| Autor |
Wiadomość |
Chicane
Puntoświr

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 320
Tematy: 6 Skąd: Grzegorzew
|
Wysłany:
25 Lut 2008 22:21 |
  |
witam,dziś byłem wpłacić zaliczkę na moje GP,wybrałem kolor szary revival,w salonie wyglądał bosko ,wytargowałem jako gratis alarm i dywaniki,za osłonę pod silnik musze niestety już zapłacić 130 zl.Niestety autko mogę zarejestrować dopiero 3 marca,jest już z nowym logo,tak więc pozostaje mi czekać jeszcze tydzień .aha,i nie ma czarnych słupków bocznych-podobno żaden Active tak nie ma(tak powiedział mi spec z salonu) więc sie zastanawiam czy by tego nie dokupić?
 |
_________________ LOST YOU SOMEWHERE
Grande Punto 1,4 Active +pak.comfort,szary Revival |
|
|
|
 |
Grandziak
Przyjaciel
|
|
|
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć! |
 |
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 348
Tematy: 7 Skąd: Będzin
|
Wysłany:
26 Lut 2008 00:00 |
  |
No to gratulacje Chicane. Co do czarnych słupków - czy jest ci to niezbędne ? Jeśli tak to zawsze możesz łatwo i tanio zrobić to samemu w aucie - dobrej jakości folia matowa (taka jak do reklam się używa) i jazda. Koszt znikomy a efekt dobry i trwały (w Matizie miałem jedną folię przez 4 lata) |
_________________ Pozdrawiam - "Jedi"
Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26 Skąd: Katowice
|
Wysłany:
26 Lut 2008 09:37 |
  |
Chicane gratuluję wyboru. Kropek bardzo ładny. I czerwone znaczki . Co do osłony na słupkach gość z salonu miał rację. Występuje to od dynamica w górę i we wszystkich 3D. W ASO można kupiś takie okleiny, ale podejrzewam, że będzie to jakaś astronomiczna kwota, więc Jedi radzi dobrze. Jest to rzecz, którą można samemu zrobić i przy odrobinie cierpliwości podłubać sobie w wolnym czasie. Po odbiorze załóż swoj temat w odpowiednim dziale, zrób foty i napisz wszystko o kropasie. |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
daras
Puntoświr

Dni na forum: 750
Tematy: 19 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany:
26 Lut 2008 10:19 |
  |
Te czarne osłonki na boczkach są akurat najmniej chyba potrzebne. Palce i dłonie zostawiają tam ślady. Czasem trudne do usunięcia. O wosku już nie wspominam. Lepiej mieć zwykły lakier. Łatwiej to umyć razem z nadwoziem. Twój kolorek w ogóle jest fajny bo mało na nim będzie widać brud.
Osłonę dolną trzeba zamówić razem z bocznymi jeśli ich nie masz fabrycznie. Inaczej dolna nie będzie się miała na czym trzymać. Lepiej zamówić też fabryczne wkręty i mocowania.
Warto dokupić gumową matę do bagażnika. Takie korytko z wypustkami. Łatwo wtedy utrzymać czystośc w bagażniku. Wystarczy ją wyjąć razem z zawartością i wysypać (podobnie jak wycieraczki). |
_________________ Grande 1.3 JTD Multijet 16V
Energy '06 |
|
|
|
 |
Chicane
Puntoświr

|
Wysłany:
26 Lut 2008 17:07 |
  |
wiem że mozna okleić słupki samemu,sam to zrobilem jak miałem wcześniej Seicento.Tylko pytam Was o zdanie czy nie ładniej będzie wygladać z czarnymi słupkami?co do osłony to mają mi zamontować już przed wyjazdem z salonu,nie wiem czy będzie z bocznymi czy nie ,i mają zakleić te śmieszne dziury w nadkolu
 |
|
|
|
 |
Grzegorz1976
Ekstremista

Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 481
Tematy: 26 Skąd: Katowice
|
Wysłany:
26 Lut 2008 18:18 |
  |
| Chicane napisał: |
| Tylko pytam Was o zdanie czy nie ładniej będzie wygladać z czarnymi słupkami? |
Czyli traktujesz nas jak wyrocznię? Miłe hehehehe. To przecież tobie ma się podobać a nie nam. Mnie osobiście bardziej podobają się czarne słupki, ale nie jest to jakiś dramat, jak nie ma tych oklein. Ja w czerwonym nie mam oklein, natomiast mam na słupkach oznaczenie 360 stopni - jak to Fiat_Cento powiedział takie laserowe celowniki . Jakbym nie miał tych symboli to pewnie w którymś momencie pobawiłbym się w oklejanie, ale że mam celowniki, to nie chcę (chociaż wielu osobom na forum te celowniki się nie podobają, a mnie tak ). W czarnym kropku mam natomiast oklejone słupeczki, mimo że to Active (ale początki sprzedaży i wtedy wszystkie miały. Potem fiat zaczął na tym oszczędzać). Mój wniosek. Kup dobrą folię, matową czarną. Oklej słupki. Jak ci się będzie bardziej podobać to jeździj na zdrowie, a jak nie to zerwij folie umyj słupki i spokój. |
_________________ Wokół mnie sami egoiści. Wszyscy myślą o sobie tylko ja myślę o MNIE!
Proszę nie podrabiać avatarka z Alem - byłem pierwszy !
GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony |
|
|
|
 |
Chicane
Puntoświr

|
Wysłany:
26 Lut 2008 20:48 |
  |
ok,dzięki za rady porady Grzegorz1976
,jak będę miał Kropka to najpierw bede przez chyba 2 miechy go poznawał,a potem pomyslę o tych słupkach  |
|
|
|
 |
bbanditoss
Moderator

Imię: Adam
Dni na forum: 551
Tematy: 30 Skąd: Katowice
|
Wysłany:
26 Lut 2008 20:58 |
  |
ja również zrobiłym folię na słupkach przez to powiększasz jakby powierzchnie szyb  |
|
 |
Jedi
Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 348
Tematy: 7 Skąd: Będzin
|
Wysłany:
26 Lut 2008 21:06 |
  |