luzujesz odpowietrznik, zakładasz na niego wężyk, a drugi koniec wężyka wkładasz do butelki, pompujesz pedałem aż zacznie lecieć sam płyn bez pęcherzyków powietrza, jednocześnie dolewasz płynu hamulcowego, jak już zacznie lecieć sam płyn to zakręcasz odpowietrznik.
Najpierw koło, PT, LT, PP, LP
Dni na forum: 395
Tematy: 6
u mnie hamowały tylko odkręcałem tylnie wężyki i galancie płynu spadło i tak się zrobiło
[ Dodano: 23 Gru 2007 17:03 ]
odpowietrzam i na zgaszonym siklniku ciężko cgodzi pedał a na odpalony lekko i do spodu ale na spodzie juz hamuje musze chyba jeszcze odpowietrzać robił ktoś to prosze o wskazówki
Tezet1956 Puntoświr
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 443
Tematy: 4 Skąd: Beskid Wyspowy
a na odpalony lekko i do spodu ale na spodzie juz hamuje musze chyba jeszcze odpowietrzać robił ktoś to prosze o wskazówki
A możesz to napisać tak, żeby dało się zrozumieć?
Jeśli sie domyśliłem to mówisz, że hamuje tylko pedał jest nisko przy podłodze.
Odpowietrza się wtedy kiedy po dłuższej przerwie pierwsze wciśnięcie pedału jest głębokie, a każde następne powoduje podnoszenie się oporu w pedale. Tak wyglada zapowietrzony układ. Jesli narastania nie ma, a jedynie niski pedał, wtedy należy szukać wady w pompie hamulcowej.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
JARO668 Sympatyk kropek
Imię: Szymon
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 395
Tematy: 6
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach