wczoraj zakupiłem punto 1,9JTD z francji. Radio niegra ponieważ nie jest zaprogramowane. Mam do niego ściągnięty kod a moje pytanie brzmi czy jest jakis "domowy" sposób zaprogramowania radia tak żeby grało.
Czy muszę sie udać do serwisu, czy tez mechanika,elektronika??
No i oczywiście prośba o książkę obsługi w miare możliwości...
pozdro.
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
wlodwoz Puntoświr
Imię: Włodek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 468
Tematy: 0 Skąd: Bielsko-Biala
Co to znaczy - nie zaprogramowane? Co wyświetla? Radio, jeżeli jest zabudowane fabrycznie żąda kodu (code). Ten kod znajduje się na karcie w dokumentach auta. Jeżeli nie masz tej karty i nie znasz kodu to skorzystaj z serwisu internetowego gdzie po podaniu numeru seryjnego za kilkanaście zł podeślą ci na maila kod. Gorzej jeżeli wyświetla CANCHECK. Tu poradzi tylko elektronik samochodowy. Oznacza to, że radio nie było zamontowane fabrycznie i pochodzi z innego źródła.
michele Sympatyk kropek
Dni na forum: 442
Tematy: 4 Skąd: sosnowiec//cieszyn
moze zle naświetliłem problem. Mam fabryczne radio kasetowe od punto. mam do niego kod, chce go wstukać ale z tego co wiem po przekreceniu stacyjki i wlaczeniu radia, radio powinno zażadać podania kodu. U mnie cos takiego nie wystepuje. Właczam radio a tu napis identify. Od poczatku jest ten napis a wiec ja napewno nie wstukałem za duzej liczby prób. Spotkał sie ktos z czyms takim??
Jak z tego rybrnać??
pozdr[/b]
_________________ Punto II 1,9 JTD - 115KM
wlodwoz Puntoświr
Imię: Włodek
Dni na forum: 468
Tematy: 0 Skąd: Bielsko-Biala
identifi to: zidentyfikuj. Oznacz mniej więcej to samo co:code - podaj kod.
Spróbuj odłączyć go z zasilania przez wyjęcie odpowiedniego bezpiecznika ( W kabinie 2gi rząd od góry 2gi od prawej) lub odłączenie na chwilę akumulatora. Po ponownym podłączeniu prądu, i włączeniu radia (ma się uruchomić bez przekręcania kluczyka), po wyświetleniu napisu wprowadź kod. Powinno zadziałać. Jeżeli nie - to elektronik samochodowy
michele Sympatyk kropek
Dni na forum: 442
Tematy: 4 Skąd: sosnowiec//cieszyn
[ Dodano: 10 Lis 2007 14:35 ]
d*** zbita. Nie da sie tak, chyba cos poważniejszego.
[ Dodano: 13 Lis 2007 10:34 ]
No niestety jeszcze sie męcze z tym radiem, w sumie to aż tak bardzo mi nie zalezy bo będę chciał je sprzedać w sobote( lub wymienić na fabryczne CD) ale lepiej żeby coś grało w samochodzie.
Może mi ktoś podesłać(skan) albo napisać w odpowiedzi, procedure postępowania wpisywania kodu radia zgodnie z instrukcją obsługi. Mam pin a każda osoba mówi inaczej. Także jeszcze raz proszę o konkretna odpowiedź.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach