czlowieksukcesu,nie wiem czy tak jak to ,ale mnie to tak w kur..jak to wali o ten plastik.a nie mam ochoty wydawac znowu pieniedzy na wymiame lub naprawe.
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
dan Puntomaniak
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 461
Tematy: 2
Dzisiaj naprawiałem wycieraczki w moim kropku - awaria była typowa - cięgło odłączyło się od ramienia wycieraczki. Posłużyłem się metodą z zawleczkami i w tym miejscu wielkie dzięki dla jej autora za pomysł Tak przy okazji, to można wymontować cały mechanizm wycieraczek bez konieczności całkowitego demontażu plastikowego podszybia. Wystarczy tylko odkręcić trzy śrubki, które go trzymają, troszkę odgiąć do góry i da się wymontować mechanizm, przy odrobinie cierpliwości. Na pewno jest to trochę trudniejsze, ale zauważyłem że podszybie jest w dość skomplikowany sposób połączone z uszczelkami nadwozia i później może być problem ze złożeniem tego z powrotem.
_________________ Punto II SX 1.2 8V, 2000 r. "Stealth"
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach