Czas jakiś temu gałka zmiany biegów została mi w ręku. Bywa... Czy można ją przykleić na amen, czy musi ona być osadzona w sposób pozwalający na demontaż?
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
matti84 Puntoświr
Imię: Mateusz i Ola
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 443
Tematy: 25 Skąd: Krotoszyn
Zmieniając bieg, gałka na końcu drążka została mi w ręku. Sam gałka. Osadzona ona jest na drążku z karbowaną końcówką. Gałka od spodu ma odpowiednie nacięcia pasujące do karbów na drążku. Karby w gałce niestety są zdarte i gałka nie jest osadzona na stałe, można ją przekręcić na drążku. Stąd pytanie, czy można ją przykleić do drążka na stałe czy musi być ona być jednak z możliwością zdjęcia, aby np. dostać się od góry do skrzyni.
matti84 Puntoświr
Imię: Mateusz i Ola
Dni na forum: 443
Tematy: 25 Skąd: Krotoszyn
kolego...ja w clio gałke sam ukręciłem po to by ją zmienić na alu...jak sprzedawałem to oryginalna wkleiłem na klej szybkołączący i juz...więc mozesz kleić jesli o to chodzi
_________________ Był: Fiat 126p - 1987; Clio 1,2 8V 1991r...jest Punto 1,2 8V 2001r
marcin r. Puntomaniak
Imię: Marcin
Dni na forum: 520
Tematy: 9 Skąd: Warszawa
Miałem podobny problem i zstosowałem inną technikę Po prosty wsadź zapałkę w bok (między drążek a ściankę gałki) i wciśnij gałkę U mnie się sprawdza, gałka jest sztywna i nie wypada A w razie coś bez problemu można ją ściągnąć, wystarczy mocno pociągnąć
_________________ Aktualnie:
Fiat Linea Dynamic 1.4 8V '2007
Poprzednio:
Punto II S 1.2 8V '2000
W niektórych kręgach zwany TEODOREM
Mafik Puntoświr
Dni na forum: 634
Tematy: 11 Skąd: Warszawa
Ja swoja skleiłem na amen
Tylko uwaga na podnoszony mieszek przy wstecznym biegu, troche kleju wylazło i mi sie skleiło razem z gałką.
Co sie naszarpałem zeby odkleić, ale dało rade i teraz jest cacy.
_________________ Punto II 1.2 8v 230 000 i rosnie
Pozdrawiam
Marcin
marcin r. Puntomaniak
Imię: Marcin
Dni na forum: 520
Tematy: 9 Skąd: Warszawa
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach