Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Awaria - wycieraczka przednia Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
daromen21
Sympatyk kropek

Imię: daro
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 307
Tematy: 2

Post #160373 Wysłany: 24 Sie 2008 13:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czlowieksukcesu,nie wiem czy tak jak to ,ale mnie to tak w kur..jak to wali o ten plastik.a nie mam ochoty wydawac znowu pieniedzy na wymiame lub naprawe.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
dan
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 461
Tematy: 2

Post #166830 Wysłany: 08 Wrz 2008 20:32 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzisiaj naprawiałem wycieraczki w moim kropku - awaria była typowa - cięgło odłączyło się od ramienia wycieraczki. Posłużyłem się metodą z zawleczkami i w tym miejscu wielkie dzięki dla jej autora za pomysł Very Happy Tak przy okazji, to można wymontować cały mechanizm wycieraczek bez konieczności całkowitego demontażu plastikowego podszybia. Wystarczy tylko odkręcić trzy śrubki, które go trzymają, troszkę odgiąć do góry i da się wymontować mechanizm, przy odrobinie cierpliwości. Na pewno jest to trochę trudniejsze, ale zauważyłem że podszybie jest w dość skomplikowany sposób połączone z uszczelkami nadwozia i później może być problem ze złożeniem tego z powrotem.

Image Piszę poprawnie po polsku
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat