Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Parujace tylne lampy Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26

Post #68417 Wysłany: 30 Lis 2007 11:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

uzziah napisał:
Jaco to bardzo ciekawe, bo jakos w innych autach jakimi jezdzilem nie zauwazylem takiego efektu Szczerbol ale skoro tak uwazacie to ok.

[ Dodano: 30 Lis 2007 11:18 ]
Mam jeszcze prawie 21 miesiecy gwarancji i jak trzeba bedzie to bede jezdzil co miesiac z tymi lampami az mi dadza takie ktore nie beda parowaly i tyle - albo mnie zastrzela Szczerbol

Gratuluję tyle wolnego czasy żeby z każdym bzdetem jeździć. Ja takowego nie posiadam. Mnie auto ma słuzyć do jeżdżenia a nie stania w ASO. Poza tym jeśli chodzi o parujące lampy to proponuję od razu do końca zimy umościć sobie jakiś kącik w ASO, położyć śpiworek, wziąć trochę drobnych na kawkę do automatu, żonce kupić bilet miesięczny, zeby mogła dowozić ci obiadki i czekać na skuteczną naprawę. Do wiosny, bo potem nagle problem zniknie Lol

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
uzziah
Puntoświr

Imię: Michał
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 486
Tematy: 18

Post #68419 Wysłany: 30 Lis 2007 11:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja tam moge raz na jakis czas zostawiac moje grande w ASO. Dla klientow jest promocja i doplacajac 30 zl dziennie mozna smigac 3 litrowa alfa 166 Very Happy jako zastepcze. Powaznie mowiac mnie strasznie wkurza ze w nowym aucie sie takie rzeczy dzieja.

Jaco
Moderator

Dni na forum: 682
Tematy: 12

Post #68512 Wysłany: 30 Lis 2007 16:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

uzziah napisał:
Dla klientow jest promocja i doplacajac 30 zl dziennie mozna smigac 3 litrowa alfa 166 Very Happy jako zastepcze.

Gdzie takie fajne ASO Wink to pewnie teraz każdy pojedzie z GP do serwisu tam Mr. Yellow i z 30zl w kieszeni Mr. Yellow

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 480
Tematy: 26

Post #68595 Wysłany: 01 Gru 2007 08:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

uzziah napisał:
Ja tam moge raz na jakis czas zostawiac moje grande w ASO. Dla klientow jest promocja i doplacajac 30 zl dziennie mozna smigac 3 litrowa alfa 166 Very Happy jako zastepcze. Powaznie mowiac mnie strasznie wkurza ze w nowym aucie sie takie rzeczy dzieja.

Aaaa to zmienia postać rzeczy. To sam bym zostawiał im auto co miesiąc, żeby pośmigać sobie zacną alfą hahahaha

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
uzziah
Puntoświr

Dni na forum: 486
Tematy: 18

Post #68918 Wysłany: 02 Gru 2007 15:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jaco, Grzegorz1976 zapraszam do Bydgoszczy do "AUTEX'u" w cenniku wypozyczalni sa tez inne fajne auta Very Happy

Ostatnio zmieniony przez uzziah dnia 02 Gru 2007 15:41, w całości zmieniany 2 razy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jaco
Moderator

Post #68928 Wysłany: 02 Gru 2007 15:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

uzziah napisał:
Jaco Grzegorz1976 zapraszam do Bydgoszczy do "AUTEX'u" w cenniki wyporzyczalni sa tez inne fajne auta Very Happy

Hehe nieźle to mają pomyślane... Smile

Jeździjcie Panowie tam lampy wymieniać - fury zastępcze stoją Mr. Yellow

Puntoświr

Dni na forum: 673
Tematy: 19

Post #78972 Wysłany: 07 Sty 2008 00:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ostatnio jak mi zaczęły te lampy parować, rozglądam sie za innymi markami nowych samochodów co im lampy paruja to nie spodziewałem sie ze bedzie ich az tak wiele Very Happy passat zajmuje pierwsze miejsce, potem audi itd. tylko ze w punciaku klosze sa gładkie i wszystko widac a w tamych nie rzuca sie tak w oczy, ale i tak uważam ze jest to element do wymiany.

www.13poziomo.pl
Jaco
Moderator

Post #79049 Wysłany: 07 Sty 2008 11:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sadoo

Ja już o tym pisałem, o tej porze roku różne rzeczy mogą się dziać Wink

Sympatyk kropek

Imię: Darek
Dni na forum: 468
Tematy: 1

Post #88243 Wysłany: 03 Lut 2008 20:13 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Już mi raz zmieniali tylni reflektor i nowy też zaparował, chyba po myciu na myjni :)

Puntomaniak

Dni na forum: 65
Tematy: 9

Post #205178 Wysłany: 05 Sty 2009 18:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi też zaparowały.

Pierwszy raz przed Sylwestrem, a drugi dzisiaj obie. Teraz idzie mróz na noc to wszystko zamarznie w środku Crying or Very sad Dzwoniłem do dilera ale nie odbierają, jutro zadzwonię i nie chcę słyszeć nic innego jak tylko "wymieniamy"...

2500 km przebiegu- porażka Shocked

Smile
Yoka
Moderator

Tematy: 25

Post #205313 Wysłany: 05 Sty 2009 23:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi tez paruja ...oby dwie na kierunkach.....ale to normalne przy tych temperaturach!! Jesli jedna by parowała a druga mniej badź wcale to należy się zastanowić .....ale jesli obydwie to nie ma powodu do zmartwień....tam jest zwykłe powietrze atmosferyczne a nie próżnia !!! Smile

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto
MiSiOn
Puntomaniak

Post #205351 Wysłany: 06 Sty 2009 09:37 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiesz, jeździłem w życiu wieloma autami: Fiatami, Toyotami, Renault i Skodą i w żadnym z nich nie występowało coś takiego nawet przy -20 stopniach i przy sporych przebiegach tych aut.

A tu nagle auto z salonu, przebieg 2500 i coś takiego. Nie po to kupiłem auto z gwarancją by np ktoś w salonie mi powiedział "tak być musi". Tak być nie musi a jeśli jest to coś jest nie tak- niech się głowią, piszą do centrali- ja mam to gdzieś- towar nie spełnia żądanych wymagań..Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce- jutro jadę..

Smile
Tomo
Puntoświr

Imię: Tomek
Dni na forum: 603
Tematy: 3

Post #205355 Wysłany: 06 Sty 2009 10:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W taką pogodę takie parowanie jest dopuszczalne. Lampa wewnątrz nagrzewa się a na zewnątrz jest zimno - duża różnica temperatur i masz parowanie. Co innego gdyby lampa parowała Ci latem - wtedy od razu wymieniają bo to świadczy o nieszczelności. A w taki mróz to nieraz nawet szyby trzeba skrobać od wewnątrz bo są zaszronione. No ale nie zaszkodzi spróbować. Może Ci wymienią na nowe? Tylko nie zdziw się jak w nowych będzie ten sam efekt. Tak jak pisał sadoo GP ma gładkie klosze i po prostu za dużo widać Wink

UWAGA! Przyjmę Punto Abarth jako darowiznę. Tylko poważne oferty!
MiSiOn
Puntomaniak

Post #205362 Wysłany: 06 Sty 2009 10:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tomo napisał:
W taką pogodę takie parowanie jest dopuszczalne. Lampa wewnątrz nagrzewa się a na zewnątrz jest zimno - duża różnica temperatur i masz parowanie. Co innego gdyby lampa parowała Ci latem - wtedy od razu wymieniają bo to świadczy o nieszczelności. A w taki mróz to nieraz nawet szyby trzeba skrobać od wewnątrz bo są zaszronione. No ale nie zaszkodzi spróbować. Może Ci wymienią na nowe? Tylko nie zdziw się jak w nowych będzie ten sam efekt. Tak jak pisał sadoo GP ma gładkie klosze i po prostu za dużo widać Wink

Racja, ale gdy auto stoi dwa dni na dworze, w pierwszy dzień nic a w następny jest para to moim zdaniem coś nie tak. Pożyjemy zobaczymy.

Dla mnie jest to niedopuszczalne.

Smile
Yoka
Moderator

Tematy: 25

Post #205373 Wysłany: 06 Sty 2009 11:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiesz ...mogłeś tego nie zauważyć...bo klosze tylnych lamp w innych samochodach nie były wykonane z przeźroczystego, cienkiego dość plastiku. Powierzchnia wewnętrzna kloszy jest tak ukształtowana aby maksymalnie rozpraszać światło żarówki...skutkuje to tym, że nic nie widać co znajduje się w środku klosza...nawet czasem ciężko stwierdzić, że pływa tam woda przy włączonej żarówce. Więc nawet pewnie świadom nie byłeś tego co znajduje się w lampach poprzednich swoich samochodów.
Zaparowane klosze od święta przy -20 st C, które odparowują to nic złego. Gorzej jakby para się permamentnie tam utrzymywała albo się skraplała Smile

Jesli jednego dnia masz suche powietrze bądź element się nagrzał na słońcu o parę st więcej niż ma powietrze to na następny dzień kiedy powietrze jest wiglotne to na mur beton klosz się od środka zaparuje. Zauważ też, że najwięcej pary gromadzi się w miejscach gdzie np lód się osadził na kloszu bądź śnieg Smile

Tylko Chuckowi Norrisowi w ogóle nie psuje sie Grande Punto

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat