| Autor |
Wiadomość |
Kropuś
Puntomaniak

Imię: Mariusz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 393
Tematy: 9 Skąd: Limanowa
|
Wysłany:
30 Gru 2007 12:13 |
  |
Siemaneczko wszystkim nie dawno dołączyłem do forum i naprawde fajna sprawa to forum i Wy wszyscy na nim...Dzinks za wszystkie juz doradzone rady i z góry dzięki za następne pzdr |
_________________ Ello |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
RzLukas
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 668
Tematy: 16 Skąd: Rajbrot (woj. małopolskie)
|
Wysłany:
30 Gru 2007 13:25 |
  |
|
|
|
 |
Maciey
Puntoświr
Dni na forum: 538
Tematy: 14
|
Wysłany:
30 Gru 2007 13:33 |
  |
A może napiszesz więcej o aucie, bo poza ceną nic nie wiadomo  |
|
|
|
|
 |
GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 457
Tematy: 23 Skąd: Łódź
|
Wysłany:
30 Gru 2007 20:21 |
  |
Maciey jestem tego samego zdania
ale kropek fajny |
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V |
|
|
|
 |
Kropuś
Puntomaniak

|
Wysłany:
31 Gru 2007 00:56 |
  |
Zatem Macieyu ...Kropka kupilem juz ponad rok temu i smigalem bez swiadomosci ze istnieje wlasnie cos takiego jak forum ,pewnie dlatego bo nie mialem neta w domu...Hmmm kropus dostal wiele zmian , otoz jak go kupilem cieszylem sie jazda na gazie i wogule swietne autko,ale tak pozniej ten LPG zaczal niedomagac i wogule ,zatem stwierdzilem ze bede jezdzil na Pb i wcale tego kroku nie zaluje...tak wiele nie pali ....ostatnio dostal nowe ospojlertowanie , choc jeszcze progow nie zalozylem ,ale to dopiero po malowaniu....Lampy z tylu ma inne ,wydech ?Nie ma go ,po prostu rura zakonczonba koncowka )...w przyszlosci szyby beda zaciemniane , lusterka typu M3 ...Obecnie naglosnienie jest z bazy JVC przenoszac sie na wzmacniacz dwukanalowy BLAUPUNKT GTA 2 wersji Special zakonczony Subwooferem 600 W takze Blaupunktem oraz czterema dlosnikami Pioneer ...,ale w przyszlosci chce to wszystko zmodernizowac....pzdr |
_________________ Ello |
|
|
|
 |
misiu770
Puntoświr

Imię: michal
Dni na forum: 463
Tematy: 8 Skąd: Dobczyce
|
Wysłany:
31 Gru 2007 01:52 |
  |
no witam i zyczę wytrwalości w dązeniu do celu  |
_________________ punto 1.2 16v sporting |
|
|
|
 |
GND
Puntoświr

Imię: GND
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 457
Tematy: 23 Skąd: Łódź
|
Wysłany:
31 Gru 2007 10:29 |
  |
ciekawe zmiany oraz fajne plany a mozesz dodac wiecej fotek ?
i przepraszam za uwage ale troche razi mnie to "wogule" po 1 piesze sie to osobno i przez "ó"
powodzenia:) |
_________________ FIAT PUNTO II 1.2 8V |
|
|
|
 |
STax
Moderator

Imię: Szczepan
Dni na forum: 575
Tematy: 39 Skąd: Kotlarnia/Opole
|
Wysłany:
31 Gru 2007 13:02 |
  |
Wrzuć więcej fotek i napisz jaki silnik, rok, przebieg, wersja itd... |
_________________ Pompa cieczy chłodzącej - 150 zł
Jazda z prędkością 180 km/h - bezcenne
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
Kropuś
Puntomaniak

|
Wysłany:
31 Gru 2007 13:08 |
  |
A wiec Drogi Kolego STax jest to rocznik 2001 z silnikiem co prawda nie za rewelacyjnie mocnym ,ale napewno oszczednym..2x poduchy ,ABS ,elektryka ...przebieg to 111600 ... |
_________________ Ello |
|
|
|
 |
STax
Moderator

|
Wysłany:
31 Gru 2007 13:08 |
  |
Ale jaki silnik, bo dalej nie napisałeś
1.2 8v 60 km czy może 1.2 16v 80km? Pewnie ten 60km... |
Punto 55sx '97 "Pershing" 662A Grigio Ducale SM.MET http://fiatpunto.com.pl/post184304.html#184304
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
Des
Puntoświr

Imię: Paweł
Dni na forum: 596
Tematy: 8 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany:
31 Gru 2007 18:20 |
  |
Witam nowego, cieszę się, że jesteś zadowolony z Punto, ale niestety jako posiadacz tuningowanego auta przynosisz wstyd innym ludziom posiadającym poprzerabiane auta (z resztą nie tylko ty jeden).
Ale po kolei. Wywaliłeś LPG i dobrze. to pochwałam, bo nie jestem zwolennikiem trucia silników. Ale idźmy dalej: być może nikt ci nie powiedział, ale ospojlerowanie montuje się POMALOWANE. A ty nie dość, że masz pewnie sam przedni zderzak, którym się tak chwalisz w swoim avatarze, to jeszcze nie masz progów, i pewnie z takim mega tjuningowym zdesiem bujasz się na felgach z kołpakami i zawieszeniem seryjnej wysokości. Do tego wymieniłeś lampy i to pewnie na tzw gej-looki (czyli lexusy), powiem Ci, że nie ma czym się chwalić. Są auta, które z takimi lampami wyglądają fajnie (a najfajniej auta marki Lexus), i sa takie, które wyglądają z nimi jak pół nie powiem czego zza krzaków i Punto się do nich zalicza. Co do wydechu to widzę, że promujesz styl rajdowy jeźdząc na samym katalizatorze. Cóż jak chcesz. no i na koniec jakby tego wszystkiego było mało założyłeś lusterka M3. Te lusterka najlepiej wyglądają i powinny byc widywane na ulicy tylko i wyłacznie na BMW M3, a nie na wszystkich innych mercach, fiatach, audi i hondach.
Ogólnie powiem Ci, że idziesz w złym kierunku i nie na tym polega tuning, bo wielu ludzi mysli, że jest to przerabiania auta tak aby wyrazić siebie. A tu akurat nie o to chodzi, tylko o poprawienie fabryki, bo w takim aucie jak Punto to fabryka szczególnie może byc poprawiana. Jak zderzaki, to od HGT, jak lusterka, to chociaż w rajdowym, sportowym stylu, a nie agrotuningowe M3-looki. Zmiana świateł wogóle nie wpisuje się według mnie w kanon przeróbek tuningowych (no chyab, że mowa na przykłąd o zmianie na lampy od Punto IIFL, bo to wygląda jak seria i jest serią, tylko z nowszego auta i autentycznie jest ładniejsze). Mówiąc, że tuningujesz swoje auto powinieneś popracować nad silnikiem, bo niezależnie, czy masz 1.2 8v czy 16v da sie z tym silnikiem troche zrobić, powinieneś obnizyć zawieszenie, powinieneś dać większe felgi, z szerszymi oponami, i auto już lepiej się prowadzi, a nie montować na aucie jakieś wydmuszki z allegro.
Albo iśc dalej w car audio, bo widze, że tam przynamniej wiochy nie robisz i żadnego Alpharda, czy Boschmana nie montujesz. Pozdrawiam i życzę abyś nieco trzeźwiej podszedł do tematu tuningu auta, bo robić z auta pośmiewisko nie jest trudno w dzisiejszych czasach, a żeby zrobić auto łdane tgrzeba się czasem posłuchać osób trzecich obeznanych co nieco w temacie, a nie robić coś na łapu capu.
PS. wiem, że długie, ale przeczytaj i może wysnujesz z tego jakieś wnioski. 
| Uwagi: |
Na dwóch 12" Alphardach CW znajomy zdobywał puchary w dB dragu //adi.degora |
|
_________________ .::Punto II 1.2 8v::.
 |
|
|
|
 |
STax
Moderator

|
Wysłany:
01 Sty 2008 12:58 |
  |
Des nie przesadzaj, daj koledze żyć. Ja rozumie, że ty do tego podchodzisz bardziej zawodowo, ale przecież nie każdy tak musi... Światła, lusterka (mnie się też nie podobają) są tylko i wyłącznie kwestią gustu, więc nie pal się takim ognistym gniewem, że kolega sobie to czy owo założył. Moim zdaniem dopóki nie twierdzi, że ma najlepiej zrobionego kropka na świecie to może sobie z nim robić co chce (chociaż lepiej, żeby nie miał lepy forumowej )
[ Dodano: 01 Sty 2008 12:58 ]
A i jeszcze do Kropusia: wrzuć więcej fotek - z boku, tyłu, wnętrze, pokaż całe auto a nie tylko kawałeczek  |
=> LPG sucks  |
|
|
|
 |
Kropuś
Puntomaniak

|
Wysłany:
01 Sty 2008 14:02 |
  |
A wiec Des posluchaj mnie teraz.....wywaliles kazanie jak ojciec synowi,ale powiem Ci tak..... Z tego co piszesz to dokladnie nie obejrzales kropka , bo ja wcale nie mam zalozonych lusterek M3..pisalem kiedys ze chce je zalozyc bo osobiscie mi sie one podobaja , a czy Tobie one wpadna w oko to szczerze mam to w tylku ....Nie robie dla Ciebie autka ,lecz dla siebie a to jest kluczowa roznica...Nastepnie mowisz ze sie wychwalam zderzakiem...Poczytaj sobie wiecej postow to dowiesz sie ze posiada on tylny zderzak jak i rowniez progi,a to ze sa nie pomalowane to jest tylko kwestia czasu gdyz kropek jest mi potrzebny na codzienna jazde a o termin u lakiernika niestety trzeba czekac...To ze jestem nowy na forum to nie znaczy zebys sie kolo wywyzszal swoimi opiniami i krytykowal wszystko co kto napisze....Nie polega to na tym , lecz na doradzaniu w dobrym stylu i szanowaniu czyjejs pasji tak jak to zrobil STax (respect dla Ciebie)...jeden bedzie kladl nacisk na samo car audio i mu dobrze z tym , a drugi lubi zmienic wyglad zewnetrzny swojego autka,natomist jeszcze trzeci bedzie kladl na osiagi silnika i tym podobne rzeczy....I jesli Ci sie wydaje ze bujam sie ,to powiem Ci tak....widziales mnie koles kiedys jak jezdze , gdzie jezdze i w jakim stylu?Czy bujam czy jezdze spokojnie ?zatem takie uwagi kierowane twoja wyzszascia zachowaj dla siebie bo nie jestes Bogiem zeby decydowac co kto ma zakladac i z gory oceniac kim jestem bo mnie nie znasz!Masz chyba maly problem sam z soba i probujesz sie wyzyc wlasnie na takich czynnikach...Mam wrazenie ze chcesz byc pepkiem swiata ,ale niestety tak nie jest i nie bedziesz nigdy....acha i jeszcze jedno znasz powiedzenie ?...."nie odrazu Kraków zbudowano"?to sobie go przemysl.... |
_________________ Ello |
|
|
|
 |
ZoLtaR
Puntoświr

Imię: Łukasz
Dni na forum: 500
Tematy: 6 Skąd: Toruń
|
Wysłany:
01 Sty 2008 14:07 |
  |
|
|
|
 |
Maciey
Puntoświr
Dni na forum: 538
Tematy: 14
|
Wysłany:
01 Sty 2008 14:11 |
  |
Des pociągnąłeś z grubej rury, może nawet za grubej... Co do przeróbek krytykowałeś to, które ja również bym skrytykował, ale również te, które są na razie w planach, więc może lepiej je wyperswadować póki jeszcze można, na razie nie ma lusterek M3 etc....
Co do zderzaka masz rację powinien być założony gotowy głównie dlatego,żeby oszczędzić sobie pracy
Co do tego,że poprawiając auto koniecznie trzeba pogrzebać pod maską to ja osobiście się nie zgodzę, bo myślę o zmianach w mojej Kropie (na razie nie robię nic ) ale chciałbym delikatnie zmienić kilka szczegółów na na zewnątrz, bo na dzień dzisiejszy 70KM mi starcza i czy to znaczy,że nie robiąc silnika nie mogę sie zabrać za zawias czy zderzaki? |
|
|
|
|
 |
|
|
|
[ Strona wygenerowana w: 1.00258 sekund ] :: [ 75
zapytań SQL ] :: [ Kompresja GZIP wyłączona ]
|