witam przed chwila sie zarejestrowalem wiec to jest moj pierwszy post. ja tez mam opisywane wczesniej luzy na kierownicy i nawet wiem jaka jest tego przyczyna. poniewaz pracuje w łódzkim ASO "Bilex" to zapytalem sie kolegow mechanikow. uslyszalem ze do wymiany sa tuleje elastyczne ktore sie tam znajduja. od razu na miejscu sprawdzilem cene tych tulei-jest to wydatek ok. 30zl/szt. a potrzebne sa dwie.
a jak z wymiana jest to dość skomplikowane. I czy trzeba mieć jakiś specjalistyczny sprzęt? wiem ze przy samej kierownicy wałek pracuje na łożysku igiełkowym ,ale może faktycznie to tylko te tuleje elastyczne powodują luz w kolumnie kierowniczej.
_________________ PUNTO MKI 1.1 -> 99 r.
Łodziak Puntoświr
Imię: Adam
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 307
Tematy: 3 Skąd: Łódź
co do wymiany to nie wiem jak to jest. nie chce sie tutac madrzyc bo malo sie znam ale prawdopodobnie trzeba wyjac caly walek kierowniczy.zobacz sobie na FIAT ePER tam dobrze widac te tulejki, dokladnie to jak wejdziesz w uklad kierowniczy to na drugim rysunku. Pzdr
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach