Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Halogeny - czy możliwe ?? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
liedar
Sympatyk kropek

Imię: Darek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 434
Tematy: 4

Post #61726 Wysłany: 08 Lis 2007 11:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,

Mam pytanie, mam Punto II 1.2 16V i nie mam halogenów i chciałbym żeby były w miejscu fabrycznym czyli w lampach. Wymieniłbym nawet lampy na te z halogenami, ale.... no właśnie ale z ciekawości zapytałem się FIATA iii ... oni twierdzą że nie da się tego zrobić nawet jak kupię lampy z halogenami, bo lampami steruje komputer i nie da się tego przejść itp. że jak je zamontuję to halogenów nie włączę. Co o tym myślicie ?? Bo mi to jakoś dziwnie brzmi..

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
wlodwoz
Puntoświr

Imię: Włodek
Dni na forum: 468
Tematy: 0

Post #62001 Wysłany: 09 Lis 2007 01:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak dygresyjnie: Masz halogeny. Długie i krótkie światła to halogeny. Ale dość wymądrzania. Miejsce na skrajnej stronie reflektorów to zaślepione otwory na światła dalekosiężne. Myślę, że chodzi Ci o przeciwmgielne. Ja założyłem, wycinając lutownicą otwory w dolnej części zderzaka, kupione w Norauto reflektorki soczewkowe. Małe toto a świeci niezgorzej (żarówki H3). Komputer, jak się okazało, nie ma nic przeciwko temu. Oczywiście, przy podłączaniu ich trzeba pamiętać o obowiązujących przepisach. Chodzi w skrócie o to aby nie mogły świecić samodzielnie, bez co najmniej świateł mijania. Wink
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
liedar
Sympatyk kropek

Imię: Darek
Dni na forum: 434
Tematy: 4

Post #62157 Wysłany: 09 Lis 2007 15:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No tak przeciwmgielne Smile hehe. Czyli się da. No trza będzie pokombinować z czasem. Dzięki

Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 668
Tematy: 16

Post #62218 Wysłany: 09 Lis 2007 18:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

wlodwoz mógłbyś zapodać jakieś zdięcie i pochwalić się jak to wygląda??

http://fiatpunto.com.pl/topic907.html
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mati
Puntoświr

Imię: Mati
Dni na forum: 476
Tematy: 18

Post #62237 Wysłany: 09 Lis 2007 19:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja bym też chętnie foto zobaczył jak to wygląda Very Happy

Image
wlodwoz
Puntoświr

Imię: Włodek
Dni na forum: 468

Post #62260 Wysłany: 09 Lis 2007 20:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chętnie, jak tylko aparat wróci z serwisu. Tak na razie opisowo to w dolnych narożnikach zderzaka niewielkie soczewki.
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #62263 Wysłany: 09 Lis 2007 20:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie zostaly zalozone pomimo ze fabrycznie nie zalozyli Razz wiadomo nie ta wersja wyposazeniowa Very Happy tyle ze to wersja mk1 Smile no ale tak jak fabrycznie nawet instalacja tak zalozona Very Happy

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
blondas_188
Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 389
Tematy: 8

Post #74532 Wysłany: 25 Gru 2007 19:22 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

a GDZIE MOŻNA KUPIĆ TAKIE HALOGENY WPUSZCZANE W LAPY PRZEDNIE?

Puntoświr

Dni na forum: 404

Post #81105 Wysłany: 12 Sty 2008 15:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

niewiem kto Ci takich pierdół w tym aso naopowiadał jak masz lampy z halo do puszczasz wszystko przez przekaźnik wpinasz sie do włącznika na listwie jeśli takowy posiadasz i wszystko...

Mikomir
Sympatyk kropek

Imię: Mirek
Dni na forum: 396
Tematy: 2

Post #81236 Wysłany: 12 Sty 2008 21:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam,
W moim Kropku ( PII 1,2 12V) są założone fabrycznie światełka przeciwmgielne (w zderzakach). Jeżeli chodzi o stronę praktyczną to w czasie jazdy we mgle dla mnie nic nie wnoszą. Pozozstaje tylko kwestia estetyki, ładnie to wygląda.
Pozdrawiam
Driver_
Puntoświr

Dni na forum: 404

Post #81308 Wysłany: 13 Sty 2008 00:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie było pII 12v chyba ci sie pomyliło z 16v

Mikomir
Sympatyk kropek

Post #81374 Wysłany: 13 Sty 2008 09:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oczywiście pomyłka z mojej strony Embarassed
silnik 16V Very Happy
mareks81
Forumowicz

Dni na forum: 239

Post #125344 Wysłany: 14 Maj 2008 20:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam posiadam kropkę z 2003r. ale jeszcze z wąskimi lampami i też zdecydowałem się na taki manewr wymieniłem przednie lampy na odpowiedniki z halogenami przeciwgielnymi oraz panel środkowy z włącznikiem lecz nie ma schematu elektrycznego skrzynki bezpieczników bo nie wiem gdzie dokładnie się podpiąć a te asy z serwisu tylko rozłożyły ręce.Jak ktoś ma taki schemat lub wie jak to zrobić proszę o kontakt z góry dziękuję i pozdrawiam.
Mikomir
Sympatyk kropek

Post #125413 Wysłany: 14 Maj 2008 22:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

mareks81 napisał:
Witam posiadam kropkę z 2003r. ale jeszcze z wąskimi lampami i też zdecydowałem się na taki manewr wymieniłem przednie lampy na odpowiedniki z halogenami przeciwgielnymi oraz panel środkowy z włącznikiem lecz nie ma schematu elektrycznego skrzynki bezpieczników bo nie wiem gdzie dokładnie się podpiąć a te asy z serwisu tylko rozłożyły ręce.Jak ktoś ma taki schemat lub wie jak to zrobić proszę o kontakt z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam,
Posiadam książkę Fiat Punto II, jest tam parę schematów elektrycznych, napisz jaką Masz wersję Kropka. Postaram się zeskanować i przesłać Ci odpowiedni schemat.
Pozdrawiam

kuker195
Puntomaniak

Imię: Paweł
Dni na forum: 330
Tematy: 7

Post #127333 Wysłany: 21 Maj 2008 01:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Temat ksiązki serwisowej wraca gdzie ją można dostać przecież bez niej nie można nawet autoryzowanego serwisu otworzyć a do P2 są chyba ze trzy i nikt nie ma jeszcze ksero. Ze schematów raczej coś powinieneś wygrzebać ale na poważnie ta rózowa-fioletowa naprawiam punto to komiks i tyle!!! Twisted Evil

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat