Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Kontrolka poduszki Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Rufus
Puntomaniak

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 518
Tematy: 10

Post #77619 Wysłany: 03 Sty 2008 23:28 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzisiaj rano zapaliłem samochód po długiej podróży z Zakoanego i zapaliła mi się najpierw kontrolka że poduszka pasażera jest wyłączona i ta czerwona nad nią sygnalizująca awarie. Potem ta żółta (mówiąca o wyłączeniu) zgasła a czerwona pali się dalej. Czy ktoś wie co to może być?

Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Kamil86
Sympatyk kropek

Imię: Kamil
Dni na forum: 470
Tematy: 6

Post #78465 Wysłany: 06 Sty 2008 00:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na (99,9%) błąd komputera.
Dzieje się tak w przypadku np. gdy jest chwilowy większy pobór mocy. Miałem tak gdy po ruszeniu użyłem klaksonu, zapaliła się kontrolka i tak jej zostało.
Dwie możliwości: podłączenie pod komputer i skasowanie (cena...)
Odłączenie akumulatora na noc, może pomóc (gratis...)

Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Rufus
Puntomaniak

Dni na forum: 518
Tematy: 10

Post #78616 Wysłany: 06 Sty 2008 13:45 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kamil86 napisał:
Na (99,9%) błąd komputera.
Dzieje się tak w przypadku np. gdy jest chwilowy większy pobór mocy. Miałem tak gdy po ruszeniu użyłem klaksonu, zapaliła się kontrolka i tak jej zostało.
Dwie możliwości: podłączenie pod komputer i skasowanie (cena...)
Odłączenie akumulatora na noc, może pomóc (gratis...)

Pozdrawiam

Znajomy podłączył i skosował błąd za darmo Razz ale tego samego dnia wieczorem znowu sie zapaliło. Wg komputera jest to błąd nr jakiś tam i jest to błąd wyłącznika poduszki powietrznej.

Sympatyk kropek

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 446
Tematy: 3

Post #98772 Wysłany: 03 Mar 2008 20:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja również udałem się z tym problmem do naprawy ale do ASO, pan mechanik skasował błąd, ale po zakręceniu ponownie kierownicą, kontrolka znów sie pojawiła. Stwierdził, że do wymiany jest jakaś spirala w kierownicy, która się zużyła (koszt 365 zl)

Sympatyk kropek

Imię: Krzych
Dni na forum: 341
Tematy: 2

Post #98999 Wysłany: 04 Mar 2008 12:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rufus napisał:
Dzisiaj rano zapaliłem samochód po długiej podróży z Zakoanego i zapaliła mi się najpierw kontrolka że poduszka pasażera jest wyłączona i ta czerwona nad nią sygnalizująca awarie. Potem ta żółta (mówiąca o wyłączeniu) zgasła a czerwona pali się dalej. Czy ktoś wie co to
może być?

Miałem to samo ASO stwierdził słaby akum. przy odpalaniu spadek napięcia a być może przekręciłeś nim kontrolki wygasły, a poduchy gasną ostatnie.
Teraz czekam i dwa latka spoko.
Nowy aku i kasowanie błędu.
esio88
Sympatyk kropek

Imię: Grzesiek
Dni na forum: 446

Post #99136 Wysłany: 04 Mar 2008 20:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

to ja dodam, że najpierw wymieniłem akumulator na nowy i po jakimś miesiącu zapaliła mi się właśnie ta kontrolka, ale to raczej nie ten powód.

Sympatyk kropek

Dni na forum: 541
Tematy: 5

Post #103969 Wysłany: 17 Mar 2008 08:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

witam serdecznie i jak sobie poeadziliście z ta kontrolka? mie się zapaliła jak jechałem do pracy rano Crying or Very sad
Jak mozna sobie poradzić z tym i usunąć ten błąd??
Badzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Adi89
Puntomaniak

Imię: Adrian
Dni na forum: 503

Post #111264 Wysłany: 03 Kwi 2008 15:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Orientuje sie ktos ile kosztuje usuniecie błędu w ASO ??

Sympatyk kropek

Imię: Marcin
Dni na forum: 495
Tematy: 8

Post #111299 Wysłany: 03 Kwi 2008 17:58 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Adi89 napisał:

Podłączenie do kompa od 100 do 170 zł (zależy od ASO)

Puntoświr

Imię: Maciej
Dni na forum: 364
Tematy: 24

Post #111569 Wysłany: 04 Kwi 2008 09:27 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

samo skasowanie bledu moim zdaniem nie pomoze, tez mi sie zaswiecila, pojechalem, blad skasowali, wyjeli tez poduszke i przeczyscili styki wszelkie i kiedys podlaczylem telefon do ladowania do zapalniczki i znow sie zaswiecilo. Mam slaby akumulator (nie zmieniany od nowosci) - ze 2 razy mi braklo pradu i musialem pomagac sobie prostownikiem, sadze, ze to moze byc problemem.
Jak zmienie to pojade skasowac blad raz jeszcze i wtedy zdam relacje.
kazaa
Puntoświr

Dni na forum: 278

Post #112517 Wysłany: 06 Kwi 2008 21:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Marcinn napisał:
Adi89 napisał:

Podłączenie do kompa od 100 do 170 zł (zależy od ASO)

chyba wawa, u mnie w aso biorą bez zniżek 45zł

[ Dodano: 06 Kwi 2008 22:39 ]
maxx_krk napisał:
samo skasowanie bledu moim zdaniem nie pomoze, tez mi sie zaswiecila, pojechalem, blad skasowali, wyjeli tez poduszke i przeczyscili styki wszelkie i kiedys podlaczylem telefon do ladowania do zapalniczki i znow sie zaswiecilo. Mam slaby akumulator (nie zmieniany od nowosci) - ze 2 razy mi braklo pradu i musialem pomagac sobie prostownikiem, sadze, ze to moze byc problemem.
Jak zmienie to pojade skasowac blad raz jeszcze i wtedy zdam relacje.

wymien aku i bedzie ok

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adi89
Puntomaniak

Imię: Adrian
Dni na forum: 503

Post #112535 Wysłany: 06 Kwi 2008 22:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja już błąd wykasowałem u elektryka i zapłacilem 50 zł a powodem tego było źle podłączone radio fabryczne.

Puntomaniak

Imię: Tomasz
Dni na forum: 331

Post #122203 Wysłany: 05 Maj 2008 15:16 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja tez mam ten problem zapala mi sie kiedy naciskam Delikatnie pedał hamulca:/ wtedy mrugnie kontrolka od poduszki. Spróbuje odłączyć akumulator na noc może pomoże.

Puntomaniak

Dni na forum: 313
Tematy: 11

Post #122209 Wysłany: 05 Maj 2008 15:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

W ASO Fiata podłączenie do komputera i usunięcie wystkich błędów, nie tylko tych co widać - jest wiele ukrytych - koszt ok 50-60PLN (ja płaciłem 60PLN na Śląsku, na Pomorzu - 70PLN)

Polecam taki zabieg, ładnie komputer oczyszczają!
StRz3cHu
Sympatyk kropek

Imię: Paweł
Dni na forum: 249

Post #122241 Wysłany: 05 Maj 2008 17:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, mi porcz tej swiecącej sie caly czas czerwonej kontroliki poduszki powietrznej (co wiem jaka ma u mnei przyczyne... rozwalona wtyczka poduszki bocznej w fotelu kierowcy) zaczela migac 3 dni temu pomaranczowa kontrolka odlaczenia poduszki pasazera!! miga caly czas Ekhm... co sie stalo? co jest tego przyczyna? blad?

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat