitka  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
|
|
|
 |
krowka
Ekstremista

Imię: Marek
Dni na forum: 576
Tematy: 8 Skąd: Toruń
|
Wysłany:
14 Paź 2007 22:57 |
  |
Rozbitek, czy po małej kolizji - nigdy w życiu takiego nie kupię. Później same kłopoty z takim autkiem. |
_________________ Fiat Grande Punto czarny crossover 1.4 8V Emotion 2007
Fiat UNO 45 MKII czerwona strzała |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

|
Wysłany:
14 Paź 2007 23:08 |
  |
krowka mój znajomy ze studiów miał wtedy właśnie takie podejście jak junior1982. Kupował ibizy (miał 2 jedna po drugiej), wlaśnie full wypas z niemiec, po lekkim otarciu itp. Właśnie dlatego, że znałem jego i jego samochody wiem, że takich aut NIE WOLNO kupować. Co to były za zbuki to dramat!!! |
|
|
|
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 750
Tematy: 19 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany:
15 Paź 2007 08:10 |
  |
Też spotkałem takich ludzi, którzy twierdzą, że kupno odpowiedniego rozbitka to okazja. Zapominają o tym, że trzeba go naprawić i tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo co może się wydarzyć w trasie. Żadna kolizja/uderzenie nie pozostaje obojętna dla konstrukcji nadwozia/podwozia/napędu. Mogą pojawić się mikropęknięcia na spawach, może zostać naruszona elektryka, wewnętrzna mechanika skrzyni czy silnika. Rzeczy, których zauważyć się nie da. Taki samochód to taka trochę bombka z opóźnionym zapłonem.
Zresztą z czegoś się biorą te okazyjne ceny rozbitków. |
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06 |
|
|
|
 |
junior1982
Sympatyk kropek
|
Wysłany:
18 Paź 2007 15:21 |
  |
oj ludziska a skad wiecie czy waszze dziewicze salonowe punto,niebylo bite.zdarzają sie takie przypadki.Moj kumpel rzeczoznawca samochodowy mial pelno takich przypadkow.No chyba ze u fiata wierzycie w takie bajki jjak ostatni etap produkciji tzn powtórne lakierowanie hi hi.ja tam powaznych dzwonow niekupuje tylko szukam dobrego materiału na auto .jak znajde to daje do oceny moim mechanikom jak stwierdza ze da sie cos z tego zrobic to biore proste nie.sprawdzam wszystko nawet poduszki i silnik.bo nikomu niemozna ufac,Na pewno bm autoa niekupil na giełdzie juz zrobionego.chyba wiem dlaczego boicie sie kupic rozbitka.Pewnie nasłuchaliscie sie opowiesci,kumpla co kupil na giełdzie spr z niemiec ibize z wstawioymi cwiartkami i dachem .A co do mojego doswiadczenia to smigam juz od 7 lat i co dotego ma mój wiek ?.Cóz na to poradze ze mam prace w której cały dzien spedzam w kropeczce takoie zycie.Stad 100tys rocznie .A swoich pogladow to tak szybko niezmienie bo jestem z wlkp, a to kraina oszczednych ludzi.pozdr |
|
|
|
 |
|
|