Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Radio CD Grundig zwariowało Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #75098 Wysłany: 27 Gru 2007 13:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

zoon napisał:
A może wiesz Grzegorz jak zrobić, by radio nie gasło na moment gdy włączam silnik?

Tego się chyba nie da. Tak miałem w seju, w pierwszej grandzi i w drugiej. Tu niestety cały prąd idzie na rozrusznik i gaśnie wszystko, przednie światła przygasają, dmuchawa itd, więc radio też na moment przygasa. A ten error to wydaje mi się że nie wina radia tylko płyty. Jak jest sobie w środku płyta, to na niej te osadza się para, tak jak na szybach i sprzęt nieraz głupieje. Taka jest moja teoria, ale może błędna. Chociaż jak w poprzednim radyjku płyta zaczynaa fiksować na mrozie to przetarcie jej czyniło cuda.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
sadoo
Puntoświr

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 673
Tematy: 19

Post #75101 Wysłany: 27 Gru 2007 13:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no właśnie tak sie dzieje ze radio przygasa i to wtedy wywala CD na zewnetrzna potem ja wkladam i tak przeskakuje czasami dopóki sie nie zrobi ciepło w samochodzie, myślicie zgłaszać to na gwarancje???

www.13poziomo.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zoon
Puntoświr

Dni na forum: 610
Tematy: 23

Post #75104 Wysłany: 27 Gru 2007 13:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grzegorz1976 napisał:
A ten error to wydaje mi się że nie wina radia tylko płyty. Jak jest sobie w środku płyta, to na niej te osadza się para, tak jak na szybach i sprzęt nieraz głupieje. Taka jest moja teoria

Całkiem możliwe, bo trzymam płyty załadowane czasem nawet dwa-trzy dni więc może coś tam osiąść przy zmianach temperatur.

[ Dodano: 27 Gru 2007 14:47 ]
sadoo napisał:
no właśnie tak sie dzieje ze radio przygasa i to wtedy wywala CD na zewnetrzna potem ja wkladam i tak przeskakuje czasami dopóki sie nie zrobi ciepło w samochodzie, myślicie zgłaszać to na gwarancje???

U mnie nie przeskakuje. Zgłosić możesz, ktoś musi być pierwszy Very Happy

michalj
Puntoświr

Imię: Michał
Dni na forum: 475
Tematy: 5

Post #75172 Wysłany: 27 Gru 2007 17:46 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wyjmij płytę, wytrzyj ją miękką ściereczką (od środka na zewnątrz, ale nie "kręcąc kółek"), obejrzyj płytę czy nie zostało nic ze ściereczki i czy nie widać żadnych rys i spróbuj ponownie.

Jeśli często korzystasz z CD, to warto by było się zastanowić nad wyczyszczeniem "oczka" lasera z osadów - wykorzystaj płytę czyszczącą.

krowka
Ekstremista

Imię: Marek
Dni na forum: 576
Tematy: 8

Post #75180 Wysłany: 27 Gru 2007 18:12 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

michalj Nie ma nic gorszego dla optyki CD niż przejechanie jej płytą czyszczącą. Radyjko trzeba rozebrać i wtedy wyczyścić...

zoon
Puntoświr

Post #75186 Wysłany: 27 Gru 2007 18:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja ciągle zmieniam płyty, mam wszystkie czyste i zjawisko istnieje. Dopóki nie stanie się bardziej upierdliwe to zakładam, że tttm Cool

sadoo
Puntoświr

Post #75207 Wysłany: 27 Gru 2007 18:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no nic byłem dzis w ASO zgłosilem sprawe tak jak i inne mankamenty powiedzieli aby wpaść po nowym roku i beda działac, chociaz dzis słyszałem od kolezki ze takie numery mogą sie dziać na dużym mrozie

www.13poziomo.pl
zoon
Puntoświr

Post #75947 Wysłany: 29 Gru 2007 18:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

To potem opowiesz Cool

damian33
Sympatyk kropek

Dni na forum: 456
Tematy: 3

Post #78952 Wysłany: 06 Sty 2008 23:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja caly czas trzymam plytke w cd i to w dodatku RW i nie zdarzylo mi sie jeszcze ani razu miec problemu z jej odtwarzaniem. Dodam ze samochod stoi w garazu ale nie caly sie miesci (troche tylu wystaje i bramy oczywiscie nie mam). Mimo ostatnich mrozow ani razu nie odmowila odtwarzania.
Moze jednak problem lezy po stronie odtwarzacza?

Puntoświr

Post #109966 Wysłany: 30 Mar 2008 23:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to historia smieszna bo nie chciało mi sie pojechac z tym radiem do ASO aby sprawdzili i radio w dniu dzisiejszym przestało całkwicie działac, zawiesiło sie z płytka w środku Ekhm...

www.13poziomo.pl
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 932
Tematy: 37

Post #109979 Wysłany: 30 Mar 2008 23:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak ...kondensuje się para wodna i niestety musimy poczekać aż środkowy kokpit się trochę ociepli...-mam tak u siebie(nie fabryczne radio)
świadczy to o tym że jakaś wilgoć zagnieździła się w radiu Smile

w lecie mu przejdzie całkowicie...no ale raz na rok warto delikatnie potraktować soczewkę jakimś "IP kontaktem"

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat