Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Parujace tylne lampy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
grandevito
Puntoświr

Imię: Witek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 634
Tematy: 10

Post #64678 Wysłany: 16 Lis 2007 22:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie tez dzis zauwazylem zaparowane lapki w rejonie zarowek kierunkow autko stalo 3 dni w garazu i tak zaparowaly chyba we wtorek przy okazji wizyty w aso porusze ten temat lubie ich denerwowac takimi pierdolami Wink

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
czlowieksukcesu
Puntoświr

Imię: Marek
Dni na forum: 499
Tematy: 12

Post #64948 Wysłany: 17 Lis 2007 21:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

grandevito napisał:
u mnie tez dzis zauwazylem zaparowane lapki w rejonie zarowek kierunkow

zjechalem z trasy i zobaczylem tez zaparowania na kierunkach Twisted Evil , wieć mam znów powód żeby odwiedzić swoje ulbione ASO Wink żeby usłyszeć "coż tam znowu Panie Marku" Wink Wink Wink

uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 486
Tematy: 18

Post #65601 Wysłany: 20 Lis 2007 07:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Widze ze nie jestem sam he he Szczerbol Podziele sie najnowszymi informacjami na temat mojego samochodu. Bylem w ASO (Bydgoszcz Autex) odkrecili lampy, obejrzeli podrapali sie po glowie i stwierdzili ze dostane nowe Very Happy he he (obie, lewa i prawa). Musze tylko poczekac az im przywioza.

Yoka
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 25

Post #65607 Wysłany: 20 Lis 2007 07:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi lampy nie parowały nigdy...póki co Smile

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wilku
Puntoświr

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 640
Tematy: 19

Post #67946 Wysłany: 29 Lis 2007 17:21 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

całe szczescie usterka nie dotyczy mojej kropki Smile

[ Dodano: 29 Lis 2007 17:21 ]
A jednak parują..wczoraj zauważyłem Evil or Very Mad

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 480
Tematy: 26

Post #68278 Wysłany: 29 Lis 2007 21:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A mnie w szarej kropce pokryły się lekką mgiełką, która znika jak robi sie cieplej. A wiecie co? Mam to w d...ie. Mnie to nie przeszkadza. Ale zadzwoniła do mnie dzisiaj pani z fiata i zaprosiła mnie na akcję serwisową Grande. Zgłoszę im to. A co mi tam.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
krowka
Ekstremista

Dni na forum: 576
Tematy: 8

Post #68311 Wysłany: 29 Lis 2007 23:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 W Hondzie Civic za 74 000, która dwa dni temu wyjechała z salonu, wewnątrz tylnych lamp skrapla się woda... Więc nie ma się co przejmować mgiełką. W moim jest na jednym kierunkowskazie w miejscach gdzie najdłużej utrzymywał się lód...

PS: Teraz trochę żartuję z Hondy kolegi, tak jak i on żartował sobie z mojego kropka Wink

Jaco
Moderator

Post #68315 Wysłany: 29 Lis 2007 23:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

krowka napisał:
W Hondzie Civic za 74 000, która dwa dni temu wyjechała z salonu, wewnątrz tylnych lamp skrapla się woda...

Kiedyś wspominałem o Civicu nowym właśnie - wznowię temat - była 4 razy w serwisie już ale dalej nie jedzie dobrze Wink silnik protestuje jeszcze Mr. Yellow

Będzie chyba pismo w tej sprawie do Hondy... albo Dealer będzie musiał iść na rękę.

Co do lamp - dzisiaj widziałem nową Vectrę - też miała lekko zaparowane z tyłu - pogoda i wilgoć robią swoje - ale czy to coś zmienia nic - świecą jak świeciły i widać je tak samo. Mgiełka sprawa nie do przejmowania się w lampach z tyłu. Chyba, że nawet w lecie są zaparowanie i ogólnie non stop są pokryte parą w dodatku skraplającą się tam Wink

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Dni na forum: 480
Tematy: 26

Post #68317 Wysłany: 29 Lis 2007 23:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

krowka właśnie tak jak mówisz. Para jest tam nad kierunkiem, gdzie najdłużej leżał śnieg i lód. Światła świecą, woda się nie skrapla, tylko odparowuje. Czy w tym przypadku wymiana świateł na ... takie same coś da? wątpię. Aha w nowym kropku to samo. Dzisiaj zauważyłem. I co mam sobie włosy z głowy wyrwać? Przyjdą pierwsze promienie słońca i zapomnimy że takie coś było Laughing

P.S. Civic za 74 koła - to sport?

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
uzziah
Puntoświr

Post #68346 Wysłany: 30 Lis 2007 07:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

He he a kto mowi o rwaniu wlosow z glowy - mysle jednak ze takie przykre niespodzianki nie powinny sie zdarzac. Jestem juz po wymianie obu tylnych lamp Very Happy Zalozyli mi wczoraj Very Happy i to bylby koniec jak narazie tej historii - zobaczymy co dalej.

Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 603
Tematy: 3

Post #68368 Wysłany: 30 Lis 2007 08:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

uzziah, założę się że te nowe też będą Ci parowały. W końcu to normalne. Przecież szyby wewnątrz auta też parują pod zalegającym śniegiem.

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
krowka
Ekstremista

Dni na forum: 576
Tematy: 8

Post #68386 Wysłany: 30 Lis 2007 09:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:

P.S. Civic za 74 koła - to sport?

Ma 140 kucyków, benzyna - silnik chyba 1.8, 17 calowe felgi, też czarnuch...
Autko kosztuje tyle kasy, a maskę ma podpieraną prętem
Szczerbol
Dla siebie tego autka bym nie kupił - za bardzo futurystyczne zegary i kilka brakujących szczegółów, które posiada FIAT (Blue&Me) Wink
Z ciekawostek: w tej Hondzie nie ma również lampek pod przednimi drzwiami, oświetlającymi miejsce, w którym będzie się stawiało stopy...

Jaco
Moderator

Post #68391 Wysłany: 30 Lis 2007 09:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tomo napisał:
uzziah, założę się że te nowe też będą Ci parowały. W końcu to normalne. Przecież szyby wewnątrz auta też parują pod zalegającym śniegiem.

No dokładnie - bo w aucie jest cieplej napada śniegu i szyba jest cała zaparowana, na lampę z tyłu to samo, warunki zimowe Wink

Puntoświr

Post #68397 Wysłany: 30 Lis 2007 10:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaco to bardzo ciekawe, bo jakos w innych autach jakimi jezdzilem nie zauwazylem takiego efektu Szczerbol ale skoro tak uwazacie to ok.

[ Dodano: 30 Lis 2007 11:18 ]
Mam jeszcze prawie 21 miesiecy gwarancji i jak trzeba bedzie to bede jezdzil co miesiac z tymi lampami az mi dadza takie ktore nie beda parowaly i tyle - albo mnie zastrzela Szczerbol

Jaco
Moderator

Post #68398 Wysłany: 30 Lis 2007 10:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

uzziah napisał:
Jaco to bardzo ciekawe, bo jakos w innych autach jakimi jezdzilem nie zauwazylem takiego efektu Szczerbol ale skoro tak uwazacie to ok.

Nie, nie powiedziałem, że to normalne...ale są warunki w, których może zaparować lampa, czasem to widzę na myjni szczególnie teraz jak są różnice temperatur - wjeżdża ktoś dostaje Karcherem wyjeżdza na zewnątrz i ma lekko przyparowane dochodzi kolejna różnica temp. po włączeniu świateł.

Co innego jak mówię jeśli są NON STOP zaparowane, zbiera się tam woda w dodatku Sad dzieje się tak nawet w lecie często to nie ma co...trzeba się tym zainteresować - Waszych lamp nie widzę więc nie wiem, każdy ma swoje zdanie i sam widzi co jest - próbować w ASO przecież można Smile

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat