Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Za twarde zawieszenie w TD!!! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
matpio
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 538
Tematy: 6

Post #60926 Wysłany: 05 Lis 2007 22:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!

Mam punciaka TD. Cholernie mnie wkurza jego zawieszenie!!! To wjadę na jakąś dziurę to normalnie czuje jak by nie było tego zawieszenia. Jest twardy jak (...) Przeważnie parkuje przed domem na chodniku (na trawniku) i muszę wjechać pod krawężnik. Jak wjeżdżam to fajnie jest bo wjeżdżam po takim obniżonym krawężniku, ale zjechać muszę normalnie z takiego dużego. Jak zjeżdżam to normalnie wszystko mi sie w aucie trzęsie, a sam czuje jak bym na dupą upadł na coś twardego... (no może trochę przesadziłem).

Czy muszę już wymienić amortyzatory?? Może mi sie już zużyły te moje i dlatego taki twardy jest... Co myślicie na ten temat??
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39

Post #60945 Wysłany: 05 Lis 2007 23:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No TD ma chyba troszkę twardsze zawieszenie niż benzyna (poza GT), ale żeby to aż tak przeszkadzało? Punto to małe autko, ma małe kółka i rozstaw osi, więc i komfort taki sobie. A że ma już parę latek to i troszkę trzeszczy i trzęsie...

Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
Image => LPG sucks Szczerbol
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grzegorz1151
Puntoświr

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 602
Tematy: 10

Post #61015 Wysłany: 06 Lis 2007 10:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

chyba przesadzasz,to jest fiat a nie mercedes czy bmw,jak Ci zle to pojezdzij 2 godz 126p i zmienisz zdanie Laughing
Numer ICQ
matpio
Puntoświr

Post #61146 Wysłany: 06 Lis 2007 19:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem poloneza i malucha teżRazz

O maluchu to nawet nie mówię bo tam sie siedzi jak ryba w konserwie...

Polonez to było fajne autko, ale gdy podnosiłem go bo kapcia złapałem, podnośnik razem z deską (około 10x20cm) wbiła sie na wylot do wnętrza przez podłogę postanowiłem się go pozbyćRazz

Jak przyjdzie czas na wymianę amorków to powiem wam czy nadal jest taki twardy...
rallypl
Puntoświr

Dni na forum: 511
Tematy: 11

Post #61423 Wysłany: 07 Lis 2007 11:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jedz na trzepaczke i zobacz co z amorami, a wczsniej nie bylo tak twardo?

Z kraweznika zjezdzaj pomalu, kolo za kolkiem Wink Very Happy

matpio
Puntoświr

Post #61522 Wysłany: 07 Lis 2007 17:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

rallypl napisał:
Jedz na trzepaczke i zobacz co z amorami, a wczsniej nie bylo tak twardo?

Z kraweznika zjezdzaj pomalu, kolo za kolkiem Wink Very Happy

Z krawężnika właśnie zjeżdżam tak bardzo powoli. Jak go kupiłem to już był taki twardy.

Może mam amorki zużyte...

Jak kasa będzie to pojadę na sprawdzenie i moze odrazu wymienie.
zenit
Sympatyk kropek

Imię: Zenek
Dni na forum: 673
Tematy: 4

Post #73259 Wysłany: 19 Gru 2007 18:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

TD chyba tak mają. Tez ma ten model i zawiszenie jest twarde, a na przegladze sprawnosc zawieszenia okolo 70%

Sympatyk kropek

Imię: Tomek
Dni na forum: 484
Tematy: 12

Post #73509 Wysłany: 20 Gru 2007 22:44 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja mam TD no i fakt jest twarde ale w firmie seicento czy panda mają tak samo.Kawałek by podjechac u mnie do pracy to na serio ciężka sprawa, plyty położone ze 40 lat temu wyjeżdzone połamane, wyszczerbane prety wychodzą i jak jade to jedynka i zatrzymuje sie bo z fiata by nic nie zostało, co innego berlingo czy astra. Jedziesz 60 i czujesz ze jakaś dzióreczka mała.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Tezet1956
Puntoświr

Dni na forum: 443
Tematy: 4

Post #73580 Wysłany: 21 Gru 2007 11:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A może wam sprężyny siadły?

Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #73584 Wysłany: 21 Gru 2007 11:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

matpio napisał:
Polonez to było fajne autko, ale gdy podnosiłem go bo kapcia złapałem, podnośnik razem z deską (około 10x20cm) wbiła sie na wylot do wnętrza przez podłogę postanowiłem się go pozbyćRazz

znakiem tego ze nie dbales o autko Razz

[ Dodano: 21 Gru 2007 11:20 ]
Cytat:
co innego berlingo czy astra. Jedziesz 60 i czujesz ze jakaś dzióreczka mała.

no tak i wlasnie pozniej w takim szybciej zawieszenie siadzie jek bedzie tak po dziurach jezdzil i nie bedziesz tego cuzl a tak to przynajmnije wiesz ze musisz zwolnic a nie jechac ile sie da po dziurach Razz

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
matpio
Puntoświr

Post #73635 Wysłany: 21 Gru 2007 14:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas napisał:
matpio napisał:

znakiem tego ze nie dbales o autko Razz

Przepraszam bardzo, ale tego ataku korozji nie dało sie powstrzymać Crying or Very sad
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #73636 Wysłany: 21 Gru 2007 14:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

spoko smieje sie Szczerbol ale wiesz da sie zapobiec tez Smile we wlasnym zakresie ochrona antykorozyjna Smile ja w punciaku robilem i robie dalej Very Happy raz na jakis czas sobie psikne srodka antykorozyjnego w profile zamkniete Szczerbol

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat