| Autor |
Wiadomość |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26 Skąd: Katowice
|
Wysłany:
30 Lis 2007 11:37 |
  |
| uzziah napisał: |
Jaco to bardzo ciekawe, bo jakos w innych autach jakimi jezdzilem nie zauwazylem takiego efektu ale skoro tak uwazacie to ok.
[ Dodano: 30 Lis 2007 11:18 ]
Mam jeszcze prawie 21 miesiecy gwarancji i jak trzeba bedzie to bede jezdzil co miesiac z tymi lampami az mi dadza takie ktore nie beda parowaly i tyle - albo mnie zastrzela  |
Gratuluję tyle wolnego czasy żeby z każdym bzdetem jeździć. Ja takowego nie posiadam. Mnie auto ma słuzyć do jeżdżenia a nie stania w ASO. Poza tym jeśli chodzi o parujące lampy to proponuję od razu do końca zimy umościć sobie jakiś kącik w ASO, położyć śpiworek, wziąć trochę drobnych na kawkę do automatu, żonce kupić bilet miesięczny, zeby mogła dowozić ci obiadki i czekać na skuteczną naprawę. Do wiosny, bo potem nagle problem zniknie  |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 486
Tematy: 18 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany:
30 Lis 2007 11:42 |
  |
Ja tam moge raz na jakis czas zostawiac moje grande w ASO. Dla klientow jest promocja i doplacajac 30 zl dziennie mozna smigac 3 litrowa alfa 166 jako zastepcze. Powaznie mowiac mnie strasznie wkurza ze w nowym aucie sie takie rzeczy dzieja. |
_________________ GP 5d 2007 czarny crossover
In theory there is no difference between theory and practice. But in practice there is. - Jan L. A. van de Snepscheut |
|
|
|
 |
Jaco
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 12 Skąd: Podbeskidzie
|
Wysłany:
30 Lis 2007 16:41 |
  |
Dla klientow jest promocja i doplacajac 30 zl dziennie mozna smigac 3 litrowa alfa 166 jako zastepcze. |
Gdzie takie fajne ASO to pewnie teraz każdy pojedzie z GP do serwisu tam i z 30zl w kieszeni  |
_________________ FIAT Grande Punto 90 KM MultiJet |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26 Skąd: Katowice
|
Wysłany:
01 Gru 2007 08:43 |
  |
Ja tam moge raz na jakis czas zostawiac moje grande w ASO. Dla klientow jest promocja i doplacajac 30 zl dziennie mozna smigac 3 litrowa alfa 166 jako zastepcze. Powaznie mowiac mnie strasznie wkurza ze w nowym aucie sie takie rzeczy dzieja. |
Aaaa to zmienia postać rzeczy. To sam bym zostawiał im auto co miesiąc, żeby pośmigać sobie zacną alfą hahahaha |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
uzziah
Puntoświr

Dni na forum: 486
Tematy: 18 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany:
02 Gru 2007 15:09 |
  |
Jaco, Grzegorz1976 zapraszam do Bydgoszczy do "AUTEX'u" w cenniku wypozyczalni sa tez inne fajne auta  |
_________________ GP 5d 2007 czarny crossover
In theory there is no difference between theory and practice. But in practice there is. - Jan L. A. van de Snepscheut
Ostatnio zmieniony przez uzziah dnia 02 Gru 2007 15:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Jaco
Moderator

|
Wysłany:
02 Gru 2007 15:33 |
  |
Jaco Grzegorz1976 zapraszam do Bydgoszczy do "AUTEX'u" w cenniki wyporzyczalni sa tez inne fajne auta  |
Hehe nieźle to mają pomyślane...
Jeździjcie Panowie tam lampy wymieniać - fury zastępcze stoją  |
|
|
|
 |
sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 673
Tematy: 19 Skąd: Jelenia G.
|
Wysłany:
07 Sty 2008 00:31 |
  |
ostatnio jak mi zaczęły te lampy parować, rozglądam sie za innymi markami nowych samochodów co im lampy paruja to nie spodziewałem sie ze bedzie ich az tak wiele passat zajmuje pierwsze miejsce, potem audi itd. tylko ze w punciaku klosze sa gładkie i wszystko widac a w tamych nie rzuca sie tak w oczy, ale i tak uważam ze jest to element do wymiany. |
_________________ www.instalacjecaraudio.pl
www.steamjg.tk
www.aeroklub.jelenia.gora.pl
www.13poziomo.pl |
|
|
|
 |
Jaco
Moderator

|
Wysłany:
07 Sty 2008 11:29 |
  |
sadoo
Ja już o tym pisałem, o tej porze roku różne rzeczy mogą się dziać  |
|
|
|
 |
dariuszkowa
Sympatyk kropek

Imię: Darek
Dni na forum: 468
Tematy: 1 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany:
03 Lut 2008 20:13 |
  |
Już mi raz zmieniali tylni reflektor i nowy też zaparował, chyba po myciu na myjni :) |
_________________ PUNTO G |
|
|
|
 |
MiSiOn
Puntomaniak

Dni na forum: 65
Tematy: 9 Skąd: Dolny Śląsk
|
Mi też zaparowały.
Pierwszy raz przed Sylwestrem, a drugi dzisiaj obie. Teraz idzie mróz na noc to wszystko zamarznie w środku Dzwoniłem do dilera ale nie odbierają, jutro zadzwonię i nie chcę słyszeć nic innego jak tylko "wymieniamy"...
2500 km przebiegu- porażka  |
_________________ .
 |
|
|
|
 |
Yoka
Moderator

Tematy: 25 Skąd: Tychy
|
Mi tez paruja ...oby dwie na kierunkach.....ale to normalne przy tych temperaturach!! Jesli jedna by parowała a druga mniej badź wcale to należy się zastanowić .....ale jesli obydwie to nie ma powodu do zmartwień....tam jest zwykłe powietrze atmosferyczne a nie próżnia !!!  |
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1.4 8V ACTIV
68.000 km
Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto |
|
|
|
 |
MiSiOn
Puntomaniak

|
Wiesz, jeździłem w życiu wieloma autami: Fiatami, Toyotami, Renault i Skodą i w żadnym z nich nie występowało coś takiego nawet przy -20 stopniach i przy sporych przebiegach tych aut.
A tu nagle auto z salonu, przebieg 2500 i coś takiego. Nie po to kupiłem auto z gwarancją by np ktoś w salonie mi powiedział "tak być musi". Tak być nie musi a jeśli jest to coś jest nie tak- niech się głowią, piszą do centrali- ja mam to gdzieś- towar nie spełnia żądanych wymagań..Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce- jutro jadę.. |
_________________ .
 |
|
|
|
 |
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 603
Tematy: 3 Skąd: NDM-Mazowieckie
|
W taką pogodę takie parowanie jest dopuszczalne. Lampa wewnątrz nagrzewa się a na zewnątrz jest zimno - duża różnica temperatur i masz parowanie. Co innego gdyby lampa parowała Ci latem - wtedy od razu wymieniają bo to świadczy o nieszczelności. A w taki mróz to nieraz nawet szyby trzeba skrobać od wewnątrz bo są zaszronione. No ale nie zaszkodzi spróbować. Może Ci wymienią na nowe? Tylko nie zdziw się jak w nowych będzie ten sam efekt. Tak jak pisał sadoo GP ma gładkie klosze i po prostu za dużo widać  |
_________________ Grande Punto SPORT MultiJet (2006),
Seicento Sporting ABARTH (dobry rocznik 1999 - jest jak wino: im starszy tym lepszy)
UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty! |
|
|
|
 |
MiSiOn
Puntomaniak

|
| Tomo napisał: |
W taką pogodę takie parowanie jest dopuszczalne. Lampa wewnątrz nagrzewa się a na zewnątrz jest zimno - duża różnica temperatur i masz parowanie. Co innego gdyby lampa parowała Ci latem - wtedy od razu wymieniają bo to świadczy o nieszczelności. A w taki mróz to nieraz nawet szyby trzeba skrobać od wewnątrz bo są zaszronione. No ale nie zaszkodzi spróbować. Może Ci wymienią na nowe? Tylko nie zdziw się jak w nowych będzie ten sam efekt. Tak jak pisał sadoo GP ma gładkie klosze i po prostu za dużo widać  |
Racja, ale gdy auto stoi dwa dni na dworze, w pierwszy dzień nic a w następny jest para to moim zdaniem coś nie tak. Pożyjemy zobaczymy.
Dla mnie jest to niedopuszczalne. |
_________________ .
 |
|
|
|
 |
Yoka
Moderator

Tematy: 25 Skąd: Tychy
|
Wiesz ...mogłeś tego nie zauważyć...bo klosze tylnych lamp w innych samochodach nie były wykonane z przeźroczystego, cienkiego dość plastiku. Powierzchnia wewnętrzna kloszy jest tak ukształtowana aby maksymalnie rozpraszać światło żarówki...skutkuje to tym, że nic nie widać co znajduje się w środku klosza...nawet czasem ciężko stwierdzić, że pływa tam woda przy włączonej żarówce. Więc nawet pewnie świadom nie byłeś tego co znajduje się w lampach poprzednich swoich samochodów.
Zaparowane klosze od święta przy -20 st C, które odparowują to nic złego. Gorzej jakby para się permamentnie tam utrzymywała albo się skraplała
Jesli jednego dnia masz suche powietrze bądź element się nagrzał na słońcu o parę st więcej niż ma powietrze to na następny dzień kiedy powietrze jest wiglotne to na mur beton klosz się od środka zaparuje. Zauważ też, że najwięcej pary gromadzi się w miejscach gdzie np lód się osadził na kloszu bądź śnieg  |
_________________ FIAT GRANDE PUNTO 1.4 8V ACTIV
68.000 km
Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto |
|
|
|
 |
|
|