Profil opony jest to stosunek wysokości opony do jej szerokości. czyli jak mamy oponę 195/45/16 to jej profil wynosi 45, czyli 195*45% czyli 87.75 mm. Ta liczba 45 nie oznacza 45mm...
_________________ .::Punto II 1.2 8v::.
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Nicks0n Puntoświr
Imię: Niko
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 504
Tematy: 7 Skąd: Hał macz du ju łont? Gdańsk / Wisła
Oponki mam Fulda Carat Exelero 205/40R17. Na dzień dzisiejszy felgi nie wchodzą na tyle aby móc na nich jeździć Jak znowu będe mieć chwilę dołoże dystanse 5mm, jak to nie pomoże to trzeba będzie:
a) zmienić sprężyny
b) przerobić nadkole
c) zmodyfikować błotnik
Czasu do wiosny sporo , więc mam nadzieję, że wszystko będzie jak trzeba. Wygląda na to, że w HGTkach jest więcej miejsca na kółka albo koledzy z 17" ukrywają jakieś tajniki montażu
Wysłałem kilka mejli do mniej i bardziej znanych firm tuningowych - może coś doradzą
carlosc napisał:
objazd miasat laski sikaja jeszce diobra nuta i malinka ehheh
dobra nuta już jest, ale na porządny objazd miasta to by się przydalo ze 250KM + 4x4
[ Dodano: 10 Gru 2007 23:04 ]
Acha, 17" to troche hardcore, ale to już w ogole mnie zabiło...
noooooooooooooo masakra:-) napewno bylo w hu...i troche przerobek ehhehe mi 16ki wystarczaja:-P porzadna gleba bedzie na wiosne i chilloucik bedzie ehhhe pozdro
_________________ Moja złota strzalka:-D 1.2 8v rok 2000
tom@s Puntoświr
Imię: Tomasz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 500
Tematy: 3 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach