Skoda 105 S, rocznik chyba 1984? nie pamiętam zresztą - dostałem od taty po zrobieniu prawka. Auto przez które marka Skoda jest u mnie spalona choćby weszła w konszachty z samym mercedesem. Zero sentymentu do tego dziadostwa
Seicento 899 SX. NIebieski Capri. Od sierpnia 1998r do lutego 2006r. Auto dzięki któremu nie mogłem pojąć jak można narzekać na Fiata. 140 000 km na blacie. Przez pierwsze 5 lat awaryjność na poziomie hondy z najlepszego okresu. Potem po 100 000 już gorzej, ale i tak w głównej mierze winię za to założoną tanią instalację gazową i swoje zaniedbanie w serwisowaniu autka (chytry 2 razy traci niestety)
Grande Punto 1.2 8v active Szara dżungla luty 2006r do teraz. Kupione po podwójnym crashteście seja (ja i moja wife w przeciągu 2 tygodni). Sejczak nie chciał już jeździć tak jak przed dzwonem , a poza tym zaczął być dla naszej trójki za ciasny. Decyzja była dla mnie prosta. Albo GP albo 2 bilety miesięczne MZK dla mnie i dla żony.
Grande Punto 1.4 8v 360 stopni Sporting. Egzotyczna czerwień. Zamówiony, odebrany. TYLKO MÓJ!!! (No i młodego hehehehehe)
Przyszłość? Myślę że teraz długo nic, a potem Moje marzenie Alfa Romeo 159, a raczej jakiś jej godny następca
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Yoka Moderator
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 682
Tematy: 25 Skąd: Tychy
Grzegorz1976 to ile tych Grande Punto masz/bedziesz miał bo juz sie pogubiłem ??
no co się dziwisz puntoświr
Ja skromnie tylko CC 700 young
a teraz moja kropeczka
_________________ Kobiety są szalone, że ufają mężczyznom.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26 Skąd: Katowice
Yoka Będę miał 2 sztuki. Szary zostaje dla żony. Niestety nasz tryb życia i pracy wymusza dwa samochody w rodzinie. A jak synek będzie grzeczny to dostanie trzeciego... w skali 1:18 hahahaha
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
tbeza Puntoświr
Imię: tomek
Dni na forum: 589
Tematy: 7 Skąd: zielona góra
pf125p
rok produkcji: 1987 (salonowy )
silnik: poczatkowo 1500 pozniej 1600z poloneza
sprzedalem a gosc go rozwalil...
zaluje bo uwielbiam fiaty 125p...
ale wtedy musialem sprzedac... gdybym teraz musial podjac taka decyzje to auto na pewno by stalo w garazu
ps. to jeszcze nie koniec mojej historii z pf125p
Grzegorz1976 Ekstremista
Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26 Skąd: Katowice
tbeza takim kredensem tylko bordowym mój tata wiózł moją mamę do porodu. Więc jak ja mogę kochać jakikolwiek inny samochód jak nie fiata? Już wiem dlaczego jestem puntoświrem, bo wyssałem miłość do fiata z mlekiem matki. Moją żonę do porodu wiozłem też fiatem sejem. A młody zakomunikował mi że jego samochody nie interesują, no chyba że czerwona alfa romeo z wężem na masce (chodziło o logo alfy) i kiedyś mi przez godzinę płakał, bo zobaczył jakąś kobietę w czerwonej 147 i powiedział, że ona kupiła jego auto i już takich w sklepie nie będzie Czy ja mam jakiś wybór jeżeli chodzi o samochody? JESTEM SKAZANY NA KONCERN FIATA!!!!! Hahahahaha
Takie moje wlasne to sejas rocznik 98 i teraz Grande Punto, ale w tzw miedzyczasie byly auta mojej Matki i Ojca
_________________ GP 5d 2007 czarny crossover
In theory there is no difference between theory and practice. But in practice there is. - Jan L. A. van de Snepscheut
Jedi Puntoświr
Imię: Piotr
Dni na forum: 348
Tematy: 7 Skąd: Będzin
Maluch '85 (więcej stał w warsztacie niż jeździł)
Wartburg (dwusuw) '84 (skasowany tył)
Cinquecento 700 '97 (nówka salonowa, miała trochę dolegliwości)
DU Matiz '99 (też nówka - zrobiłem 130 tys - 2 dzwony przeżył - jeden z TIR-em)
Łopel Vectra A '91 (gnił)
Toyota Carina E '92 (cudowne, wygodne auto, ale koszty części zabójcze) Wartburg-Golf '90 (ciorany w firmie)
Ford Scorpio 2,5TD '95 (miałem miesiąc - za duże spalanie i brak części)
Ford Mondeo 1,8TD '94 (w sumie fajne auto , zostało dla mamy)
Kropek - ma posłużyć kilka lat
_________________ Pozdrawiam - "Jedi"
Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential
1)Fiat 126p, początek 1977 r. wersja exportowa z silnikiem 650ccm - dostałem od rodziców, (gdy kupili SC 1,1 w 1999) Niestety w 2001 roku maluch zakończył swoje piękne życie, z powodu licznych dziur w podwoziu.
2)Fiat PUNTO 75 ELX 96r którego mam zaszczyt reprezentować na tutejszym forum
W poprzedniej pracy bujałem się Oplem Corsą C 2004, a teraz Renault CLIO 1,2 16V 2007, który i tak w Vmax nie pobije mojej Kropy
U mnie to bylo tak
Fiat 126pwersja jeszcze wloska ,zapalany za pomoca dzwigni obok ssania :)drugi to takze Fiat 126pale juz po FL ,trzecim samochodzikiem bylo Renault Twingo z 92 rokua po roku sprzedalem i jest kropus )
Poprzednie autko (rodziców)
- FIAT Uno 1.0 45S '94r. (kupione w 2001, sprzedane w 2005)
- FIAT Punto 1.1 "Sole" '99r. http://fiatpunto.com.pl/topic1976.html
P.S. Swojego się jeszcze nie doczekałem, bo nie mam prawka, mam nadziję że Kropkiem jeszcze pojeżdże jako kierowca
_________________ Punto mk1, 1.1 '99r. "Sole" + LPG
http://fiatpunto.com.pl/topic1976.html
Nowe fotki komentujcie i głosujcie w ankiecie jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił
Chyba nie ma mojego wpisu...
Moje auta (nie licząc pojazdów rodziców- bo to chyba nie ma sensu )
*Punto 55SX - 1996
*Corsa 1.7D - 1997
*126p 650E - 1991
*krótki romans z Omegą B Caravan 1997
*Punto 1.3 JTD
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach