Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Sport 5 drzwiowy ???? <szok> Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26

Post #77036 Wysłany: 02 Sty 2008 21:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja przez 8 lat jeździłem sejem i... to moja zona powiedziała dość. Że nie ma już zamiaru wysiadać z samochodu żeby kogoś wypuścić z tylnego siedzenia. I miała rację. Wygoda tylnych drzwi jest nieoceniona.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
krowka
Ekstremista

Imię: Marek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 576
Tematy: 8

Post #77098 Wysłany: 02 Sty 2008 22:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dla mnie też wersja 5d. Sedany odpadają. Mimo, że nie mam własnej rodzinki, to tylnych drzwi używam codziennie, chociażby po to , aby za przednim siedzeniem położyć służbowego laptopa a na siedzeniu kurtkę, plecaczek, czasem inne duperele. Do bagażnika laptopa nie włożę ze względu na zniszczenia jakie mogą powstać podczas wjazdu w bagażnik... ehhh... Dziękuję też za urok zapinania pasów w 3d, nie lubię wyginać się, aby je ściągnąć. No i oczywiście ważna jest sama długość drzwi przy parkowaniu... Oczywiście łatwiejszy jest załadunek samochodu przy złożonych tylnych siedzeniach - w listopadzie woziłem kompletne koła. Ciężko by było załadować te "lekkie" aluski nie mając do dyspozycji 5d. Swoją drogą mam wrażenie, że felgi "z lekkich stopów" ważą więcej niż stalówki...

PS: W UNO jeździło moje psisko - duży owczarek staroangielski. Niestety czasów GP nie dożył Crying or Very sad Przeżył 13 latek... W 5d wsiadanie/wysiadanie do/z autka tegoż przesympatycznego pasażera nie było problemem - nigdy nie zarysował lakieru i plastików... W 3d byłby problem...

sadoo
Puntoświr

Dni na forum: 673
Tematy: 19

Post #77146 Wysłany: 03 Sty 2008 00:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no ja jezdze od 6 lat 3 drzwiówkami a od od 12 lat w domciu zawsze jest 3 drzwiowy samochód, i nigdy nie odczułem potrzeby 5 drzwiowego samochodu
dla siebie, plecak ląduje za moim fotelem całą reszta na fotelach z tyłu, mam pewnosc ze nikt mi za klamke z tyłu nie pociagnie, jak jade z kims mam pewnosc ze nikt mi nie bedzie szyby otwieral bez mojej woli, ze nie przyjda mu inne głupie pomysły do głowy. a najwazniejszy aspekt to prezecja wersji 3 drzwiowej i indywidualnosc i wygodne szerokie wsiadanie
ale takie moje podejscie moze byc spowodowane tym ze w domu poza 3drzwiówka, w garazu stoi jeszcze duzy samochód kombi, który służy za rodzinny:)

www.13poziomo.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #77149 Wysłany: 03 Sty 2008 00:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sadoo napisał:
mam pewnosc ze nikt mi za klamke z tyłu nie pociagnie, jak jade z kims mam pewnosc ze nikt mi nie bedzie szyby otwieral bez mojej woli, ze nie przyjda mu inne głupie pomysły do głowy.

trzeba wiedziec kogo sie wozi Razz

sadoo napisał:
a najwazniejszy aspekt to prezecja wersji 3 drzwiowej

nie powiem ze 5d jest o wiele brzydsze bo z tym sie nie zgodze Smile
poza tym w 3d samochodach drzwi sa takie jak wrtoa od stodoly Szczerbol i o wiele szybciej "siadaja" na zawiasach szczegolna przypdalosc golfow 3 chociazby Szczerbol

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
sadoo
Puntoświr

Post #77154 Wysłany: 03 Sty 2008 00:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Thomas napisał:
sadoo napisał:
mam pewnosc ze nikt mi za klamke z tyłu nie pociagnie, jak jade z kims mam pewnosc ze nikt mi nie bedzie szyby otwieral bez mojej woli, ze nie przyjda mu inne głupie pomysły do głowy.

trzeba wiedziec kogo sie wozi Razz

hehe kiedyś dziewczyna weźmie posadzi swoje koleżanki z tyłu ty jej nie odmówisz a one zarechoczą ci samochód bo zaczną sie bawić tylnymi drzwiami Very HappyVery Happy: Szczerbol

no wrota sa Razz kiedyś jeździłem Mietkiem CL to tam sa drzwi długości malucha mmmmmm idealna sprawa, polecam tylko ze tam sie domykaja(dociągaja) a w grandziaczkach nie Wink

www.13poziomo.pl
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481

Post #77156 Wysłany: 03 Sty 2008 01:03 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja jeździłem i saochodami 3D i 5D i mam porównanie i niestety nie ma dla mnie argumentu na plus 3D. Szczególnie jeśli chodzi o grandzię gdzie różnica międzu 3 a 5d jest naprawdę subtelna, a użyteczność wozu duuuuuużo większa. Więc kończę dyskusję bo tutaj zdanie mam wyrobione i wiem jedno - nigdy więcej 3d.

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
sadoo
Puntoświr

Post #77161 Wysłany: 03 Sty 2008 01:40 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ale Grzesiu jeździłeś sejem 3drzwiowym wiec taki samochód to nie ma żadnej funkcjonalności nawet jak by miał 5 drzwi Razz, wiec to żadne porównanie, ja tam nie zauważam plusów w samochodach 5 drzwiowych z segmentu A,B,C co innego jesli to juz jest samochód z segmentu D,E,F to wtedy wiadomo nie ma pytań, 4 klamki musza byc, ale każdy ma swoje zdanie i potrzeby związane z samochodem
jak byłem w salonie wybierac to z takim wyposażeniem jak chciałem i kolorem mógł być na 2 dzień a w innym kolorze nawet tego samego dnia Smile, ja jednak wolałem poczekać 4 tyg na wersje 3 drzwiowa, niektórzy pomyślą "ale ziom chory", a dla mnie ma to ogromne znaczenie aby były 2 klamki, i przyznam sie ze góre brała linia wersji 3 drzwiowej, niby nieznacznie rózniaca sie od 5d a jednak jest ogromna róznica wdg mnie,
wchodzac od razu powiedziałem prosze Pani 3 drzwiowa a ona uuuu to bedzie czekanie 4 tyg, i zaczęła mnie nakręcać na 4 klamki to ja na to z przyjemnością poczekam Very Happy i koniec "bajery"
ale jak mowie każdy ma swoje potrzeby i swoje zdanie na ten temat oraz doswiadczenie zwiazane z wyborem samochodu i kazdy mądry kupuje samochód pod siebie a nie pod kogoś. Niestety w Polsce jest tak ze auta z segmentów A,B,C służą zazwyczaj jako auta rodzinne, poniewaz dochody większości polaków sa na tyle małe ze nie moga sobie pozwolic na auto miejskie, na trasę i na weekend, albo przynajmniej rozgraniczyć na trasy(gdzie tu mozna to połaczyc z rodzinnym kombi ostatnio bardzo modnym) oraz na miejskie i podmiejskie w jednym.
ale wywód napisałem Very HappyVery Happy

www.13poziomo.pl
krowka
Ekstremista

Post #77180 Wysłany: 03 Sty 2008 08:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sadoo, a niech sobie ciągają za klamkę Wink Funkcja Autoclose jest standardowo włączona. Jeżeli pociągnąłby za klamkę, to za chwilę czymś by oberwał po głupim złodziejskim łbie Twisted Evil

filip76
Puntoświr

Dni na forum: 531

Post #77322 Wysłany: 03 Sty 2008 15:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem kiedyś okazję przejechać mapę wzdłuż (od Wrocławia do Gorlic i z powrotem) jako posażer, na tyle w tojocie korolli 3d. Momentami ogarniała mnie panika... Nigdy więcej... Wprawdzie swoim autem jeżdżę zawsze z przodu, ale uważam, że mój puntiac jako jedyne auto w rodzinie musi być czasami autem rodzinnym. A tu przewaga 5d jest niezaprzeczalna Smile
krowka
Ekstremista

Post #77357 Wysłany: 03 Sty 2008 17:25 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

filip76, rozumiem, że potrzebne Ci były drzwi z tyłu do ewakuacji w czasie jazdy Very Happy

Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #77438 Wysłany: 03 Sty 2008 20:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

krowka zapewne i nie powiem ze ja bym o tym samym nie myslal Szczerbol

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
filip76
Puntoświr

Dni na forum: 531

Post #77450 Wysłany: 03 Sty 2008 20:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

krowka napisał:
filip76, rozumiem, że potrzebne Ci były drzwi z tyłu do ewakuacji w czasie jazdy Very Happy

dokładnie...

oczywiście nie upieram się, że auto 5d musi być koniecznie sport
Hubi
Moderator

Imię: Hubert
Dni na forum: 654
Tematy: 23

Post #77474 Wysłany: 03 Sty 2008 21:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie to nie temat nad tym czy 3D czy 5D
każdy ma swoje zdanie ale ze 3d lepsze mówią zregóły ci co nie maja rodziny, niech wypowiedza sie jak bedą mieli dziecko, współczuję wkładania dziecka do fotelika w 3D, juz to przerobiłem Mr. Green

dobra koniec OT

Punto II 2002/2003 1,2 8V Sad wersja Activ po delikatnym tuningu Wink
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Tumi
Puntoświr

Dni na forum: 651
Tematy: 16

Post #78192 Wysłany: 05 Sty 2008 13:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzioby125 -to moze czas pomyslec o zalozeniu rodziny Smile hehehe

dzioby125
Puntoświr

Imię: Agnieszka
Dni na forum: 546
Tematy: 3

Post #78476 Wysłany: 06 Sty 2008 01:47 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tumi napisał:
dzioby125 -to moze czas pomyslec o zalozeniu rodziny Smile hehehe

podobno Ktoś ma wobec mnie takie plany hihihi Wink

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat