Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Problem z klamką Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
deym0n
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 388
Tematy: 4

Post #79328 Wysłany: 08 Sty 2008 07:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam wszystkich forumowiczów, obserwuje to forum od czasu kiedy stałem się szczęśliwym posiadaczem punciaka Wink 75sx '97
kawał dobrej roboty,

ale teraz postanowiłem bardziej aktywnie uczestniczyć w dyskusjach Embarassed na początek taki mały problem:
od razu mówię że przeszukałem forum ale nic interesującego mnie nie znalazłem, jeśli coś pominałem to podajcie linka.

mam problem z klamką drzwi, poprostu nie wraca po podniesieniu do góry nie wraca, nie opada... podajcie proszę jakieś wskazówki jak się do tego zabrać?

Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
Thomas
Monkey Mod

Imię: Tomasz
Dni na forum: 670
Tematy: 17

Post #79335 Wysłany: 08 Sty 2008 08:20 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

w klamce jest sprezyna byc moze ona pekla i dlatego nie ma powrotu jej na swoja pozycje... a jak sie ta klamka rusza lekko idze czy stawia jakis opor ??

Image
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
raxon
Puntoświr

Dni na forum: 430
Tematy: 9

Post #79337 Wysłany: 08 Sty 2008 08:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ehh ja mam to samo w tylnych drzwiach od strony kierowce zeby zamknac drzwi to trzeba najpiew klamke dac na dol a potem zamknac drzwi a u mnie cos stawia opor

Puntoświr

Imię: Jurek
Dni na forum: 385
Tematy: 3

Post #79340 Wysłany: 08 Sty 2008 08:56 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam ten sam problem z klamką od kierowcy, bardzo ciężko wraca, chyba bez rozbebeszenia drzwi i smarowania wewnętrznego się nie obędzie. Robił już to ktoś z Was? Smile

deym0n
Sympatyk kropek

Dni na forum: 388
Tematy: 4

Post #79379 Wysłany: 08 Sty 2008 11:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

nic nie stawia oporu, jedynie klamka troche ciężej się podnosi i tak już zostaje.

Mi to w zasadzie nie przeszkadza, ale jak widze żonę jak trzaska 5 razy drzwiami i się nie zamykają bo klamka w górze Laughing
Trzeba pewnie tapicerke na drzwiach ściągnąć? czy klamka wyjdzie na zewnotrz, nie chce nic na siłę
raxon
Puntoświr

Dni na forum: 430
Tematy: 9

Post #79426 Wysłany: 08 Sty 2008 14:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

deym0n napisał:
nic nie stawia oporu, jedynie klamka troche ciężej się podnosi i tak już zostaje.

Mi to w zasadzie nie przeszkadza, ale jak widze żonę jak trzaska 5 razy drzwiami i się nie zamykają bo klamka w górze Laughing
Trzeba pewnie tapicerke na drzwiach ściągnąć? czy klamka wyjdzie na zewnotrz, nie chce nic na siłę

no to mam to samo Wink
Emef
Puntoświr

Imię: Maciek
Dni na forum: 374
Tematy: 13

Post #79471 Wysłany: 08 Sty 2008 17:33 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

deym0n miałem to samo, od zewnątrz bez rozkręcania, od spodu klamki potraktowałem solidnie WD40, od razu ścierajac nadmiar płynu. I to był koniec problemów z klamką Smile

Andrzej 16
Sympatyk kropek

Imię: Andrzej
Dni na forum: 391
Tematy: 2

Post #79654 Wysłany: 08 Sty 2008 22:18 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem taki sam przypadek z klamkami. Użyłem środka konserwującego i pomogło.

Puntoświr

Dni na forum: 648
Tematy: 14

Post #79732 Wysłany: 09 Sty 2008 01:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Potwierdzam, że wyczyszczenie i nasmarowanie powinno pomóc. Ja wyjąłem klamkę i wyczyściłem podczas montarzu centralnego, więc śmiga jak nowa.

pers5
Sympatyk kropek

Dni na forum: 372
Tematy: 3

Post #81232 Wysłany: 12 Sty 2008 21:05 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja też to przerabiałem i chyba niepotrzebnie rozbierałem tapicerke. najpierw lepiej mocno spryskać od zewnątrz klamke WD 40 bo sprężyna rdzewieje.poruszać, a jak nie pomoże to wtedy rozebrać i dokładnie oczyścić,nasmarować.
arecki
Forumowicz

Dni na forum: 512
Tematy: 0

Post #81828 Wysłany: 13 Sty 2008 23:59 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

rowniez mam ten sam problem... z klampka od pasazera... dzis zdejmowalem caly boczek... probowalem popsikac WD od strony wewnetrzej ale ciezko bylo mi sie tam dostac... nie widac tam zadnej sprezyny tylko te cholerne plastkiowe elementy i pod nie podlaczone elementy do centralnego.... niestety nie pomoglo... sprobuje popsikac jutroz zewnatrz i zobaczymy czy pomoze....

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat